"Grup infractional" de executori judecatoresti, notari si avocati care ar fi trucat mai multe licitatii de vanzare ale unor imobile din Bucuresti. Ministerul Justitiei a sesizat DIICOT

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Marţi, 8 noiembrie 2011, 15:23 Actualitate | Esenţial


Ministerul Justitiei a dispus sesizarea DIICOT dupa ce Corpul de Control al ministerului a sesizat intr-un raport ca ar exista un grup de executori judecatoresti si notari, organizat precum o retea infractionala, care se ocupa de vanzarea prin licitatii in conditii suspecte si la preturi mici a caselor unor datornici din Capitala, noteaza site-ul luju.ro. Raportul sustine ca la numeroase licitatii in care erau implicate mai multe Birouri de Executori Judecatoresti, printre care si cel unde activeaza presedintele Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti, se prezenta acelasi grup de persoane. In majoritatea cazurilor, imobilele ar fi fost cumparate de aceeasi persoana si de cele mai multe ori la un sfert din suma la care au fost evaluate. Contactati de HotNews.ro, executorii judecatoresti in cauza au spus ca nu stiu nimic de controlul MJ si nici despre sesizarea DIICOT.
 • Persoanele implicate ar fi reusit, printre altele, sa cumpere cu 11.000 de euro un imobil evaluat la 120.000 de euro
Raport MJ: Aceleasi opt persoane s-au prezentat la majoritatea licitatiilor analizate

Conform raportului Corpului de Control al Ministrului, inregistrat cu numarul 21605/144/E/2011, in perioada 07-23.03.2011, au fost verificate urmatoarele Birouri ale Executorilor Judecatoresti din cadrul Camerei Executorilor Judecatoresti Bucuresti: BEJ Giurgea Bucur, BEJA Andrei Ionel si Chiriloiu Filofteia, BEJ Scaesteanu Silvia, BEJ Bran Cristian, BEJ Paviliu Bogdan Adrian, BEJA Boambes Viorel, Badea Catalin si Ivan Daniel, BEJ Dima Mihai, BEJ Dumitrache Bogdan si BEJA Draganescu George, Ionescu Niculae si Crafcenco Marius.

Corpul de Control al Ministerului Justitiei ar fi descoperit ca "la majoritatea licitatiilor organizate de aceste birouri de executori se prezinta acelasi grup de oameni: Victor Pomponiu, Ovidiu Eugen Berteanu, Cristian Luca, Alexandrina Popiti, Grigoras Laurentiu Romanescu, Doinita Morariu si Mirel Popescu."

Intreg raportul poate fi consultat aici.

Raport: Persoanele de la licitatii nu mai ofera pretul de pornire, dau mai putin si apoi se retrag. Ramane una care adjudeca imobilul la un pret foarte mic

Conform datelor din raport, Victor Pomponiu, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, fara drept de exercitare, ar fi cel care reusea sa cumpere, la preturi foarte mici, imobilele scoase la licitatie.

Potrivit raportului MJ, persoanele care ar fi participat la licitatie acceptau, initial, pretul de pornire, dar apoi se retrageau sau ofereau preturi foarte mici. Astfel, persoanele "prin cererea de inscriere la licitatie ofera de regula pretul de pornire a licitatiei (75% din suma la care a fost evaluat imobilul), insa, dupa inceperea licitatiei, declara ca nu mai ofera pretul de pornire a licitatiei ci un pret mult mai mic, dupa care se retrag treptat, ramanand dintre acestia un singur licitator, care adjudeca bunul imobil la un pret foarte mic".

"Desi aceasta modalitate de adjudecare a bunurilor imobile prin vanzarea la licitatie respecta formal disp. art. 509 alin (5), gruparea formata din numitii de mai sus au reusit, fiind intelesi in acest scop, sa fraudeze vanzarile la licitatie publica prin simpla intrunire a conditiei de participare a cel putin doua persoane pentru ca bunul oferit spre vanzare sa poata fi dobandit "la cel mai mare pret oferit", se mai arata in raport.

Corpul de Control al MJ: Executorii judecatoresti cunosteau persoanele care se prezentau si participau la licitatii

In raportul MJ, fata de implicarea executorului Giurgea Bucur, s-a mentionat ca: "a existat si concursul executorului judecatoresc in sensul fraudarii dispozitiilor legale enuntate, deoarece acesta cunostea persoanele care se prezentau si participau la vanzarile la licitatie publica, precum si modul in care acestia actionau. Executorul judecatoresc nu numai ca nu a impiedicat astfel de practici, ci a dat concursul acestora, in special a numitului Pomponiu Victor care a adjudecat imobilele urmarite silit la preturi modice, platind diferenta de pret in rate. De multe ori, ratele au fost platite cu mare intarziere, fara a i se percepe dobanda".

In ceea ce-l priveste pe executorul Andrei Ionel, inspectorii MJ au constatat ca acesta a stabilit vanzarea unui imobil catre Victor Pomponiu in 12 rate, desi "executorul judecatoresc avea reprezentarea faptului ca prin aprobarea si stabilirea platii in rate a diferentei de pret va prejudicia dreptul debitorilor la incasarea sumei ramase disponibile dupa distribuirea sumelor rezultate din executarea silita. Totodata, acesta a ignorat calitatea lui Pomponiu Victor, de adjudecatar si creditor-cesionar (...) S-a consfintit astfel situatia in care Pomponiu Victor a devenit proprietar al imobilului in calitate de adjudecatar si in acelasi timp creditor pentru diferenta de pret".

Potrivit raportului, persoana care apare in aproape toate dosarele anchetate este avocatul Victor Poponiu, cel care ar fi reusit sa castige majoritatea licitatiilor oferind preturi ce reprezentau un sfert sau o treime din valoarea la care scrie ca au fost evaluate imobilele.

Victor Pomponiu ar fi reusit sa cumpere cu 11.000 de euro un imobil evaluat la 120.000 de euro

Potrivit MJ, licitatia s-ar fi facut prin Biroul Executorului Judecatoresc Bogdan Dumitrache, iar executarea silita ar fi avut ca obiect plata sumei de 5.000 de euro, plus cheltuieli de executare in valoare de aproape 3.000 de lei.

"Urmarirea silita s-a efectuat asupra unui imobil, evaluat de executorul judecatoresc la pretul de 120.000 de euro. La termenul de licitatie din data de 21.01.2011, pretul de pornire a licitatiei a fost de 90.000 de euro (75% din pretul de evaluare a imobilului). Din procesul-verbal de licitatie rezulta ca s-au prezentat, ca licitatori, urmatoarele persoane: Pomponiu Victor care a oferit suma de 49.000 de lei si Berteanu Ovidiu Eugen, care a oferit suma de 41.000 lei. Imobilul a fost adjudecat de catre Pomponiu Victor, la pretul de 49.000 lei (11.488 euro)", se arata in raport.

MJ: Imobil evaluat la peste 222.000 de lei, adjudecat la licitiatie cu 55.000 lei

Potrivit raportului, intr-un alt caz, Pomponiu ar fi reusit sa achizitioneze un imobil evaluat la 222.200 lei cu 1/4 din valoarea sa. Pretul de pornire la licitatie ar fi fost 166.650 lei (75% din pretul la care a fost evaluat imobilul), iar la licitatie ar fi participat doua persoane: Victor Pomponiu si Alexandrina Popiti.

"Desi in ofertele de participare la licitatie, ambii participanti au oferit pretuf de incepere a licitatiei, respectiv 166,650 lei, dupa inceperea licitatiei ambii mentioneaza ca nu mai ofera acest pret", se arata in raport. Potriviti Corpului de Control, Victor Pomponiu ar fi oferit suma de 55000 lei, iar Alexandrina Popiti ar fi oferit suma de 55050 lei. Potrivit raportului, ulterior Popiti Alexandrina s-ar fi retras, iar Pomponiu ar fi fost declarat adjudecatar al imobilului pentru pretul de 55100 lei (reprezentand 1/4 din pretul la care a fost evaluat imobilul).

In alte cazuri asemanatoare, potrivit documentelor MJ, Pomponiu si-ar fi adjudecat un imobil evaluat la 150.000 de lei cu suma de 33.850 lei si un alt imobil evaluat la 131.120 de lei cu suma de 30.100 lei, ambele sume de adjudecare reprezentand aproximativ 1/4 din pretul la care au fost evaluate imobilele.

Conform documentelor, Corpul de Control al Ministerului a verificat si Biroul Executorilor Judecatoresti Asociati Draganescu George, Ionescu Niculae si Crafcenco Marius, ultimul fiind presedintele Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti din Romania.

Potrivit raportului, Biroul ar fi scos la licitatie, pentru o datorie de 32.000 de euro, un imobil estimat la aproape 241.000 de lei. "La termenul de licitatie din 23.06.2010, pretul de pornire a licitatiei a fost de 20.9865 (75% din pretul de evaluare a imobilului in euro). Din procesul-verbal de licitatie din data de 23.06.2010 rezulta ca la licitatie s-au prezentat urmatoarele persoane: Pomponiu Victor, care a oferit suma de 145.000 lei si Popiti Alexandrina, care a oferit suma de 145.050 lei, imobilul fiind adjudecat de Popiti Alexandrina pentru suma de 145.050 lei."

Ministerul Justitiei a sesizat DIICOT cu privire la constituirea unui grup infractional organizat

Ca rezultat in urma raportului Corpului de Control, Ministerul Justitiei a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) "cu privire la indiciile temeinice din care a rezultat presupunerea rezonabila a savarsirii urmatoarelor infractiuni: initierea sau constituirea unui grup infractional organizat si savarsirea de catre executorii judecatoresti Giurgea Bucur si Andrei Ionel, precum si de catre notarul public Enache Amalia Florina a infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor", scrie site-ul luju.ro

Ministerul mai informeaza ca "Impotriva notarului public Enache Amalia Florina a fost exercitata, in urma sesizarii ministrului justitiei, actiune disciplinara de catre Colegiul Director al Camerei Notarilor Publici Bucuresti, solutia fiind de suspendare a acestuia din exercitarea functiei de notar public, pentru o perioada de 6 luni".

Ministerul Justitiei: Am promovat actiuni disciplinare impotriva a doi executori judecatoresti

Totodata, luju.ro mai scrie ca Ministerul Justitiei a informat ca "a dispus promovarea unor actiuni disciplinare impotriva executorilor judecatoresc Giurgea Bucur si Andrei Ionel, sub aspectul savarsirii abaterilor disciplinare prevazute de art.47 lit. c) - savarsirea unor fapte care aduc atingere onoarei, probitatii profesionale ori bunelor moravuri si e) - intarzierea sistematica si neglijenta in efectuarea lucrarilor din Legea nr. 188 / 2000, republicata".

Executorii judecatoresti: Nu stim despre controalele MJ si despre sesizarea DIICOT

Contactat de HotNews.ro, Executorul Judecatoresc Giurgea Bucur a precizat ca nu doreste sa faca comentarii. "Nu pot sa comentez actiunile pe care le dispune ministrul. Nu am comentarii de facut. Nu am primit nici o notificare", a spus Giurgea Bucur.

Cel de-al doilea Executor Judecatoresc, Andrei Ionel a precizat pentru HotNews.ro ca nu stie de nici un control al Ministerului de Justitie si ca toate dosarele rezolvate au fost conform hotararilor judecatoresti.

"Noi am facut dosarele de executare conform legii. Nu cunosc despre ce ancheta a Ministerului este vorba. Vanzarile s-au facut la licitatii conform hotararilor judecatoresti, dar banii au fost achitati, dosarele au fost rezolvate. Stiu ca au gasit nereguli la unele hotarari jduecatoresti. S-au facut contestatii la executare si s-au pierdut contestatiile", a explicat Andrei Ionel.

"Noi avem controale in fiecare luna de la Ministerul Justitiei. Mai sunt unele greseli, se indreapta prin contestare la executare... La cate dosare avem noi. Actiuni disicplinare se fac mereu, dar ele s-au solutionat. Eu nu stiu de nicio sesizare la DIICOT. Daca asa este, ma vor chema sa dau declaratii, dar eu nu am fost instiintat. Trebuiau sa ma anunte", a mai spus executorul judecatoresc.

Intrebat daca il cunoaste pe Victor Pomponiu, cel care apare in majoritatea dosarelor analizate de catre MJ si care ar fi cumparat cele mai multe imobile scoase la licitatii cu sume foarte mici, Andrei Ionel a declarat: "Nu il cunosc pe domnul Victor Pomponiu. Stiu doar ca este un creditor care participa la licitatii. Nu stiu la cati executori a fost, ca nu a venit numai la mine".

Pana la momentul publicarii acestui material, Victor Pomponiu, persoana care ar fi reusit sa-si adjudece cele mai multe imobile din licitatiile controlate de MJ, nu a putut fi contactat.

Notarul Public Enache Amalia Florina a declarat pentru HotNews.ro ca nu stie ce fel de controale a efectuat Ministerul Justitiei si ca nu stie de sesizarea facuta la DIICOT. Notarul a precizat ca au fost facute controale la cabientul sau, dar ca oficialii ministerului nu au spus ce cauta.

Intrebata de ce a fost suspendata din exercitarea functiei pentru 6 luni, Amalia Enache a raspuns "Problema mea". Notarul a mai precizat ca suspendarea sa din exercitarea functiei nu are legatura cu controalele facute de Minister.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12026 vizualizari

 • +24 (26 voturi)    
  numa gandaci (Marţi, 8 noiembrie 2011, 15:36)

  zone [anonim]

  Unde ridici un pic "covorul" in tara asta dai de-un cuib de gandaci de-astia de bucatarie.... Horror...
  • +18 (20 voturi)    
   cam tirziu, dar e bine si asa (Marţi, 8 noiembrie 2011, 16:17)

   outside_the_wall [utilizator] i-a raspuns lui zone

   Trebuia inceput mai devreme cu scuturatul presului, nu doar inainte de alegeri. Acum o sa sara opozitia ca este un dosar politic si bietul Vintu e o victima a lui Basescu. haha! :))
   • -4 (8 voturi)    
    Suparati pe realitate (Marţi, 8 noiembrie 2011, 17:54)

    marian [anonim] i-a raspuns lui outside_the_wall

    Trebuie lasati evaluatorii da dea un pret apartamentului si apoi impartiti la 4 . Asta e de fapt si pretul real al apartamentelor....Asta e viata, unul e mereu norocos. Invidiosilor!
   • -5 (7 voturi)    
    Suparati pe realitate (Marţi, 8 noiembrie 2011, 17:54)

    marian [anonim] i-a raspuns lui outside_the_wall

    Trebuie lasati evaluatorii da dea un pret apartamentului si apoi impartiti la 4 . Asta e de fapt si pretul real al apartamentelor....Asta e viata, unul e mereu norocos. Invidiosilor!
  • +10 (12 voturi)    
   Perfect! (Marţi, 8 noiembrie 2011, 16:21)

   Daniel [anonim] i-a raspuns lui zone

   Ai definit perfect situatia din Romania!
 • +17 (19 voturi)    
  Grupuri organizate (Marţi, 8 noiembrie 2011, 15:41)

  Judge Dread [anonim]

  Grupuri organizate de securisti,judecatori,executori judecatoresti,notari,avocati bantuie Romania de 20 de ani jefuind si distrugand economia cu Legea in mana la adapostul Legii si in numele legii.
  Legea este pentru ei arma jafului si aceste bande nu au frica fiind inamovabile.
 • +21 (23 voturi)    
  Marton Arpad:daca legea nu spune nimic, am dreptul (Marţi, 8 noiembrie 2011, 15:56)

  Furtul cu legea in mana [anonim]

  Asta imi aminteste de felul in care unii deputati UDMR, care urasc ANI pt ca i-a prins cu neveste si copii angajati pe post de 'consilieri parlamentari', se justificau la tv: pai daca legea nu-mi interzice expres, atunci inseamna ca am voie, nu ma intereseaza ca e moral sau nu'. Insa toti vor avea dosar penal pt ca efectiv nu aveau voie legal sa faca asta.

  Licitatiile nu inseamna doar respectarea unor date si completarea unor formulare, tranzactiile respective presupun expres buna-credinta a participantilor.

  Daca exista anterior orice fel de aranjament care aduce pagube uneia din parti, licitatia e considerata trucata, iar tranzactia e una viciata de dol (inselaciune).

  De foarte mult timp (ani de zile) se stie ca exista o mafie a notarilor si executorilor judecatoresti, multi s-au comportat precum camatarii, cu angajati violenti si amenintatori.

  E fenomenal totusi ce se intampla in Romania asta de zi, eu n-am vazut asa ceva in ultimii 20 de ani, nu exista zi, saptamana, sa nu citesti despre grupuri infractionale dezmembrate, despre interlopi arestati.

  De la traficanti de tigari neica-nimeni, pana la deputati, miliardari ca SOV, avocati, primari, politisti, etc.

  Multi procurori, mai ales in DIICOT si DNA incep sa isi faca treaba din plin, dupa anchete si filaturi de luni sau ani.

  Cred ca judecatorii sunt adesea depasiti de complexitatea dosarelor si multi poate se tem ca urmeaza ei la rand, de aia prefera sa mentina in libertate unii infractori, sa dea de lucru politiei si procuraturii.

  Cu fiecare grup de crima organizata si clan tiganesc mai putin, cu atat se apropie si Romania de un model de societate ceva mai viabil si functional, o societate in care sa avem fiecare sanse reale de succes, fara sa ne temem de excroci in costum si interlopi in trening..

  Succes DNA-ului si DIICOT-ului, cred ca fiecare dintre noi ar trebui sa ii ajutam cu informatii atunci cand le avem, sa nu toleram frauda, furtul, violenta, coruptia !
  • +14 (16 voturi)    
   si urmarile? (Marţi, 8 noiembrie 2011, 16:09)

   Emanoil [anonim] i-a raspuns lui Furtul cu legea in mana

   Asteptam sa vedem si urmarile acestor demersuri. Salut curajul Ministerului Justitiei de a face astfel de anchete. Poate cu aceasta ocazie mai descopera ca toti si-au bagat rudele in profesie, ca toti sunt cumetri/fini/nasi/cuscri si ca tin toate usile inchise.
   E bine ca acum vede si lumea cu cine are de-a face....
   Si totusi, se mai gasesc deputati supusi care sa-i ajute sa nu treaca un proiect de lege in Parlament, proiect ce a fost pe ordinea de zi a sedintei plenului Camerei Deputatilor din data de 7 noiembrie la pozitia 11, proiect ce ar deschide portile profesiei.
   Deputatul Aura Vasile are mari interese in a nu trece acest proiect de lege, favorizand grupul infractional. Grupul PSD, la solicitarea deputatei Aura Vasile, a solicitat retrimiterea proiectului de lege la comisii pentru intarzierea acestuia.
   Este regretabil ca noul PSD asculta si voteaza interesele personale ale deputatei Aura Vasile.
   Se aude ca in data de 28.10.2011 executorii judecatoresti s-au adunat si au strans 500.000 euro pentru a cumpara cativa deputati care sa-i ajute. Si probabil au si gasit pe cine sa cumpere, vazand inversunarea deputatei Aura Vasile si incrancenarea deputatului Mircea Dusa tot de la PSD.
   Cati bani ati luat domnilor deputati PSD?
 • 0 (4 voturi)    
  SIGUR CA SI ASTIA (Marţi, 8 noiembrie 2011, 16:57)

  singeorz [utilizator]

  is niste corupti organizati in drupuri infractionale ..ia sa i verifice un pic si la averi ...
 • +4 (6 voturi)    
  Pe ei... (Marţi, 8 noiembrie 2011, 16:57)

  martianu [anonim]

  Pe ei, pe ei, plaiesii mei... Taiati nu va uitati, sa sara capete! Si apoi sara pe amurg sa.... ma culc si eu mai linistit.
 • +4 (4 voturi)    
  legat de notari.. (Marţi, 8 noiembrie 2011, 17:09)

  exo [anonim]

  Ar trebui lasata libera piata, sa poata sa autentifice actele si avocatii, macar sa mai scada pretul ca plangi cu onorariile lor criminale.
  • -2 (2 voturi)    
   aha, sigur (Miercuri, 9 noiembrie 2011, 7:19)

   mexo [anonim] i-a raspuns lui exo

   Lasa-ma sa ghicesc: esti avocat sau ai si tu o ruda care e, nu?
 • +2 (4 voturi)    
  patanie cu executor... (Marţi, 8 noiembrie 2011, 21:09)

  monterosa [utilizator]

  Am intrat odata in biroul unui executor judecatoresc. Eram curios ce anunturi de executare silita are afisate. Din cate stiu eu orice executor e obligat sa afiseze vizibil anunturile de executare silita la biroul sau.
  Ei bine, eram in orele lui de program, m-am prezentat si l-am informat ca doresc sa citesc anunturile. Le avea puse pe usa. Imediat executorul s-a repezit la mine si mai ca nu m-a scos in pumni afara din birou. M-a dat la propriu pe usa afara. Evident ca n-am apucat sa citesc nimic.
  Am reclamat faptul in scris la Uniunea Executorilor Judecatoresti din Bucuresti. Raspunsul a fost previzibil si a sosit prin posta la ceva vreme dupa aia: executorul respectiv a fost intrebat si a declarat ca nu are cunostinta despre cazul respectiv. Concluzia: nu s-a intamplat nimic. Si eu care m-as fi asteptat ca omul sa isi faca singur autocritica si sa se recunoasca vinovat :)
  Eu am tras concluzia mea din toata patania asta. Probabil ca va fi aceeasi cu concluzia multora.
  Din pacate nu mai tin minte numele executorului. Era din Bucuresti, pe langa piata Natiunile Unite.
  • +3 (3 voturi)    
   oare? (Marţi, 8 noiembrie 2011, 21:48)

   joseph [anonim] i-a raspuns lui monterosa

   in zona aia sunt cativa executori, stiu ca lucrez in zona. sigur nu aveau avizier afara?
   • +2 (4 voturi)    
    Arestare (Marţi, 8 noiembrie 2011, 22:08)

    Alinutza [anonim] i-a raspuns lui joseph

    Haideti, organele de cercetare. La arest cu ei. 29 zile. Sa vedeti dupa aia cum dau toti din casa!

    NU LASATI HOTII SA FACA LEGEA IN TARA ASTA!
 • +6 (6 voturi)    
  Intrebare la radio Erevan (Miercuri, 9 noiembrie 2011, 0:23)

  T+C [anonim]

  Intrebare la radio Erevan

  I: Este posibil ca in Romania sa...?
  R: Da !!!!
 • +7 (7 voturi)    
  Probabil ca sunt mai multe (Miercuri, 9 noiembrie 2011, 0:50)

  Vlad-I [utilizator]

  Se vede de la 10.000 de km ca tiganii care au mostenit case in mijlocul timisoarei au folosit si ei organizatii de tip mafiot.
 • +7 (7 voturi)    
  ce imi place formularea asta: (Miercuri, 9 noiembrie 2011, 7:29)

  yellowdog [utilizator]

  justitia organizata ca un grup infractional...sau poate infractorii organizati ca un grup judecatoresc...
 • +7 (7 voturi)    
  grup infractional "executori judecatoresti" (Miercuri, 9 noiembrie 2011, 9:03)

  rascanu [anonim]

  Si eu m-am confruntat acum trei ani cu o casa de avocatura si un birou notarial care, prin amenintari si acte false au incercat sa ma determine sa vand un imobil unor oameni de rea credinta. Am reclamat la Uniunea Notarilor care a gasit de cuviinta sa isi apere notarul in loc sa ia masuri cel putin disciplinare. Fiti siguri ca atat avocatii cat si notarii stiu sa faca astfel de lucruri actionand la limita legii asa incat sa nu poata fi prinsi.
  • +3 (3 voturi)    
   limita o depasesc (Miercuri, 9 noiembrie 2011, 10:06)

   Anonimus [anonim] i-a raspuns lui rascanu

   Majoritatea infractorilor din profesiile (notari, executori, avocati, judecatori etc.) astea sunt de fapt niste incomptenti. Asa ca fac manariile depasind limita legii, pentru ca de fapt nu prea stapanesc legea cum trebuie. In plus se mai si cred.

   Ceea ce este de salutat pe marginea acestui articol e ca avocatul mentionat n-are drept de exercitare a profesiei pentru ca a fost sanctionat de Baroul Bucuresti. Pe site-ul Baroului nu scrie si de ce, da' tot e o mica luminita ca se poate face un pic de curatenie si din interior. La fel cu executoarea, suspendata 6 luni; tot e ceva fata de nimic. Hai ca se poate! Inainte de condamnari penale (incerte) curatenia se poate face din interior, daca se doreste.
 • +2 (2 voturi)    
  mizerii (Miercuri, 9 noiembrie 2011, 14:55)

  din umbra [anonim]

  E clar, executorii judecatoresti, precum si notarii sunt o casta. Cel mai clar exemplu : rudele de gradul I ale executorilor judecatoresti in functie sunt exceptate de la plata oricaror taxe de inscriere la concursuri de admitere in profesie, precum si la inscrierea in UNEJ, Camera Executorilor. Si ei cereau executorilor bancari suma de 5000 de EURo pentru a fi asimilati in profesia de executor judecatoresc. Ce mizerii !!!!
 • 0 (0 voturi)    
  curatati (Joi, 10 noiembrie 2011, 15:32)

  corneliu buzelan [anonim]

  Daca nu se confisca in intregime si averile tuturor coruptilor degeaba. Sa fie tinuti un an sau mai multi in puscarie fara alte urmari,ii determina pe smekeri sa riste chiar puscaria pentru a se imbogati.Ar trebui ca legile sa fie cu mult mai drastice pentru faptele de coruptie.Afara doar cu legi draconice sa facut curat.
 • 0 (0 voturi)    
  spaga (Sâmbătă, 12 noiembrie 2011, 20:22)

  Botanique [anonim]

  Si eu am auzit ca la drum de seara doamna deputat Aura Vasile si-a bagat degetele in borcanul cu miere propus de executorii judecatoresti. Cica a luat vreo 5 borcane de 10000 euro. Buna mierea Auro? Mai buna ca atunci cand erai sefa de autobaza la Autogara Filaret?
 • 0 (0 voturi)    
  Este doar varful aisbergului (Luni, 14 noiembrie 2011, 10:35)

  Gheorghe Buhac [anonim]

  Nu stiu daca acest articol este o actiune serioasa sau este perdeaua de fumce ce se face pentru a vedea care este atitudinea celor care controleaza - stiu sau nu stiu de aceste mismasuri care au nenorocit si nenorocesc lumea .
  Restul aisbergului asa cum il cunosc eu la Iasi :
  -directori sucursale bancare
  -juristi sucursale bancare
  -executori bancari
  -afaceristi aranjori cumparatori
  -afaceristi falsi licitatori
  -politisti
  -judecatori
  Si in acest viespar de viermii nu-i uitati pe camatari si pe politistii de cartier.
  Cu stima
  G.B.

  Daca actiunea este serioasa pot da si nume si pune la dispozitie si copii de pe documente care atesta golaniile acestor oameni neoameni care folosesc necazurile oamenilor pentru a se inbogatii
 • 0 (0 voturi)    
  grup infractional = EFG Euroline (Miercuri, 16 noiembrie 2011, 15:29)

  geo [anonim]

  Dar si EFG Euroline este un grup infractional, actioneaza de ani de zile, a jefuit si jefuieste mii de persoane, ii facce sclavi pe viata, nicodata nu se termina ratele la ei, chiar daca platesti lunar, sunt cu mult mai nocivi decat Caritasul sau FNI, si nu-i vede nimeni???? Chiar nimeni??? Sub aparentele secventiale de legalitate, pur si simplu talharesc, s-au infiintat legal, presupun, doar aparenta e legala, insa, in realitate, toata activitatea lor este crima organizata.
 • +1 (1 vot)    
  Dezinformare crasa (Joi, 17 noiembrie 2011, 11:05)

  kyx [anonim]

  Cei cu studii juridice (nu toti, dar majoritatea), precum avocatul care a cumparat imobile la 10% din valoare, stiu foarte bine ce spune legea, si anume:
  la prima licitatie, daca nu se ofera suma de pornire, se organizeaza o a 2a licitatie, la care EXECUTORUL sau LICHIDATORUL (depinde daca este executare silita sau insolventa) este OBLIGAT PRIN LEGE sa accepte cea mai mare suma oferita in cadrul celei de-a 2a licitatii.

  Daca este ceva de vina, aceasta este legea, care obliga expres la acest lucru, nu executorii, care sunt obligati sa se conformeze.

  Asta e dezinformare, praf in ochi pentru a ne deturna atentia de la alte lucruri, mult mai importante.
  • 0 (0 voturi)    
   NU DEZINFORMA TU (Joi, 17 noiembrie 2011, 19:18)

   dezinformatorule [anonim] i-a raspuns lui kyx

   dE CE NU ZICI DE FAPTUL CA stia ca persoanele care participa sunt pe combinatie si asta inseamna ca trucheaza o licitatie.....
  • 0 (0 voturi)    
   bancherule (Miercuri, 4 ianuarie 2012, 13:41)

   vasile [anonim] i-a raspuns lui kyx

   cei tupeu pe tine mai 'bancherule'
   legea spune ca se stabileste o suma corecta, de comun acord sau prin expertiza independenta
   apoi se scoate la licitatie
   la a doua se scade pretul la 75%
   la a treia se vinde la pretul oferit

   stai linistit in banca ta, sunt pe masa diicot si bnr plangeri pentru alte 7 banci si sunt sanse mari ca din februarie sa dai cu subsemnatul la parchet si sa nu mai ai loc de munca
 • 0 (0 voturi)    
  grup infractional (Luni, 20 februarie 2012, 16:54)

  alex [anonim]

  de mai bine de 7,8 luni se asteapta destructurarea grupului inractional, si nimiuc.Pomponiu Victor fura in continuare casele oamenilor dupa care le pune sub paza si le inchiriaza.Pagubitii hotiei asteapta in zadar dreptatea de la autoritati, care mai mult sau mai putin fac ceea ce face si rechinul imobiliar. Pentru cei ramasi fara case,chiar fara datorie statul este surd,mut,orb.
 • 0 (0 voturi)    
  grup infractional (Vineri, 15 iulie 2016, 23:53)

  ariana [anonim]

  dumitrache bogdan cel mai mare hot si pe deasupra mai este si formator la INM... va dati seama ce magistrati vor iesi de pe mana lui


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by