ANI solicita cercetarea Rozaliei Biro, viceprimar al orasului Oradea, pentru conflict de interese

de I.R.     HotNews.ro
Vineri, 4 noiembrie 2011, 9:27 Actualitate | Esenţial


Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare, indicii cu privire la savarsirea infractiunii de conflict de interese de catre presedintele Consiliului reprezentantilor unionali al UDMR Rozlia-Ibolya Biro, viceprimar al Municipiului Oradea, se arata intr-un comunicat ANI, care a sesizat Parchetul. Biro este acuzata ca a incheiat un contract privind inchirierea unui imobil cu o fundatie la care este membru fondator.

In urma evaluarilor demarate la data de 20.07.2011, ANI a constatat urmatoarele:

"1. indicii referitoare la posibila savarsire de catre doamna BIRO ROZALIA-IBOLYA a infractiunii de conflict de interese, ca urmare a semnarii, in calitate de Viceprimar al Municipiului Oradea, a unui contract de inchiriere a unui imobil, incheiat intre Primaria Municipiului Oradea si Fundatia PARTIUM - PARTIUM ALAPITVANY (in cadrul careia BIRO ROZALIA-IBOLYA detine functia de Membru fondator).

2. doamna BIRO ROZALIA-IBOLYA a semnat, in calitate de Viceprimar al Municipiului Oradea, un contract de inchiriere a unui imobil, incheiat intre Primaria Municipiului Oradea si Fundatia PARTIUM - PARTIUM ALAPITVANY, care nu se afla la acea data in proprietatea Primariei Municipiului Oradea."

Biro exercita, in prezent, cel de-al treilea mandat consecutiv de Viceprimar al Municipiului Oradea. Incepand cu data de 01.02.2003, aceasta este Membru fondator al Fundatiei PARTIUM - PARTIUM ALAPITVANY.

La data de 14.02.2006, Primaria Municipiului Oradea, reprezentata de catre doamna BIRO ROZALIA-IBOLYA, in calitate de Viceprimar, a incheiat cu Fundatia PARTIUM - PARTIUM ALAPITVANY, reprezentata prin Presedinte LAKATOS PETRU, contractul nr. 54116/14.02.2006, avand ca obiect inchirierea unui bun imobil situat in Municipiul Oradea.

La data incheierii contractului de inchiriere, conform datelor inscrise in evidentele Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara, imobilul nu se afla in proprietatea Municipiului Oradea. Imobilul situat in Municipiul Oradea a fost trecut, la data de 29.03.2007, prin Hotararea Consiliului Local al Municipiului Oradea nr. 239, in  proprietatea Municipiului Oradea.

Avand in vedere cele de mai sus, ANI a dispus urmatoarele masuri:

- sesizarea organelor judiciare competente, cu privire la posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese si a altor fapte de natura penala;

- initierea demersurilor in vederea anularii contractelor incheiate cu incalcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.

- complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data ramanerii definitive a raportului, ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii si functiei respective.


Citeste mai multe despre   
803 vizualizari

 • +2 (2 voturi)    
  ANI si UDMRul.... (Vineri, 4 noiembrie 2011, 9:50)

  costica [anonim]

  pai, cum sa nu tune si si sa nu fulgere UDMR la adresa ANI cand prea-curatii membri de UDMR au ajuns sa fie si ei verificati de ANI, pana acum imaginea imaculata a liderilor UDMR se datora faptului ca nu se atingea nimeni de ei sa-i controleze, fiecare guvernare a avut nevoie de UDMR si i-a protejat ca pe propriii lideri....
  Cand colo, numai daca ne gandim cum s-a facut miliardar Verestoy din taierea si exportarea lemnului din padurile Harghitei, ne dam seama ca astia de la UDMR sunt si ei ca si ceilalti politicieni romani de la celelalte partide, fura toti !!!!!!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  asta e apa de ploaie (Vineri, 4 noiembrie 2011, 10:17)

  hot news [utilizator]

  stati sa vedeti daca il verifica ANi pe Sany Kiss de la UDMR Bihor... ala un adevarat baron local :D
 • 0 (0 voturi)    
  abuz in serviciu in forma continuata (Vineri, 2 decembrie 2011, 7:37)

  nistor ionel [anonim]

  DECIZIE nr. 1634 din 16 decembrie 2010 referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 48 lit. b) din Legea locuinţei nr. 114/1996
  Augustin Zegrean
  - preşedinte
  Aspazia Cojocaru
  - judecător
  Acsinte Gaspar
  - judecător
  Mircea Ştefan Minea
  - judecător
  Iulia Antoanella Motoc
  - judecător
  Ion Predescu
  - judecător
  Puskas Valentin Zoltan
  - judecător
  Tudorel Toader
  - judecător
  Ingrid Alina Tudora
  - magistrat-asistent
  Cu participarea reprezentantului Ministerului Public, procuror Simona Ricu.
  Pe rol se află soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a prevederilor art. 48 lit. b) din Legea locuinţei nr. 114/1996, excepţie ridicată de Ionel Nistor şi Angelica Nistor în Dosarul nr. 1.171/35//CA/2009 al Curţii de Apel Oradea - Secţia comercială şi de contencios administrativ şi fiscal.
  La apelul nominal lipsesc părţile, faţă de care procedura de citare este legal îndeplinită.
  Cauza este în stare de judecată. Preşedintele acordă cuvântul reprezentantului Ministerului Public, care pune concluzii de respingere a excepţiei de neconstituţionalitate, arătând că, de fapt, critica autorilor vizează modul de interpretare şi aplicare a textului de lege, şi nu aspecte de neconstituţionalitate ale acestuia.
  CURTEA,
  având în vedere actele şi lucrările dosarului, constată următoarele:
  Prin Încheierea din 10 martie 2010, pronunţată în Dosarul nr. 1.171/35//CA/2009, Curtea de Apel Oradea - Secţia comercială şi de contencios administrativ şi fiscal a sesizat Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 48 lit. b) din Legea locuinţei nr. 114/1996, excepţie ridicată de Ionel Nistor şi Angelica Nistor într-o cauză civilă având ca obiect refuz soluţionare cerere.
  În motivarea excepţiei de neconstituţionalitate autorii acesteia susţin că reglementarea criticată are efect retroactiv, începând cu anul 1990, fapt pentru care ei au fost privaţi de dreptul de a avea sau de a li se repartiza o locuinţă socială din fondul locativ de stat. În acest


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version