Referatul de arestare in cazul Vintu-Luca-Petrom Service

Parchetul General: Exista date ca SOV pregateste savarsirea unor noi infractiuni de delapidare si spalare de bani. Vezi schemele financiare prin care banii Petrom Service ajungeau in conturile lui Vintu si Luca

de Attila Biro     HotNews.ro
Marţi, 8 noiembrie 2011, 14:15 Actualitate | Esenţial


Procurorii Parchetului General sustin in referatul de arestare a lui Sorin Ovidiu Vintu si celorlalti noua invinuiti in dosarul fraudarii Petrom Service (denumita acum  PSV Company) ca SOV este un pericol public si ca au date ca pregatea noi infractiuni de spalare de bani in interiorul procedurii de insolventa. In referatul de arestare procurorii au descris cum a preluat Liviu Luca controlul asupra  Petrom Service, cum a fost fraudata compania cu 83 milioane de euro si cum aproape 51 milioane euro au ajuns in conturile lui SOV, Realitatea Media si a unor companii offshore pe care le controleaza Vintu.
Ce spun procurorii:
Preluarea controlului asupra Petrom Service (denumita acum PSV Company). In prima parte a referatului de arestare, procurorii descriu cum Liviu Luca a preluat controlul asupra Petrom Service si ca acesta “a exercitat conducerea de fapt a societatii impreuna cu inculpatii Turcan Octavian si Vintu Sorin Ovidiu”. Vezi mai jos paragraful relevant din referatul de arestare:

 • In cursul anului 2005, inculpatul Luca Liviu a dobandit 49,35% din actiunile S.C. Petromservice S.A. prin intermediul companiei offshore E. H. la care are calitatea de beneficiar real. Pentru a dobandi aceste actiuni, inculpatul a profitat de faptul ca Asociatia Salariatilor din SNP Petrom S.A., la care avea calitatea de presedinte, a decis sa nu subscrie noile actiuni emise de S.C. Petromservice S.A. cu prilejul unei majorari de capital social, ceea ce a permis dobandirea lor de catre compania cipriota.
 • In acest mod, inculpatul Luca Liviu a controlat activitatea ulterioara desfasurata de S.C. Petromservice S.A., prin hotararile luate de Adunarea Generala a Actionarilor si prin desemnarea in functiile de membri ai Consiliului de Administratie, de director general si director financiar a unor persoane apropiate. Din probele cauzei a rezultat ca inculpatul a exercitat conducerea de fapt a societatii impreuna cu inculpatii Turcan Octavian si Vintu Sorin Ovidiu. (sursa: referat de arestare Parchetul General)

Citeste mai jos referatul cu propunerea de arestare pentru Sorin Ovidiu Vintu transmis de Parchetul general in baza unei solicitari pe legea 544/2001. Nota: Anonimizarile din document au fost facute de reprezentantii parchetului
referat arestare- cauza Petrom ServicePrejudicierea Petrom Service (denumita acum PSV Company). Procurorii explica in referatul de arestare cum a fost prejudiciat patrimoniul Petrom Service. Potrivit investigatiilor realizate de procurori prin comisii rogatorii in afara tarii au descoperit ca mai multe companii offshore care erau controlate de Sorin Ovidiu Vintu sau Ovidiu Turcan erau intermediari pentru Petrom Service in achizitionare de actiuni de la diverse companii. Potrivit procurorilor, companiile off-shore controlate de Vintu cumparau actiunile pe care ulterior le revindeau Petrom Service cu preturi supraevaluate chiar si de 10 ori. In acest fel spun procurorii ca Petrom Service a achizitionat actiuni care aveau o valoare reala de 10 milioane euro, dar a platit intermediarilor suma de 93 milioane euro. Vezi mai jos pasajul relevant din referatul procurorilor:

 • In perioada 2008 - 2009, inculpatii Luca Liviu, in calitate de actionar majoritar, Mihai Sorin, Bohalteanu Ioan, Supeala Gheorghe, R.R., in calitate de membri ai Consiliului de Administratie, si Anagnastopol Zizi, in calitate de director financiar al S.C. Petromservice S.A., au dispus incheierea mai multor contracte prin care partea vatamata a achizitionat actiuni supraevaluate, urmarind ca sumele sa ajunga in patrimoniul inculpatilor Vintu Sorin Ovidiu si Turcan Octavian.
 • Astfel, in perioada mentionata S.C. Petromservice S.A. a cumparat actiuni emise de 7 societati  pentru care a platit preturi de aproape 10 ori mai mari decat valoarea la care acestea erau tranzactionate in aceeasi perioada la Bursa de Valori.
 • Achizitiile s-au realizat prin intermediul mai multor companii offshore, care cumparau actiunile prin tranzactii realizate la Bursa de Valori cu sume avansate de S.C. Petromservice S.A., dupa care le revindeau partii vatamate la preturi majorate de mai multe ori.
 • In unele situatii revanzarea a avut loc dupa 3 zile, iar pretul achitat de S.C. Petromservice S.A. a fost de peste 50 de ori mai mare decat pretul platit de intermediar. In alte situatii tranzactia s-a realizat la aproape 9 luni de la plata in avans a pretului, iar S.C. Petromservice S.A. a lasat la alegerea intermediarului identificarea societatii pe care urma sa o cumpere in schimbul sumei de 40 de milioane de euro si valoarea de piata a acesteia.
 • In acest mod, partea vatamata a platit suma totala de 93.840.954 de euro pentru actiuni pe care le-ar fi putut cumpara in schimbul sumei de 10.677.789 euro daca ar fi realizat achizitia direct de pe bursa si nu prin intermediari.
 • Avand in vedere ca valoarea la bursa a unei actiuni reprezinta valoarea de piata a acesteia, iar informatia este publica si orice persoana interesata poate achizitiona titlul de valoare la acest pret, diferenta dintre pretul platit de S.C. Petromservice S.A. si valoarea de bursa a actiunilor, in cuantum de 83.163.165 euro, reprezinta prejudiciul produs partii vatamate si, indirect, actionarilor minoritari si creditorilor acesteia.
 • Toate companiile offshore care au intermediat achizitiile de actiuni si cu ajutorul carora s-a realizat fraudarea patrimoniului S.C. Petromservice S.A. erau controlate de Vintu Sorin Ovidiu si turcan Octavian, care aveau calitatea de beneficiari reali ai acestor societati, potrivit informatiilor comunicate in cadrul comisiilor rogatorii. Unele dintre companiile mentionate au fost inregistrate cu cateva zile inainte de incheierea contractelor de vanzare – cumparare a actiunilor si nu au desfasurat nicio alta operatiune comerciala, fiind infiintate special pentru aceste tranzactii.
 • In acest mod, inculpatii Luca Liviu, Vintu Sorin Ovidiu si Turcan Octavian controlau atat cumparatorul, cat si vanzatorii actiunilor, ceea ce le-a permis sa stabileasca arbitrar pretul platit si sa transfere sumele de bani din patrimoniul S.C. Petromservice S.A. in patrimoniile proprii. (sursa: referat de arestare Parchetul General)

Procurorii au realizat mai multe scheme grafice in care prezinta modul detaliat in care a fost prejudiciata Petrom Service prin achizitionare de actiuni supraevaluate. Vezi mai jos unul din graficele realizate de procurori. Da click pe poza pentru varianta full screen

Traseul banilor din Petrom Service (denumita acum PSV Company) in conturile lui SOV. Procurorii au scris in referatul de arestare ca banii din fraudarea  Petrom Service ar fi ajuns in conturile companiilor offshore, dar si direct in conturile lui Sorin Ovidiu Vintu. Procurorii mai mentioneaza ca 14 milioane euro ar fi ajuns in conturile Realitatea Media, compania care detine licenta pentru Realitatea TV. Vezi mai jos pasajele relevante din referatul procurorilor:

 • Sumele platite de S.C. Petromservice S.A. au fost transferate prin operatiuni succesive prin conturile bancare ale mai multor companii offshore controlate de Vintu Sorin Ovidiu si Turcan Octavian, iar in cele din urma au ajuns fie in contul personal al lui Vintu Sorin Ovidiu (4.168.000 euro), fie al unor societati inregistrate in strainatate si in Romania pe care acesta le controla, in special S.C.R.M. S.A. (14.200.000 euro), S.C.i.n. S.A. (6.725.000 euro) si S.C. GM I. S.A. (1.300.000)
 • Scopul acestor operatiuni a fost de a ascunde originea sumelor de bani, pentru a crea aparenta ca ele au intrat in patrimoniul persoanelor juridice romane sub aspectul unor finantari realizate de actionari, precum si de a ingreuna identificarea beneficiarului final, pentru a evita astfel eventuala tragere la raspundere penala.
 • Banii au fost transferati prin operatiuni de tip carusel, in cadrul carora aceleasi sume au fost reciclate de mai multe ori pentru a da aparenta unor tranzactii distincte. In unele situatii, aceeasi suma a fost transferata de 5 ori prin conturile acelorasi societati in decurs de o luna, pentru a crea impresia ca s-au efectuat 5 plati diferite. (sursa: referat de arestare Parchetul General)

Procurorii mai sustin si ca au identificat 22 de companii offshore detinute de SOV direct sau controlate de acesta prin Liviu Luca sau Ovidiu Turcan. In patru din cele 22 de companii, Sorin Ovidiu Vintu apare ca beneficiar direct. Potrivit procurorilor, in conturile lui SOV, Realitatea Media, Imobiliar Network 2002, GM Invest, Demera Investment LTD (toate companii controlate de SOV) ar fi intrat suma de 51 milioane euro.

Alte 5 milioane de euro ar fi intrat in conturile lui Ovidiu Turcan si ale unor companii offshore controlate de acesta. Procurorii mai arata si ca au depistat suma de 100.000 euro care ar fi intrat in contul P.T. Caascorm Indonezia, la care actionar este Nicolae Popa. Tot procurorii sustin ca alti 100.000 euro au ajuns in contul poetului Mircea Dinescu.

UPDATE Mircea Dinescu a declarat pentru Romania Libera ca banii reprezinta un imprumut pe care i l-a solicitat lui Vintu

Vezi mai jos schema procurorii in care arata cine sunt beneficiarii reali ai fraudarii Petrom Service. Da click pe poza pentru varianta full screen
 


In referat se arata ca SOV este pus sub acuzare pentru complicitate la delapidare si pentru spalare de bani. PSV Company S.A. are datorii totale de aproximativ 150 de milioane de euro, dintre care aproximativ 98 de milioane de euro catre bugetul consolidat al statului.

In referat procurorii sustin ca unul din motivele pentru care cer arestare lui Vintu este si faptul ca acesta ar fi intervenit in procedura de insolventa a PSV Company si ca astfel creditorii - printre care statul Roman care are de recuperat 98 de milioane euro - sunt in pericol sa nu mai poata intra in posesia acestor sume de bani in urma procedurii de insolventa.  Reamintim ca de insolventa PSV Company se ocupa RVA Insolvency Specialists SPRL

Citeste si: Cum a ajuns RVA Insolvency, compania la care a fost asociat socrul ministrului Predoiu, sa ofere consultanta tehnica ministerului Justiei 

Vezi mai jos pasajul relevant din referatul procurorilor:

 • Lasarea in libertate a inculpatilor le-ar permite sa isi continue activitatea infractionala si sa devalizeze patrimoniul partii vatamate chiar dupa demararea procedurii de insolventa, acestia fiind in pozitia de a influenta in continuare deciziile referitoare la valorificarea activelor, avand in vedere ca inculpatii Supeala Gheorghe si Anagnastopol Zizi si-au pastrat pozitiile detinute in cadrul PSV Company SA, desi au fost trimisi in judecata in alte doua dosare pentru savarsirea infractiunii de delapidare din patrimoniul societatii.
 • Astfel, trebuie avut in vedere ca, potrivit planului de reorganizare, creantele bugetare sunt planificate a fi achitate in semestrele V si VI de efectuare a platilor, cu sume obtinute din valorificarea participatiilor detinute de PSV Company SA la companiile din Cipru si Republica Moldova.
 • Desi bugetul de stat este principalul creditor al societatii, in primele patru semestre ale planului se efectueaza plati exclusiv catre alti creditori, ceea ce permite ca activele importante sa fie valorificate, iar sumele sa fie directionate de inculpati catre persoane apropiate acestora, detinatori de creante fictive sau supraevaluate, iar in semestrul V sa se constate ca nu pot fi acoperite creantele bugetare intrucat valoarea de piata a actiunilor emise de companiile straine este mult inferioara celei la care au fost evaluate.
 • Spre exemplu, in cauza exista indicii ca pe parcursul procedurii de insolventa inculpatii au determinat calificarea unei creante de 30 de milioane lei in urma cedarii unui brevet de inventie privind exploatarea calcarelor brucitice drept creanta fara de care nu se poate desfasura activitatea societatii, desi aceasta nu realizeaza activitati de exploatare miniera, ceea ce a avut drept consecinta plata cu prioritate a sumei mentionate, care a ajuns ulterior in patrimoniile unor persoane si ale unor societati controlate de inculpatul Vintu Sorin Ovidiu in cursul lunii septembrie 2011.
(sursa: referat de arestare Parchetul General)


Procurorii mentioneaza ca operatiunile finaciare ale lui Vintu au un caracter international si ca pentru colectarea de probe s-au folosit de o procedura speciala, comisia rogatorie. Procuorii mentioneaza ca au solicitat informatii prin intermediul a trei comisii rogatorii mentionand ca au cerut aceste date de la autoritatile din Cipru si de la autoritatile din Republica Moldova. Vezi
aici ce inseamna o comisie rogatori si cum functioneaza ea potrivit Codului de Procedura Penala. Vezi mai jos pasajul relevant.

 • Caracterul transnational al operatiunilor fnanciare desfasurate de inculpati a facut extrem de difcila administrarea probatoriului in cauza, find necesara efectuarea a trei comisii rogatorii internaţionale, in state in care secretul bancar este protejat prin numeroase formalitati, ceea ce a determinat trecerea unui interval semnifcativ de la data savarsirii faptelor pana la momentul la care au fost obtinute date temeinice cu privire la participarea inculpatilor. Astfel, autoritatile judiciare cipriote au transmis raspunsul la comisia rogatorie internationala in luna iulie 2011, iar ultimele relatii comunicate de autoritatile judiciare moldovenesti au fost transmise la sfarsitul lunii octombrie 2011.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

13405 vizualizari

 • +18 (20 voturi)    
  Vantu = modelul evazionistului de dupa Revolutie (Marţi, 8 noiembrie 2011, 14:21)

  dan [anonim]

  Daca judecatorii vor avea curajul sa-l tine pe individul asta, fost vanzator de ziare si acum un periculos infractor la inchisoare va fi un semnal puternic ca hotia nu mai tine in Romania. Daca-l vor elibera in schimb o sa fie semnalul ca poti sa furi si sa scapi.
  • -7 (11 voturi)    
   Atata timp cat furi dar nu incalci nicio lege (Marţi, 8 noiembrie 2011, 14:51)

   Constantin [anonim] i-a raspuns lui dan

   bineinteles ca scapi, legile nu pot tine pasul cu metodele de furat ale romanilor.
  • +12 (16 voturi)    
   Felicitari tuturor procurorilor ! (Marţi, 8 noiembrie 2011, 15:27)

   Batalia pentru o Romania normala [anonim] i-a raspuns lui dan

   Ma bucur sincer sa vad ca in Romania lui Basescu un ordinar de bisnitar ca Vantu nu-si mai poate permite nimic, s-a terminat cu fraudarea si furtul de zeci de milioane de la naivi.

   Desigur, naivi si prostanaci de fraierit vor exista tot timpul, in totalul populatiei indivizii inteligenti, informati si prudenti sunt ultraminoritari, domina prostii ahtiati dupa capatuiala rapida si fara munca.
   Astia vor crede totdeauna in scheme piramidale de tip Ponzi sau vanzari in retea, oricat le-ai demonstra ca doar primii intrati in sistem vor castiga restul vor pierde sigur la un moment dat.
   300.000 la FNI (Vantu si 1% au furat 100%) si 72.000 salariati la Petrom Service (Vantu si 0,1% au furat 100%), astia sunt fraierii lui Vantu, oameni care au visat cu ochii deschisi ca vor face bani grei din nimic, ca aia pe care ii vad la tv..

   Pentru ca naivitatea si prostia nu e doar sa-ti dai banii pe mana lui Vantu, ci si sa crezi ce-ti spune televiziunea lui Vantu, aia care in Realitate a fost o masina de spalat bani furati..

   Imi pare rau ca nu pot sa strang mana si sa fac cinste tuturor procurorilor care au avut rabdarea si inteligenta sa demonteze tot mecanismul pus la punct de infractorii din grupul PSV, de la Kiss Gyorgy pana la Vantu si Luca.

   De asemenea, e foarte bine ca toti, fara exceptie, au acum catuse pe maini si dorm in arest, acolo unde le este locul, alaturi de alti infractori ordinari, scursurile societatii de consum salbatic.

   Sa vedem acum ce vor decide judecatorii, cei care nu suporta daca Basescu le bate obrazul ca dau drumul la jefuitorii tarii si aplica legea ca un functionar, fara discernamant si judecata proprie.
   • +9 (11 voturi)    
    Adio offshore. (Marţi, 8 noiembrie 2011, 16:11)

    Offshorul srl [anonim] i-a raspuns lui Batalia pentru o Romania normala

    Este o premiera ca s-a cerut si obtinut de la o companie offshore din Cipru datele despre beneficiarul real al companiei offshore .Acest lucru ar trebui sa le dea frisoane tuturor evazionistilor cu firme offshore in Cipru .Parchetul de la Inalta a dovedit ca sunt baieti destepti.Au facut comisie rogatorie.Au demonstrat ca subiectii au facut evaziune fiscala si spalare de bani.Automat ministerul Justitiei din Cipru a dat ordin la registrul companiilor din Cipru sa dezvaluie Beneficiarul real al companiilor. Este miscarea care a dus la desfacerea retelei Vantu-Luca.Nici nu a fost prea greu daca chiar s-a vrut.Multi "onorabili" cu firme in Cipru,Gibraltar,Monaco,Luxemburg tremura .Chiar si British Virgin Islands fiind teritoriu EU de peste mari prin UK dezvaluie numele detinatorilor reali in cazuri de :spalare de bani si fraude financiare.Trebuie doar sa ceara cei care ancheteaza ...da daca nu cere....Asta este castigul mare in aceasta ancheta.Offshorul adio
   • 0 (4 voturi)    
    Nu te bucura inainte de vreme. (Marţi, 8 noiembrie 2011, 18:16)

    sase sase [anonim] i-a raspuns lui Batalia pentru o Romania normala

    Bucurate si fii optimist numai atunci cand Vantu si alti infractori,inclusiv purtatori de robe vor fi nevoiti sa vada cerul in patratele cel putin 5 ani.Iar acei purtatori de robe se vor transforma in purtatori de roabe!
  • +1 (5 voturi)    
   nu prea cred (Marţi, 8 noiembrie 2011, 16:11)

   outside_the_wall [utilizator] i-a raspuns lui dan

   cred ca de data asta a imbulinat-o
 • +13 (21 voturi)    
  Mircea Dinescu (Marţi, 8 noiembrie 2011, 14:36)

  mda [anonim]

  Se pare ca individul are o afinitate pt gratii.
  Tare am indoieli ca Ceausescu l-a bagat dupa ele pt ca ar fi fost dizident. Cred ca dizidenta lui a fost mai degraba o mascarada.
  • +9 (13 voturi)    
   asta e o gluma (Marţi, 8 noiembrie 2011, 15:07)

   Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui mda

   1. dinescu dizidentul lui peste, ce gluma ai dat si tu...

   2. si-a tinut tatal la azil si pe fratiso care traieste din ajutoare de la stat nu-l ajuta miliardarul

   individul asta nu are scrupule, ma mir ca au gasit ca a luat doar 100 de mii de la SOV
  • +8 (12 voturi)    
   Daca stiam ca are nevoie, ii imprumutam eu 100.000 (Marţi, 8 noiembrie 2011, 15:17)

   roflmao [anonim] i-a raspuns lui mda

   Bietul Mircea. Daca n-a dat si el un telefon sa intrebe ... acum ajunge nevinovat la puscarie.
  • +14 (18 voturi)    
   Dinescu, sub semnul lui "fa-te ca..." (Marţi, 8 noiembrie 2011, 15:28)

   CezarN [utilizator] i-a raspuns lui mda

   Omul (Mircea Dinescu) a trait toata viata sub semnul lui "Mircea fa-te ca...".
   A facut-o pe-a poetul, apoi s-a facut ca-i dizident, apoi s-a facut ca lucreaza la revolutie, apoi a factu-o pe-a omul de afaceri, apoi s-a facut ca-i lider de opinie, si acuma se face ca-i cinstit.

   Un singur lucru este autentic la el:pupincoorismul!
   Dupa 1990, s-a pupat pe gingie cu Iliescu, i-a bagat limba in gura lui Constantinescu, l-a lins pe Ciorbea, nici Isarescu nu a scapat de limba lui catifelata, Staolojan a trebuit sa plece din tara pentru a-si salva hemoroizii de spalaturile lui Dinescu, chiar si Basescu i-a fost pe plac pana sa pluseze Vantu care i-a oferit sute de mii de Euro (imprumut, desigur) si batista ca protectie sanitara.
   Bleah!
   • +9 (11 voturi)    
    Adevarat (Marţi, 8 noiembrie 2011, 16:14)

    Fara Mita Lambru [anonim] i-a raspuns lui CezarN

    Astia sunt oamenii de cultura romani.Majoritatea lor.Mentalitate de lautar si onoare de taximetrist.Cine da banul este baiat bun.Actori,cantareti sau poieti toti canta pentru bani.
    • +5 (7 voturi)    
     si preotii (Marţi, 8 noiembrie 2011, 17:00)

     Lupul Moralist [anonim] i-a raspuns lui Fara Mita Lambru

     Poti sa adaugi si preotii.Pentru bani fac orice.Prea multa prostitutie a cuprins tara asta .Nu mai este moralitate .
  • +5 (7 voturi)    
   O-OH! (Marţi, 8 noiembrie 2011, 16:41)

   Heruvim [utilizator] i-a raspuns lui mda

   Asta chiar e tare! Si eu privind fugitiv pe poza am observat acelasi lucru. Oare o fi vorba de acelasi Dinescu? Daca da....


   REPEDE! MIRCEA fa-te ca lucrezi!
  • +4 (6 voturi)    
   ia te uita! (Marţi, 8 noiembrie 2011, 19:11)

   precaut [anonim] i-a raspuns lui mda

   incep sa inteleg de ce Dinescu facea spume la gura contra lui Basescu!
 • +9 (11 voturi)    
  !!! (Marţi, 8 noiembrie 2011, 14:41)

  catalin_mattei [utilizator]

  Un lucru foarte important este ca banii sa reajunga acolo unde se cuvin de drept ( unde ar fi daca nu ar fi functionat toata aceasta mafie).... persoanele care au beneficiat cu buna stiinta de sume provenite din aceste operatiuni sa returneze banii si sa aiba decenta iesirii din viata publica ( este nevoie de deratizare)...
 • +12 (14 voturi)    
  mda (Marţi, 8 noiembrie 2011, 14:41)

  eu [anonim]

  Doamne ajuta, sa fie intr-un ceas bun!

  poate reusim totusi sa-l inchidem pe acest mafiot pentru minim 30 ani in inchisoare, si sa se confiste tot ce are pe numele lui sau a tuturor rudelor pana la gradul 3, inclusiv realitatea media sa fie dezmembrata si vanduta pe bucati

  hai cu, condamnarile definitive!!!!!!!!!!
 • -15 (19 voturi)    
  Bravo lui , si eu as fi facut la fel (Marţi, 8 noiembrie 2011, 14:43)

  Gigel [anonim]

  Dupa ce tragi linie in ziua de azi conteaza cati bani faci ( vezi Madoff si similar).
  • -4 (8 voturi)    
   Cand tragi linie copiii conteaza si nu banii! (Marţi, 8 noiembrie 2011, 14:59)

   Constantin [anonim] i-a raspuns lui Gigel

   Iar daca-i ti-ai castigat traiul din furat si copii copiilor tai vor urma acelasi curs iar odata si-odata tot se rupe ata. Exista totusi o solutie: sa torni plozi precum tiganii.
  • +3 (7 voturi)    
   Suma ... e mai mica sau mai mare... (Marţi, 8 noiembrie 2011, 15:18)

   vamaiot [anonim] i-a raspuns lui Gigel

   Dar sa stii ca nu conteaza ca e 1 milion sau 200... ca sansele in fata raspunderii sunt aceleasi !

   Dar Gigel, tu nu vei avea ocazia sa activezi la nivelul ala niciodata, asa ca multumeste-te cu telefoane sau niste porumb de pe camp... si cand scapi o sa afli de ce ai luat minusuri !
  • +6 (10 voturi)    
   Rusine tie (Marţi, 8 noiembrie 2011, 15:18)

   nano2k [utilizator] i-a raspuns lui Gigel

   Banuiesc ca in mintea ta minuscula tot Basescu e de vina. Oamenii ca tine sunt o subspecie care incepe sa dispara din tara asta.
  • +6 (10 voturi)    
   ... (Marţi, 8 noiembrie 2011, 15:19)

   Aph [anonim] i-a raspuns lui Gigel

   Tare nefericit trebuie sa te simti... Si Madoff daca trage linii acum pe pereti.
 • +6 (10 voturi)    
  ia uite surpriza (Marţi, 8 noiembrie 2011, 14:53)

  george [anonim]

  Mircea Dinescu !?

  Si ma intrebam de ce naiba ii ia apararea lui SOV atunci cand a fost arestat prima oara si ma uitam cu greata cum ii iau apararea aia de al Antene si Realitatea.

  Pentru a nu stiu cata oara mi se confirma faptul ca nu apare nici unu la tv doar de dragul de a comenta toti au un interes, si o fac pe bani, mie o greataaaaa.....
 • +7 (11 voturi)    
  Mircea Dinescu? (Marţi, 8 noiembrie 2011, 14:54)

  SILV3STER [utilizator]

  Acel Mircea Dinescu care latra impotriva lui Base? Oare pentru asta a primit banii? Cel care indemna oamenii de cultura la greva cand s-au diminuat salariile????

  Sa-ti fie rusine Mircea Dinescu, ai ajuns un om nedemn de doctrina liberala...... asa cum mai sunt multi in acel PNL care e mai mult de stanga decat de dreapta, mai mult joaca precum canta SPAGA si afacerile personale, cum sa mai fure unii bani de la styat de pe spatele meu si al mai multora care ingrasam PIB-ul sa aveti voi chirii si hoteluri luxoase, Mertzane.....etc...

  RUSINE, RUSINE, RUSINE
 • +7 (9 voturi)    
  Ma cheama Luca - Marele Sindicalist Petrom (Marţi, 8 noiembrie 2011, 14:57)

  Mark [anonim]

  Si uite asa se dovedeste ca acest escroc libidinos Luca si-a batut joc de amaratii de sindicalisti Petrom care au cotizat luna de luna sa umple buzunarele lui si a lui Vantu. De ce oare romanii sunt asa de naivi? Suntem o natie de oi ! Ne trezim doar dupa ce suntem mancati de lupi (vezi escroci gen Luca).
  • 0 (0 voturi)    
   numai noi petrolistii stim mai bine (Miercuri, 9 noiembrie 2011, 20:24)

   Vasile [anonim] i-a raspuns lui Mark

   Teroare !Mai ceva ca pe vremea comunismului,a practicat aceasta jigodie(luca)neasemuita,deoarece dupa cum ai vazut avea relatii la cel mai inalt nivel si nimeni cu nimic nu l-a oprit din marsevie,ba chiar l-au sustinut.Trepadusii locali(lideri,prieteni,lingaii si inca odata lingaii) iti taiau tot elanul rapid, daca erai impotriva,multi au platit cu locul de munca.Ce poate face un amarat de om cinstit,cand vezi bine ca chiar si Dinescu s-a dovedit o hahalera cu care se serveste Vantu,Laca...
 • +2 (8 voturi)    
  oare iar mascarada? (Marţi, 8 noiembrie 2011, 15:08)

  gogu [anonim]

  Sa fie de data asta sfarsitul lui Vintu si a acolitilor lui? Nu stiu de ce ma indoiesc, poate le trebuie PDL-ilor niste milioane din conturile lui Vintu pentru alegeri si asa il mai scutura putin.
  Da Domnul sa ma insel si sa-i vad ascunsi adinc si cu averile confiscate!
 • -2 (6 voturi)    
  Si de data asta se va intampla la fel! (Marţi, 8 noiembrie 2011, 15:19)

  Vespasian Pella [anonim]

  Teoretic vorbind, daca acest grup infractional organizat ar fi facut delapidarile in valuta, de acest nivel pana in decembrie 1989 - si aici trebuie evidentiart efortul laudabil deosebit facut de procurori pentru a strange toate aceste probe evidente- ar fi fost condamnati cu siguranta printr-o sentinta definitiva si executorie, la PEDEAPSA CAPITALA avand in vedere gravitatea infractionala a faptelor si prejudiciul deosebit adus avutului public.Si ar fi meritat pe deplin o asemenea pedeapsa.Prin aceasta se deosebea justitia de atunci, de justitia de mamaliga din zilele noastre. Pot sa pariesz cu oricine si pe oricat ca Vantu si ceilalti complici nu vor pati nimic, nici de aceasta data ,ba mai mult , vor fi eliberati si isi vor continua activitatea infractionala, profitand de banii delapidati, cu care s-ar fi putul acoiperi multe gauri, in sanatate, invatamant etc. Mai avem mult pana cand vom avea un sast de drept . Eu cred ca cel putin inca 25-30 de ani. Rusine!
 • -3 (7 voturi)    
  "Blowing in the wind"...versiunea basescu (Marţi, 8 noiembrie 2011, 15:22)

  Wizard of Oz [utilizator]

  "vanare de vant" este traducerea celebrului cantec "Blowing in the wind", care a marcat generatia mea.
  cam asa pare sa arate si vanarea lui vantu.....doar spectacol .
  prin repetarea la infinit a aceluiasi episod (ala cu arestarea, apoi eliberarea si atat) va pierdeti orice credibilitate.
  Cand aveti ceva concret, dovedit intr-o instanta, atunci sa mai abordati subiectul, altfel...sunt doar vorbe.
  Ce inteleg eu?
  vantu este unul dintre primii care au inteles ca poti face muuulti bani prin "inginerii financiare".
  Citisem, vazusem filme despre asa ceva. In capitalism actioneaza baieti destepti care cumpara firme si fac bani prin falimentarea lor.
  Imoral, curat imoral domnilor !
  Dar ilegal? Ei aici este aici.....ce legi avem? Il putem incadra pe Vantu undeva, fara nici o indoiala?
  Am mai inteles ceva: Vantu a stiut si sa se acopere foarte bine, nu a semnat niciodata nimic.
  daca au semnat altii pentru el....ma tem ca nu-i poate face justitia nimic.
  Ca "stim" toti ca este vinovat, nu stim exact de ce, dar sigur vinovat, asta este altceva.
  De unde stim?
  pai toata lumea stie (argument imbatabil)....a scris peste tot....
  In primul rand a facut averi. Nu avea cum sa le faca cinstit! (alt argument imbatabil, de stanga dar emis de campionii dreptei, portocalii).
  Si cel mai tare: este dusmanul (vezi atitudinea televiziunii Realitatea) actualei puteri care lupta cu coruptia, deci este cel mai corupt.Aici m-ati incuiat....nu mai am ce sa spun...dar un judecator asculta astfel de argumente?
  Unul popular din anii 50...da, condamna imediat doar pe baza acuzatiei ca este dusmanul regimului.Astazi...in UE....cam greu cu astfel de apucaturi, este nevoie de dovezi...
  Cand o sa fie condamnat "pe bune" (in tribunal) mai discutam, pana atunci ma plictisiti cu insistenta cu care mi-l scoateti in cale pe tipul asta.
 • +8 (12 voturi)    
  Mircea, fa-te ca imi ceri un imprumut de 100 000! (Marţi, 8 noiembrie 2011, 15:24)

  zexe [anonim]

  Eu ma intreb de ce doar 100 000? Pentru ca Dinescu a prestat pentru mult mai mult.
  Pai ori suntem golani, ori nu mai suntem?
 • +3 (5 voturi)    
  Si totusi... pana cand?????? (Marţi, 8 noiembrie 2011, 16:28)

  MariusP [anonim]

  Si totusi, pana cand o sa il mai plimbati pe Vantu asta pe la judecatorie si o sa il lasati acasa apoi? Ce mai trebuie sa faca pt ca sa il bagati la inchisoare, domnilor judecatori????????

  Daca nici acum nu intra, inseamna ca e cazul sa ne luam talpasita cu totii, noi, cei mai tineri, care mai putem pleca inca.
 • +2 (4 voturi)    
  vrajeala (Marţi, 8 noiembrie 2011, 16:53)

  gicu [anonim]

  "In cursul anului 2005, inculpatul Luca Liviu a dobandit 49,35% din actiunile S.C. Petromservice S.A. prin intermediul companiei offshore E. H. la care are calitatea de beneficiar real." Cita vrajeala e aici. Citi bani au costat actiunile reperezentind 49,35%? De unde avea compania E.H. banii aia? Toti salariatii petrom service si cei 7000 de actionari sunt idioti? Unde traim? Nu vi se pare ca povestea suna cam naspa?
  Organele abilitate ale ale statului au descoperit abia acum ce se intimpla la petrom service.
  Competenta deosebita care decurge mai ales din nivelul de inteligenta foarte ridicat al lucratorilor statului care se ingrijesc de bunastarea bugetui a permis " infractorilor " sa faca nenumarate matrapazlicuri si sa falimenteze o companie puternica .
  Va avea loc un proces lung si plictisitor cu multe arestari preventive si tot atitea eliberari iar cind in final banii vor ajunge acolo unde trebuie ( nicidecum la bugetul statului ci in alte conturi bancare personale sau srl-uri offshore) se va da un verdict tardiv dupa ce faptele vor fi fost prescrise. Din toata vrajeala asta singurul care va ramine cu buza umflata va fi bugetul statului.
  • +3 (5 voturi)    
   verificare (Marţi, 8 noiembrie 2011, 17:48)

   auditorul [anonim] i-a raspuns lui gicu

   aceasta firma nu a fost auditata atata amar de vreme??? o firma cu asemenea active, listata la bursa si nimeni nu se intreaba cum evolueaza actiunile acestei companii???????
   • 0 (0 voturi)    
    nu petromservice (Miercuri, 9 noiembrie 2011, 20:31)

    vasile [anonim] i-a raspuns lui auditorul

    la bursa e listat Petrom,nu Petromservice
 • +4 (6 voturi)    
  felicitari (Marţi, 8 noiembrie 2011, 17:45)

  paul [anonim]

  felicitari procurorilor care au instrumentat acest caz. speram mai departe ca si judecatorii sa-si faca treaba si indivizii astia sa infunde puscaria. n-ar fi rau daca ar fi luat la bani marunti si mircea dinescu
 • +4 (6 voturi)    
  Vantu (Marţi, 8 noiembrie 2011, 18:38)

  elis [anonim]

  M.Dinescu moralistul, 100000 E? pai colegul de emisiune cat? pt ca amandoi ii ridicau osanale lui Vantu.Se spune ca trebuie sa te feresti de oamenii insemnati iar Vantu are semneeee.......Intreb cum s au facut controale de Garda Fin., ANAF,etc. daca o firma mica este sufocata daca cere o rambursare de TVA o controleaza fiscul de ti se face urat de tine ca patron.Nu sunt fan Basescu&company dar ma bucur ca ceva tot au reusit sa scormoneasca in tagma hotilor dar mai sunt multe capuse in RO.
 • -2 (4 voturi)    
  tara boilor (Marţi, 8 noiembrie 2011, 22:42)

  hahaiala de basescu [anonim]

  scurt si cuprinzator: se stia de cand lumea de magariile facute de vantu si luca, iar ei vin acum si confirma niste lucrurri stiute. Ne-ai convins, basescule, vrei sa faci curatenie! Nu s-ar fi intamplat asta daca nu venea campania. asa ca pe mine nu m-ati convins. Nu votez cu nimeni. Borfasilor!!!!
  • +2 (2 voturi)    
   de la carul cu boi, la epoca Q7 :D (Miercuri, 9 noiembrie 2011, 0:03)

   Clop [utilizator] i-a raspuns lui hahaiala de basescu

   Pai, nu conteaza ponderea pentru campanie ( intre altele, dl. Basescu nu mai are voie la alt mandat); dar, in cazul de fata, tocmai pentru ca lucrurile erau stiute de multa vreme... este bine ca ceva curatenie se intrevede... Este un start sanatos. Nu putem sa stam cu o tara care arde si o baba care se piaptana vesnic a campanie in Romania.

   Si daca nu va convine hahaliala romaneasca, via referinta-tinta pe care ati incercat s.o marcati, emigrati! Sunteti ( aparent, cel putin!) un cetatean liber.
 • +2 (4 voturi)    
  Mircea Dinescu (Marţi, 8 noiembrie 2011, 22:54)

  C.Balada [anonim]

  La Realitatea Tv in emisiunea lui Stelian Tanase Poetul Mircea Dinescu incerca sa convinga lumea ca Sorin Ovidiu Vantu este un mare om de cultura ,ca are o biblioteca imensa ,ca scrie versuri,nici vorba ca ar fi un excroc ordinar al carui loc este in puscarie
  Poate de aceea i-a *imprumutat* banii
 • +2 (2 voturi)    
  fara ASE (Miercuri, 9 noiembrie 2011, 6:47)

  Monica [anonim]

  Cand te gandesti ca SOV nu are nici facultate si i-a facut presh pe economistii cu jdemii' de doctorate.....
  Ar trebui sa il ia ca profesor.
 • +2 (2 voturi)    
  SOV@comp. (Miercuri, 9 noiembrie 2011, 8:07)

  Stelian [anonim]

  Ar fi bine ca si Dinescu sa ajunga dupa gratii, nu de alta dar cu cine va face conversatii 'omul de cultura' SOV, cel care scrie poezii (la fel ca Dinescu). Vad ca emisiunea lui Tanase @ Dinescu a reinviat. Inseamna ca cei 100.000 euro s-au terminat. Acest Elan S. este un fel de SOV mai mic, de fatada. Cred ca are dreptate Ghita...
 • +2 (2 voturi)    
  acoperiti tot ce se poate (Miercuri, 9 noiembrie 2011, 9:03)

  aschie [anonim]

  si acum toti banii confiscati si folositi la modernizarea spitalelor si a scolilor. Acoperite gaurile, confiscati si restul de la interlopi si avem si de crestere salariala. Repede-repede ca nu-i timp!
 • +1 (1 vot)    
  SOV (Miercuri, 9 noiembrie 2011, 14:12)

  Pneul [anonim]

  De ce nu este cercetat SOV si pentru devalizarea Astra Asigurari acum cativa ani?


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by