Ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, ar fi verificat de Agentia Nationala de Integritate sub banuiala de conflict de interese, scrie Mediafax citand surse din ANI. Agentia verifica daca Ritli l-a desemnat personal pe angajatul Ministerului Sanatatii in comisia de concurs pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic Judetean Oradea, concurs castigat de fiul ministrului, care a fost unicul candidat.

Ritli LadislauFoto: Agerpres

Potrivit surselor, ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, era deja verificat "pe partea de avere" de catre inspectorii de integritate. Ancheta a inceput ca urmare a faptului ca, la doar cateva zile dupa numirea sa in functie, presa a relatat despre legaturile sale cu mai multe firme care nu ar fi fost mentionate in declaratiile de avere depuse anterior. Ulterior "inspectorii au extins cercetarile cu privire la un posibil conflict de interese", au declarat sursele citate de Mediafax.

Investigatia ANI ar vrea sa vada daca Ritli l-a numit personal pe angajatul Ministerului Sanatatii in comisia de concurs pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic Judetean Oradea, concurs castigat de fiul ministrului, care a fost si unicul candidat. Din comisie a facut parte si juristul Adrian Cocos, sef al Directiei de Resurse Umane a Ministerului Sanatatii, post pe care il ocupa prin detasare, el fiind anterior seful serviciului de resurse umane al DSP Bihor, institutie pe care a si reprezentat-o in comisie.

Managerul interimar al Spitalului Clinic Judetean din Oradea, Gavril Grebenisan, a declarat miercuri ca ANI a cerut informatii cu privire la componenta comisiei de concurs in vederea ocuparii postului de manager, numele persoanelor care au luat parte la desemnarea acestei comisii, precum si la calendarul concursului, scrie Mediafax. Institutia pe care o conduce a inaintat Agentiei Nationale de Integritate documentele cerute.

Amintim ca Ritli Laszlo Csongor, fiul ministrului Sanatatii, Ritli Ladislau, a castigat concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic Judetean din Oradea, transmite Mediafax. Ritli a fost singurul candidat la concursul pentru sefia spitalului din Oradea dupa, ce luni dimineata, cu doua ore inaintea inceperii primei probe, managerul interimar al unitatii, Gavril Grebenisan, si-a retras dosarul. "Mi-am retras candidatura. Fiecare sa inteleaga ce doreste", a declarat Grebenisan.

La o zi dupa, Grebenisan, a declarat ca s-a retras din concursul pentru sefia unitatii medicale pentru ca stia ca nu are sanse si i s-a "sugerat" sa se retraga. Intrebat cine i-a "sugerat" sa se retraga, Grebenisan a refuzat sa spuna.

Ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, a declarat ulterior, referindu-se la castigarea de catre fiul sau a concursului de manager la Spitalul Judetean Oradea, ca este o bucurie pentru orice tata atunci cand copilul lui accede intr-o functie de conducere castigand un concurs in acest sens. Intrebat daca este moral ca fiul lui sa ocupe aceasta functie, ministrul a raspuns: "Da, este moral".

Citeste si: