Institutul pentru Fizica a Pamantului a anuntat joi dimineata ca, in ultimele 12 ore, au avut loc trei cutremure de mica intensitate in tara noastra.

Doua au fost in zona Vrancea si au avut magnitudinea de 3,1 respectiv 3,3. Unul mai mic s-a produs in Transilvania, transmite TVR Info.

Directorul stiintific al Institutului National pentru Fizica a Pamantului, Mircea Radulian, a exclus o legatura cu seismul de miercuri seara din Turcia de aproape 6 grade si a dat asigurari ca activitatea seismica in tara noastra se incadreaza in limite normale.

Acest lucru a fost sustinut si de Gheorghe Marmureanu. "Aceste cutremure din Turcia nu au legatura cu cele din Vrancea", care sunt "cutremure nesemnificative", a spus directorul onorific al Institutului.

Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter a avut loc joi dimineata, la ora 5.06, in zona Vrancea. Seismul s-a produs la o adancime de 131 de kilometri, iar localitatile cele mai apropiate de epicentru sunt Nereju, Andreiasu de Jos, Nistoresti, Lopatari si Paulesti, potrivit Institutului National de Fizica Pamantului, citat de Mediafax.

Un alt seism, de 3,2 grade pe scara Richter, s-a produs in zona Vrancea la ora 1.30, la o adancime de 85 de kilometri, localitatile cele mai apropiate de epicentru fiind Nistoresti, Nereju, Tulnici, Paulesti si Andreiasu de Jos.

Tot joi dimineata, la ora 3.22, in Transilvania s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 2 grade pe scara Richter. Seismul a avut loc la o adancime de cinci kilometri, localitatile cele mai apropiate de epicentru fiind Bretea Romana, Densus, Calan, Salasu de Sus si Hunedoara.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 s-a produs miercuri, in provincia Van din estul Turciei, provocand prabusirea mai multor cladiri. Cutremurul s-a produs la ora 21.23 (21.23, ora Romaniei), la o adancime de aproximativ 4,8 kilometri.