Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare, ca Roxana Alina Dragan, functionar public si expert in cadrul Ministerului Finantelor Publice, Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (A.C.I.S.), a savarsit infractiunea de fals in declaratii, potrivit unui comunicat ANI remis HotNews.ro.

In urma evaluarii realizate de ANI au fost gasite indicii referitoare la posibila savarsire de catre Roxana Alina Dragan a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 292 din Codul Penal al Romaniei. Analiza documentelor a relevat faptul ca datele si informatiile cuprinse in declaratiile de avere si de interese depuse in perioada 2010 - 2011 sunt inexacte si incomplete.

Potrivit ANI, in urma analizei declaratiilor completate si depuse de Dragan s-au constatat ca aceasta nu a mentionat instrainarea unui teren, cu suprafata de 10.229 mp, situat in Com. Clinceni, Judetul Ilfov, si nici veniturile, in suma de 2.210.024 Lei, reprezentand valoarea obtinuta in urma vanzarii acestei proprietati imobiliare. In evidentele fiscale nu se regasesc nici mentiunile efectuate cu privire la detinerea unei cote de jumatate dintr-un teren intravilan, in suprafata de 1.550 mp, situat in Bucuresti.

Din comunicatul ANI reiese ca Roxana Alina Dragan nu a mentionat, in declaratia de avere depusa in anul 2010, un autoturism marca Audi A8 si nici detinerea unei suprafate de teren de 15.000 mp, situata in Judetul Ilfov, desi, conform evidentelor fiscale, aceasta figureaza ca avand suprafata de 5.851 mp. De asemenea, aceasta nu a mentionat depozitele bancare constituite in perioada 2010 - 2011, in cuantum total de 639.293 Euro si 1.310.262,57 Lei.

ANI a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti, cu privire la posibila savarsire de catre Dragan Roxana Alina a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 292 din Codul Penal al Romaniei.

In 21 octombrie 2011, Agentia Nationala de Integritate a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti cu privire la posibila savarsire de catre Alina Dragan, Nicusor Dragan, Director General Adjunct in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala - Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, a infractiunii de spalare a banilor, prevazuta si pedepsita de art. 23 din Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism, cu modificarile si completarile ulterioare.