Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Neamt, in colaborare cu Directia Operatiuni Speciale din cadrul IGPR si al Serviciului Investigatii Criminale Neamt, au retinut un suspect implicat in furtul unor lucrari semnate de pictori renumiti precum Nicolae Grigorescu si Nicolae Tonitza, informeaza Agerpres. Picturile au fost sustrase dintr-o colectie privata.

Nicolae Tonitza, "Irisi galbeni"Foto: Parchetul General

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, tablourile au fost furate dintr-o colectie privata in luna mai iar suspectul a incercat sa le comercializeze pe piata din Romania.

In luna mai, barbatul a furat dintr-o casa din municipiul Piatra Neamt noua tablouri ale unor pictori romani celebri, mai multe bibelouri din fildes, un ceas din aur si 1.450 de lei dupa ce a imobilizat-o pe proprietara, o femeie in varsta de 72 de ani, relata la acea vreme Mediafax.

Au fost sustrase noua tablouri: doua picturi natura statica de Corneliu Baba, "Irisi galbeni" de Nicolae Tonitza, "Natura moarta" si "Piersici" de Octav Bancila, precum si "Baiat la marginea padurii", "Portret de femeie", "Car cu boi" si "Casa in padure" de Nicolae Grigorescu.