Un politist de la Rutiera a fost transportat joi la Centrul de Trauma si Toxicologie ''Sfantul Ioan'' din Iasi dupa ce un tanar in varsta de 27 de ani l-a acrosat cu botul autovehiculului, transmite Agerpres. Conducatorul auto era suparat ca nu a fost lasat sa circule pe o strada care este in curs de asfaltare. Soferul a fugit de la locul accidentului si s-a predat dupa doua ore.

Potrivit informatiilor furnizate de subcomisarul Madalin Taranu, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi, incidentul a avut loc pe strada Nicolae Iorga.

Desi in zona circulatia era intrerupta din cauza lucrarilor de asfaltare, soferul a ignorat semnele facute de politistul de la Rutiera, a avut un comportament vulgar la adresa reprezentantului legii si a vrut sa treaca. El l-a acrosat pe politist cu autovehiculul Volkswagen Golf, dupa care a fugit de la locul accidentului.

Taranu a spus ca soferul "a fost gasit dupa doua ore, dupa ce in prealabil a fost dat in consemn si s-au instituit baraje in mai multe zone din oras. El s-a prezentat la sediu insotit de un avocat si tatal sau''.

Politistul in varsta de 30 de ani a suferit un traumatism cranio-cerebral cu pierdere a starii de constienta, traumatism de coloana cervicala, traumatism de cot stang si membre pelvine.

''Pacientul a fost preluat de medicii de urgenta din Unitatea de Primire a Urgentelor si este in curs de evaluare si stabilizare'', a declarat medicul Tudor Ciuhodaru.