Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, apare intr-un pictorial in numarul din luna noiembrie al revistei TABU, in care "interpreteaza" 5 personaje feminine celebre ale istoriei: Cleopatra, Eva Peron, Jackie Kennedy, Margaret Thatcher si Madonna. Potrivit unui comunicat al TABU, remis HotNews.ro, tema numarului din noiembrie al revistei este "O lume a femeilor puternice", iar Elena Udrea elogiaza rolul femeilor care "au marcat istoria fara a-si anula personalitatea" (Jackie Kennedy), "au luptat de la egal la egal cu puternicii lumii" pentru cauza tarii lor (Cleopatra), au sustinut "implicarea femeilor in decizia politica" (Eva Peron), au avut curajul de a "demara reforme intr-o perioada economica grea" (Margaret Thatcher) sau au reprezentat "un motor al schimbarilor" (Madonna).

Elena Udrea pe coperta TABUFoto: Tabu

Numarul de luna aceasta al revistei TABU este primul realizat de noul director editorial, Dan-Silviu Boerescu. Pictorialul in care apare Elena Udrea a fost realizat de fotograful Dragos Cristescu si stilistul Adi Popescu, iar interviul este semnat de Ramona Pop.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului povesteste, in paginile revistei, amanunte inedite despre viata sa privata, inclusiv despre copilaria sa intr-un cartier muncitoresc din Buzau ("Am fost comandant de detasament opt ani"), despre casatoria cu omul de afaceri Dorin Cocos ("La ora 11 ne casatoream la New York, iar la ora 18 eram pe plaja la Miami"), despre colaborarea cu presedintele Traian Basescu si sprijinul acordat de acesta ("Am avut sansa sprijinului lui Traian Basescu in politica"), despre cariera sa politica viitoare ("De cand ma stiu, oamenii au incercat sa-mi smulga declaratia cum ca as candida la presedintie"), dar si despre culoarea parului ("Ce putea fi mai rau pentru unii decat sa fii blonda si tanara in politica?!").

Elena Udrea a mai aparut in doua pictoriale ale revistei The One: primul dintre ele in anul 2007, iar al doilea in 2009.

  • Udrea, pe blog: Mi-as dori foarte mult sa vad ca unul dintre partidele mari e suficient de deschis sa propuna o femeie curajoasa si priceputa la cea mai importanta functie in stat

Elena Udrea scrie despre aparitia in TABU si pe blogul personal, intr-o postare intitulata "Lady Power: Cum sa ramai femeie in politica": "Mult timp, in lume, dar mai ales in Romania, s-a crezut ca politica este prin excelenta un joc al barbatilor. Ca e nevoie sa joci dupa regulile lor, pentru a avea acces la functii importante, mai putin la functia cea mai importanta in stat. Au fost insa cateva femei care au reusit sa arate ca-si doresc si pot ceva mai mult decat posturi de executanti. Sunt acele femei-iconice care au schimbat felul in care se politica se face in lume. Sunt femeile care au aratat ca pot fi mai bune decat un barbat chiar la jocul pe care ei l-au inventat.(...) In logica aceasta, mi-as dori foarte mult sa vad ca, si in Romania, unul dintre partidele mari e suficient de deschis sa propuna o femeie curajoasa si priceputa la cea mai importanta functie in stat."

"Am un respect deosebit pentru cele care reusesc in lumea barbatilor, in orice ramura ar fi, care-si fac o cariera si lupta mereu pentru a ajunge si mai sus. Despre asta si despre felul in care poti ramane femeie chiar creandu-ti o cariera am vorbit intr-un interviu pe care l-as cataloga drept foarte viu, acordat revistei TABU. Ca sa fac putin teasing, alaturi de interviu, veti gasi si un mic pictorial cu mine pozand in cinci dintre cele mai puternice personalitati feminine din istorie. Pentru ca tot se intreaba unele tabloide cum as arata bruneta, aveti ocazia sa vedeti in TABU", incheie Udrea.