Chauncey Hardy a fost lovit in fata, a cazut suferind o fractura craniana la ceafa dar si frontal, precum si multiple leziuni meningo-cerebrale foarte grave, nu consumase droguri, iar alcoolemia de 0,6 g/l este dificil de interpretat, el fiind perfuzat abundent, potrivit raportului final al INML, obtinut de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Raportul de autopsie in cazul lui Chauncey Hardy confirma constatarile preliminare, potrivit carora baschetbalistul american a murit din cauza insuficientei cardio-respiratorii datorate traumatismului cranio-cerebral soldat cu edem cerebral, hemoragie meningee, contuzie si dilacerare cerebrala (leziune traumatica avand caracter distructiv), fractura de bolta craniana iradiata la baza craniului.

"Leziunile traumatice cranio-cerebrale care au determinat decesul s-au putut produce prin lovire cu si de plan dur in acelasi context traumatic", arata raportul medico-legal.

Totodata, intre leziunile traumatice cranio-cerebrale si decesul lui Hardy exista o legatura de cauzalitate directa si neconditionata.

"Avand in vedere morfologia si topografia leziunilor, cea mai probabila succesiune a evenimentelor a fost: lovire cu corp dur la nivelul buzelor, fractura craniana prin lovire hetero-propulsata de un plan dur cu impact temporo-occipital drept, cu producere de leziuni meningo-cerebrale atat la locul de impact cu solul cat si diametral opus prin mecanism de contra-lovitura", se mai arata in raportul INML.

Legistii spun ca leziunile meningo-cerebrale produse diamentral opus de locul impactului, adica unde Hardy s-a lovit cu capul, pot fi mult mai grave, asa cum a fost si in cazul baschetbalistului.

"Acest tip de leziune se numeste contuzie de contralovitura si de regula este mai grava decat fractura de impact", au precizat surse medico-legale.

Legat de alcoolemia de 0,6 g/litru, legistii sustin ca este foarte greu de interpretat, intrucat pacientul a fost in coma, fiind perfuzat continuu.

"Valoarea de 0,6 g/l alcoolemie este extrem de dificil de interpretat in contextul in care pacientul a fost in coma profunda si perfuzat abundent", arata raportul INML.

De asemenea, analiza toxicologica nu a pus in evidenta prezenta unor droguri.

Baschetbalistul american Chauncey Hardy, care juca la echipa CSS Giurgiu, a decedat in 9 octombrie, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitala.