Doua persoane au murit si alte doua au fost ranite in urma unui accident rutier care a avut loc, sambata dimineata in jurul orei 05.00, pe Calea Floreasca din Bucuresti. Accidentul s-a produs dupa ce un taxi a fost lovit puternic de un BMW X5, transmite Mediafax.

UPDATE Soferul BMW este acuzat pentru ucidere din culpa si a fost retinut. Acesta conducea cu 180 km/h la momentul producerii accidentului si ar fi consumat alcool inainte de a se urca la volan. El a refuzat sa sufle in etilotest.

Soferul taxiului si o alta persoana din taxi au murit pe loc. Alte doua persoane au fost ranite.

UPDATE 2 Tabloidul Cancan scrie ca tanarul, Andrei Traian Andronie, petrecuse toata noaptea la Bamboo si a refuzat testarea cu aparatul etilotest.

El este fiul bancherului Jean Andronie, care a fost timp de aproape cinci ani vicepresedinte executiv pe corporate banking la BCR. Ulterior, pana in luna ianuarie a acestui an, el a ocupat functia de vicepresedinte executiv al Bancii Feroviara.

Tanarul este student in anul I la Universitatea de Stiinte Aplicate Haga, din Olanda. A dat bacalaureatul in aceasta vara si a promovat cu o medie de 6,95, dupa care s-a inscris la studii cu plata la universitatea olandeza, potrivit sursei citate.

Daniel Pistea Inspector Principal Brigada Rutiera a declarat ca tanarul este audiat. "La terminarea audierii vom stabili daca se vor dispune masuri preventive fata de acesta. S-a inceput urmarirea penala pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa, cu infractiunea de refuz de recoltare de date biologice", a spus Pistea.

Inspectorul principal de la Brigada Rutiera a confirmat faptul ca soferul cu BMW era urmarit de un echipaj al politiei, atunci cand a avut loc impactul.

"Doi colegi de-ai mei s-au deplasat in spatele lui, cand s-au apropiat de el, acesta a marit viteza. L-au somat sa opreasca, dar acesta nu a vrut. Colegii mei l-au urmarit", a mai spus inspectorul principal.

Traficul rutier a fost intrerupt in zona timp de cateva ore.