Profesorul de sport de la Liceul "Jean Monnet" acuzat ca ar fi violat-o pe una dintre elevele sale, in timp ce se aflau in excursie la Predeal, a fost retinut pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva, informeaza Mediafax.

Profesorul a fost retinut pentru 24 de ore pentru relatii sexuale cu un minor, a declarat Diana Sarca, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei.

Eleva, care este minora, s-a prezentat joi seara la Sectia 1 Politie insotita de parinti si a depus plangere impotriva profesorului de 26 de ani, acuzandu-l ca a violat-o.

"Fata a fost indrumata catre Institutul National de Medicina Legala, cercetarile sunt in faza preliminara", a spus Diana Sarca.

Profesorul de sport de la Liceul "Jean Monnet" din Capitala cercetat pentru viol a fost dat afara din scoala.

"Am fost informat aseara (joi seara, n.r.) in legatura cu acest caz, am cerut intrunirea de urgenta a Consiliului de Administratie al scolii si o analiza amanuntita privind modul in care a fost organizata excursia", a declarat, vineri, inspectorul general scolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu.

El a spus ca profesorul de sport "nu mai este de vineri in scoala", precizand ca vrea sa stie exact cate cadre didactice au participat la aceasta excursie si daca a fost asigurata securitatea elevilor.

Cristian Alexandrescu a mai spus ca in cazul in care analiza facuta la Liceul "Jean Monnet" nu va fi concludenta, va desemna o comisie de la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti care sa analizeze imprejurarile in care s-au produs faptele reclamate de familia elevei si modul in care a fost organizata excursia.