Petrecerile cu mult zgomot dupa ora 22.00 vor putea avea loc numai cu acordul scris al vecinilor

de I.R.     HotNews.ro
Marţi, 8 noiembrie 2011, 16:30 Actualitate | Esenţial


Membrii Comisiei juridice a Senatului au avizat marti, in unanimitate, o propunere legislativa care prevede ca petrecerile private care presupun depasirea limitelor de zgomot admise dupa ora 22.00 se pot face numai cu acordul scris al vecinilor, relateaza Mediafax.

Senatorii din Comisia juridica au adoptat un raport de admitere la o propunere legislativa initiata de un grup de senatori PSD, care va fi dezbatuta de Senat in calitate de prima Camera sesizata.

Potrivit proiectului, in localurile publice situate in imobile cu destinatie de locuinta sau in imediata vecinatate a acestora, precum si pe terasele in aer liber, programul muzical poate fi difuzat intre orele 9.00 si 22.00. Aceste programe muzicale pot insa depasi ora 22.00 doar daca au fost efectuate lucrari de fonoizolatie, care reduc zgomotul si daca vecinii isi dau acordul scris in acest sens.

Initiatorii propun, de asemenea, ca in statiunile turistice autoritatile locale sa poata stabili si alte orare de functionare a localurilor publice si de difuzare a programelor muzicale, in functie de interesul local, dupa consultarea cetatenilor, a operatorilor economici din turism si a autoritatilor competente pentru protectia mediului.

In initiativa legislativa se mai stipuleaza ca sunt contraventii producerea de zgomot in exces daca "fapta este de natura sa produca o stare de disconfort sau indignarea cetatenilor", tulburarea linistii locuitorilor prin "strigate, larma sau folosirea excesiva a oricarui aparat, obiect, instrument ori instalatie muzicala la intensitate mare, in intervalul 22.00-8.00" si organizarea de petreceri private in corturi, spatii neacoperite situate in perimetrul apropiat al imobilelor cu caracter de locuinta.

Tot contraventie este considerata, potrivit proiectului, tulburarea "in orice mod" a activitatilor desfasurate in cadrul unitatilor scolare, caminelor si a locurilor de cazare pentru elevi si studenti, unitatilor spitalicesti, centrelor de ocrotire sociala ori a unei ceremonii religioase.

Textul propus aprobarii Senatului mai stabileste ca sunt considerate infractiuni si se pedepsesc cu inchisoarea de la sase luni la cinci ani portul sau folosirea de arme albe in locuri publice, institutii, la manifestari publice, in ambasade, unitati de invatamant, in locuri pentru distractie sau agrement, precum si detinerea, fara drept, de arme albe in vehicule.

Initiativa mai prevede ca intra in categoria infractiunilor savarsirea de acte de violenta stradala, de tulburare a linistii publice prin scandaluri in locuri si localuri publice, la care au participat mai mult de trei persoane, la care au fost folosite arme albe, arme cu aer comprimat, cu gaze, cu gloante de cauciuc, cu alice, de foc, ori alte obiecte.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7187 vizualizari

 • +6 (12 voturi)    
  e bine (Marţi, 8 noiembrie 2011, 16:35)

  marius [anonim]

  mai fac si parlamentarii ceva bun?
  • -5 (9 voturi)    
   exact la asta ma gandeam... (Marţi, 8 noiembrie 2011, 16:53)

   un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui marius

   cand citeam articolul... o problema de maxima importanta nationala... a fost abordata cu succes in parlament.
   ce munca au si unii...
  • +6 (6 voturi)    
   degeaba (Marţi, 8 noiembrie 2011, 17:09)

   daniel [anonim] i-a raspuns lui marius

   fac un lucru degeaba, as spune. nu de legi noi e nevoie ci de impunerea legilor existente. aceste legi nu ii vor opri pe vecinii - tigani sa faca galagie toata noaptea,cum ii taie capul. vine politia de 3 ori pe noapte si nu patesc nimic niciunul. daca macar le-ar confisca boxele, ar fi un inceput. Dar nici vorba, ca e proprietatea lor, cum sa se atinga politia de proprietate privata.
   • 0 (0 voturi)    
    exact (Miercuri, 9 noiembrie 2011, 15:38)

    ady [anonim] i-a raspuns lui daniel

    legea n-are cine sa o aplice..in politie este coruptie la fel ca si invatamant ,au intrat rudele si multi cocalari care nu fac cinste uniformei..plus militienii inca perzenti care mizeaza pe pasivitate , degradarea statului -nemultumire generala cu scopul politic de a se reveni la starea din era Iliescu
   • 0 (0 voturi)    
    exact (Miercuri, 9 noiembrie 2011, 15:38)

    ady [anonim] i-a raspuns lui daniel

    legea n-are cine sa o aplice..in politie este coruptie la fel ca si invatamant ,au intrat rudele si multi cocalari care nu fac cinste uniformei..plus militienii inca perzenti care mizeaza pe pasivitate , degradarea statului -nemultumire generala cu scopul politic de a se reveni la starea din era Iliescu
 • +3 (9 voturi)    
  poluare fonica canina (Marţi, 8 noiembrie 2011, 16:45)

  alexandruhinea [anonim]

  si zgomotele provocate dupa ora 22 de cainii vecinilor ??
 • 0 (2 voturi)    
  Vax (Marţi, 8 noiembrie 2011, 17:14)

  cobra [anonim]

  Ce să spun... Parlamentari tâmpiţi. În loc să dea o lege să interzică poluarea fonică sub orice formă ar fi ea (inclusiv muzica în mega- hyper-magazine, mall-uri şamd) ei legiferează această situaţie tâmpită. Băieţi deştepţi, ce să zic... Aşa o fi şi-n Occident? Unde au văzut ei că se permite aşa ceva? Toţi cocălarii vor da drumul la muzica lor de rahat pentru că o să fie de-acum legalizat acest aspect.
 • -1 (5 voturi)    
  cam neclar (Marţi, 8 noiembrie 2011, 17:14)

  daniel [anonim]

  "precum si detinerea, fara drept, de arme albe in vehicule". adica eu nu am voie sa tin in masina o bata de baseball sau o ranga ? pai daca imi place sa joc baseball cateodata in parc ( acolo unde e voie bineinteles ), sau imi trebuie o ranga sa repar un gard, ceva, se pot face multe lucruri legale cu o ranga. sau detin, sa zicem legal, o sabie ninja. a costat mult si vreau sa ma laud prietenilor cu ea si ma duc cu masina la ei in vizita. se mai fac si legi inutile, ce sa ii faci ?
 • +1 (7 voturi)    
  Dar despre bormasini se da lege? (Marţi, 8 noiembrie 2011, 17:38)

  gogu [anonim]

  Ca asta e marea problema de zgomot la bloc in Romania de azi.

  Bormasina!

  Toata lumea renoveaza apartamentul cu bormasina, de la 6 dimineata pina la 10 seara sau chiar dupa. Ca, deh, asa e legea, "liniste" doar intre 22-06.
 • +4 (8 voturi)    
  :) (Marţi, 8 noiembrie 2011, 18:29)

  ion voicu [anonim]

  sper sa-i amendeze si pe preafericitii care lalaie in boxele dispuse radial pe peretii exteriori ail catedralelor ortodoxe duminica dimineata. e spatiu public si ala si sint multi trecatori deranjati de acest zgomot. n-au decit sa bage boxele inauntru cu credinciosi cu tot!
 • +2 (2 voturi)    
  Cititi printre randuri (Marţi, 8 noiembrie 2011, 18:36)

  Andrei Moroianu [anonim]

  Initial am crezut ca titlul este coerent. Dar nu. Este trunchiat. Proiectul de lege presupune interdicitia doar in "LOCALURILE PUBLICE"... Deci petrecerile cu adevarat private, date de cetateni in propriile case nu necesita niciun acord scris din partea vecinilor. Ceea ce personal mi s-ar fi parut aberant. In continuare aceste petreceri sunt supuse legislatiei aflate de mult in vigoare (Legea 61/1991). Intr-adevar sunt ceva prevederi noi care s-ar aplica tiganilor pe de-o parte si betivanilor de ocazie care isi fac veacul prin bodegile de cartier.
 • +4 (4 voturi)    
  excelent (Marţi, 8 noiembrie 2011, 18:45)

  I [utilizator]

  cum ramane cu tzoapa care merge incaltata cu tocuri prin casa desi nu are parchet sau covor?
 • +1 (3 voturi)    
  cum e acum (Marţi, 8 noiembrie 2011, 23:57)

  alq [anonim]

  "Lege nr. 61/1991 (republicată 2011), pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice republicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 77 din 31/01/2011.

  Sancționarea faptelor de încălcare a normelor sociale

  Art.1. Pentru asigurarea climatului de ordine și liniște publică necesar desfășurării normale a activității economice și social-culturale și promovarea unor relații civilizate în viața cotidiană, cetățenii sunt obligați să aibă un comportament civic, moral și responsabil, în spiritul legilor țării și al normelor de convietuire socială. (Art. 2. - NA)

  Art.3. Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre urmatoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infractiuni:

  25) tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larmă;

  26) tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat in imediata vecinatate a acestora, în localurile sau în sediile persoanelor juridice;
  "

  personal cred ca propunerea de lege a fost conceputa si are ca tinta strict pensionarii ... sa vada ca PSD-ul se gandeste la ei

  vai doamne tinerii din ziua de azi , drogatii dracului sa nu mai deranjeze somitatile pensionare
 • 0 (0 voturi)    
  CA-N TOATE TARILE CIVILIZATE-Vezi Art.8 al CEDO (Duminică, 13 noiembrie 2011, 8:34)

  DORIS GODSTEIN [anonim]

  art.320 cod penal prevede şi pedepseşte "tulburarea folosinţei locuinţei", făptuitorul poate fi inculpat şi condamnat, a se vedea dos. nr. 12219/112/2008, sentinţa 857/13.10.2011 a tribunalului constanţa. nici "regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor comerciale..", regulamentul de urbanism ( general si local) nu permit desfăşurarea activităţilor de comerţ in zonele de locuit, după ora 22. mai mult, nici ordinul ministrului sănătăţii nr. 536/1997 privind "normele de sănătăte pentru zonele locuite", art. 4, nu permit desfăşurarea "la mai puţin de 15 metri de ferestrele primei locuinţe", a activităţilor care produc disconfort, poluare fonică, vibraţii, mirosuri, fum, etc. mai există şi legea 61 privind tulburarea linistii şi ordinii publice, etc.
  in romania, legi sunt şi in momentul de faţă, dar marea problema este felul in care ele sunt concepute, cu portiţe, astfel să permită infractorilor să le incalce şi să-şi vadă de treabă . este absolut necesară o astfel de lege, dar ea nu trebuie să lase "portiţe" de tipul "în localurile publice situate în imobilele cu destinaţia de locuinţă, programul muzical poate fi difuzat după ora 22.00 doar dacă localul este izolat fonic..." . formularea "doar dacă este izolat fonic. ." va permite continuarea activităţii chiar si după sancţionarea făptuitorului prin contestarea in instanţă invocandu-se o aşa-zisă antifonare şi amanarea cca. 2 ani in instanţă a acţiunii, iar dupa pierderea procesului , făptuitorii (infractorii) vor infiinţa in numai 3-4 zile o altă societate comercială la orc şi o vor lua de la capăt tot aşa. avem această tristă experienţă , de 5 ani ne judecăm cu administratorii unei discoteci construită ilegal, intre locuinţe, cu certificat de urbanism "construire locuinţă", fără acordul vecinilor prevăzut in mod expres in legea nr. 50/1990 rep. anexa 1, pct.2.5.6., care de 5 ani funcţionează fără să deţină autorizaţie de la primăria mun. constanţa ca urmare a unei hotărari judecătoreşti
 • 0 (0 voturi)    
  ...solutie... (Vineri, 16 martie 2012, 23:38)

  unul chinuit de emo-drogatii etno-trance..... [anonim]

  ...fratilor....am o varsta si eu am fost un pui deHippie la vremea mea...acum sunt doar in suflet dar tot nu port cravata....si blugii lasa de dorit :).....pe scurt...muzica asta cu basi la refuz frecvente joase care efectiv indobitocesc si spala creiere...acum nu vreau sa-l ascult pe Dylan...nici nu pot avea pretentii de la generatiile de platina de dupa revolutia-puci......ce sa fac...ce sa faceti.....pai lasam flower power deoparte...mergem scoatem busonul de curent de la vecina(nul) ticalos care te chinuie cu transa lui...o data////de doua ori....de trei ori.....daca devine agresiv recomand sprayul cu piper si 112 direct....cam atat.......apoi ii oferiti o floare....in cazul complicate cumparati totusi o nuieluse de baseball.......va pup...p.s.....si vorbesc serios...chiar nu glumeam!!! Peace and a lot of....shit !


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by