Conducerea Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Galati desfasoara marti o ancheta interna la IJPF Galati si sectorul Politiei de Frontiera Oancea, in cazul afacerii "Tigareta de Galati", informeaza Viata-libera.ro. Politisti din Beresti si Targu Bujor au interceptat, duminica si luni, peste 420.000 de pachete de tigarete de contrabanda, in raza de responsabilitate a politiei de frontiera Oancea.

"Ca urmare a evenimentelor inregistrate in data de 6 si 7 noiembrie 2011, cand pe raza localitatii Beresti au fost descoperite mari cantitati de tigari cu timbru R. Moldova, conducerea Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Galati a dispus verificarea in regim de urgenta a modului de indeplinire a atributiilor de serviciu de catre lucratorii din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Oancea si sprijinirea anchetatorilor pentru rezolvarea cat mai urgenta a acestui caz.

Totodata, inca de ieri, la IJPF Galati s-a deplasat o echipa de ofiteri specialisti din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, pentru a sprijini verificarile. In situatia in care se va stabili implicarea unor politisti de frontiera in fapte neconforme cu statutul de politist, vor fi dispuse masuri drastice care vor merge pana la eliberarea din functia publica", se arata in comunicatul IJPF.

O remorca incarcata cu aproximativ 267.480 de pachete de tigari din Republica Moldova a fost interceptata de politia din Beresti, Galati. Transportul a trecut de politia de frontiera, banuindu-se ca marfa a fost adusa peste frontiera verde, intre Vadeni si Rogojeni, sau prin punctul de vama Oancea, informeaza viata-libera.ro. Publicatia ridica si doua intrebari fara raspuns: pe unde au trecut contrabandistii granita si de ce transportul nu a fost interceptat de Politia de Frontiera?

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Galati, comisar Cristina Tatulici, captura de 267.480 de pachete de tigari facuta de Politia Beresti face parte dintr-o captura de 420.000 de pachete de tigarete, susceptibile a proveni din contrabanda, descoperite si ridicate in vederea confiscarii de politistii galateni, informeaza Agerpres.

Potrivit IPJ Galati, lucratorii din cadrul politiilor orasenesti Beresti si Tg. Bujor, Politia Municipiului Tecuci, Serviciul de Investigare a Fraudelor, cu sprijinul Serviciului de Interventie Rapida si al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Galati, au depistat la intrarea in orasul Beresti, un barbat de 31 de ani din Cavadinesti, judetul Galati, care conducea un tractor cu remorca in care transporta 267.480 de pachete de tigarete, care aveau timbre si marcaje emise de Imprimeria Republicii Moldova. In urma primelor verificari s-a stabilit ca barbatul, impreuna cu o alta persoana, in noaptea de 6 spre 7 noiembrie, a introdus tigaretele din Republica Moldova in Romania, peste raul Prut, in zona localitatii Cavadinesti, judetul Galati, urmand ca acestea sa fie transportate in localitatea Corod, judetul Galati.

In cadrul aceleiasi activitati infractionale si in urma schimbului de date si informatii cu ofiterii DGA - Serviciul Judetean Anticoruptie Galati, in padurea din localitatea Adam, judetul Galati, politistii au gasit abandonata o autoutilitara in care erau 95.000 de pachete de tigari, timbrate in Republica Moldova. La 6 kilometri distanta, pe raza comunei Radesti a fost gasita abandonata o alta autoutilitara in care au fost gasite 60.092 de pachete de tigari, timbrate tot in Republica Moldova.