Soferul autotrenului ce a provocat accidentul din sudul Ungariei, soldat cu moartea a 14 romani, suferea de enterocolita, informeaza Mediafax. Barbatul din Arad se prezentase la Urgenta cu 36 de ore inainte de accident, insa a refuzat sa fie internat. Potrivit medicilor, atat boala cat si tratamentul pot provoca somnolenta.

Directorul medical al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad, Teodora Olariu, a declarat marti pentru Mediafax ca Ovidiu Munteanu, soferul autotrenului, s-a prezentat sambata, la ora 15.30, la Serviciul de Urgente, acuzand stare generala alterata, febra si dureri abdominale.

"Pacientul a fost investigat si diagnosticat cu enterocolita acuta virala, cu reactie urticariforma generalizata. Prezenta apatie, adinamie, scaune diareice, sindrom subfebril si a fost trimis la Sectia de Boli Contagioase, unde i s-a propus internarea. Pacientul a refuzat internarea si a semnat in registrul de consultatii. In consecinta, i s-a prescris o reteta cu o medicatie adecvata", a declarat dr. Olariu.

Medicii i-au recomandat barbatului cateva zile de repaus si l-au indrumat catre medicul de familie pentru supraveghere medicala. De asemenea, i-au prescris, pe langa antibiotice, un antivomitiv care putea da stari de somnolenta. Potrivit directorului medical al Spitalului Judetean Arad, nu doar tratamentul, ci si boala ar fi putut afecta capacitatea barbatului de a conduce: "boala in sine poate sa dea o stare de somnolenta, din cauza deshidratarii prin scaunele diareice si din cauza sindromului subfebril. Avea nevoie de trei-cinci zile de tratament si repaus".

Informatiile cu privire la starea de sanatate a soferului vor fi transmise de catre politie anchetatorilor ungari.

Amintim ca accidentul rutier a avut loc in noaptea de duminica spre luni pe autostrada M43, in apropiere de Szeged. Un tir care venea din Romania a izbit in plin un microbuz cu romani care veneau din Spania, cauzand moartea a 14 persoane, printre care si 3 copii cu varste intre 7 si 14 ani, si ranirea altor doua persoane.

Potrivit declaratiilor purtatorului de cuvant al politiei din Csongrad pentru MTI, citate de Mediafax, autotrenul, care transporta lemn din Arad catre Germania, a derapat de pe banda sa de mers dupa o curba, a rupt bara care desparte cele doua sensuri de mers, s-a rasturnat si a intrat in coliziune frontala cu microbuzul care venea din sens opus. Soferul TIR-ului care a provocat accidentul a fost plasat in stare de arest, desi ramane internat, a anuntat politia ungara in decursul zilei de luni.

Citeste si: