ONG-urile care militeaza impotriva legii PDL privind rezolvarea problemei maidanezilor dezinformeaza de o maniera extrem de grava opinia publica atunci cand vorbesc despre o lege care ar urma sa impuna eutanasierea ca singura solutie, declara PDL Bucuresti intr-un comunicat citat de Agerpres. PDL sustine ca exista doua motive pentru aceasta atitudine a ONG-urilor: fie nu au citit legea si nu cunosc ce prevede ea, fie nu sunt interesate sa rezolve problema cainilor fara stapan.

Cainii comunitariFoto: Agerpres

PDL Bucuresti precizeaza ca modificarea legislativa presupune doar crearea unui cadru pentru ca administratia locala, dupa consultarea comunitatii, sa poata decide ce solutie aplica: "Legea obliga administratiile locale sa ia o decizie asupra felului in care va rezolva problema cainilor maidanezi: sterilizarea acestora si intoarcerea lor in strada, sterilizarea si plasarea lor in adaposturi ale municipalitatii sau eutanasierea. Nu exista niciun element legislativ care sa incurajeze aplicarea ultimei variante in detrimentul celorlalte".

Potrivit PDL Bucuresti, practic se creeaza doar posibilitatea ca administratia locala sa ia o decizie pentru rezolvarea acestei probleme, tergiversarea ei avand ca rezultat inrautatirea situatiei.

"PDL isi exprima inca o data determinarea de a sustine pana la capat acest proiect legislativ. Romanii, in general, si cetatenii Capitalei, in special, trebuie sa stie ca exista suficienta vointa politica pentru a duce la capat un demers pe care PDL il considera pozitiv in procesul de crestere a nivelului calitatii vietii si sigurantei locuitorilor, mai ales a celor din orase", se afirma in comunicatul citat de Agerpres.

La 2 noiembrie, votul la proiectul de lege care permite eutanasierea cainilor fara stapan a fost amanat din nou in Camera Deputatilor, unde era programat votul final. Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat atunci ca proiectul de lege nu a fost supus votului final deoarece liderii de grup au stabilit sa fie votate doar propunerile asupra carora exista rapoarte de respingere din partea comisiilor de specialitate.

Camera Deputatilor este for decizional in cazul acestui proiect de lege, care a fost adoptat de Senat in 2007.