Angajatii Nokia Jucu vor primi cel putin cate trei salarii compensatorii, in urma incheierii negocierilor cu sindicatele, anunta compania finlandeza, intr-un comunicat transmis joi seara, citat de Agerpres.

  • "In urma consultarilor, Nokia si reprezentantii sindicatelor au convenit in privinta pachetelor compensatorii care vor fi oferite tuturor angajatilor Nokia din fabrica de la Jucu, la finalul programului Bridge. Pachetele compensatorii sunt peste nivelul prevazut in clauzele contractului colectiv de munca actual, depasind prevederile legislatiei din Romania, si reprezentand trei salarii de incadrare pentru fiecare angajat in cauza, la care se adauga un salariu lunar pentru fiecare an de vechime in companie", se precizeaza in comunicat.

De asemenea, Nokia va oferi o perioada de gratie, din 1 ianuarie 2012 pana la sfarsitul lunii martie 2012, "reprezentand o perioada suplimentara platita, care sa le permita angajatilor care isi pierd locul de munca sa se adapteze si sa se concentreze asupra reangajarii".

Potrivit comunicatului, liderii de sindicat au fost multumiti de rezultatul consultarilor.

Liderii sindicali si Nokia au semnat un acord pentru demararea programului de responsabilitate sociala, Bridge, pentru angajatii din fabrica Nokia de la Jucu.

"Acordul, care a fost conceput pentru a raspunde necesitatilor locale, include planul de masuri compensatorii. Nokia va oferi o gama extinsa de posibilitati angajatilor sai, constand in diverse mijloace de suport precum consultanta in vederea reangajarii, pachete de training & dezvoltare, suport pentru antreprenori, o perioada speciala de gratie si pachete compensatorii", se precizeaza in comunicat.

Directorul fabricii Nokia Jucu, Risto Meskus, a declarat, prin intermediul comunicatului, ca aceasta companie este pregatita sa isi sprijine angajatii. "Investim timp, bani si expertiza pentru a sprijini reangajarea, pentru a stimula noi oportunitati de crestere pentru comunitatea locala", a mentionat Risto Meskus.