Update: Palestinienii au devenit membri cu drepturi depline ai UNESCO. SUA au oprit finantarea in semn de protest

de Catalina Ciociltan     HotNews.ro
Luni, 31 octombrie 2011, 23:42 Actualitate | Esenţial


Palestinienii au devenit luni membri cu drepturi depline ai UNESCO, in urma votului de la Paris al statelor membre ale acestei agentii ONU, conform Mediafax. Statele Unite au decis sa opreasca finantarea organizatiei, in semn de protest. Romania s-a abtinut de la vot.

Aproape toate tarile arabe, africane si latino-americane s-au pronuntat pentru aderare. Drept rezultat, Organizatia ONU pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO) a decis luni admiterea "Palestinei" ca membru cu drepturi depline al agentiei ONU.

Casa Alba a comunicat ca votul in favoarea admiterii "Palestinei" in cadrul UNESCO este "prematur" si contraproductiv". "Votul in favoarea admiterii Autoritatii Palestiniene in cadrul UNESCO este prematur si contraproductiv in contextul eforturilor comunitatii internationale pentru ajungerea la o pace completa, corecta si durabila in Orientul Mijlociu", a declarat Jay Carney, purtatorul de cuvant al Presedintiei americane.

La randul sau, Guvernul israelian considera ca admiterea "Palestinei" in cadrul UNESCO indeparteaza perspectivele ajungerii la un acord de pace.

Precizari ale Ministerului Afecerilor Externe:

"România a votat „abţinere” pentru că nu consideră că acum este un moment potrivit pentru demersul palestinian. Prioritatea în acest moment a celor două părţi şi a comunităţii internaţionale ar trebui să fie reluarea negocierilor directe.

România consideră  că o agenţie specializată din sistemul ONU, precum UNESCO, ar fi trebuit să amâne pronunţarea în această chestiune, în timp ce tema se află în analiza Consiliului de Securitate al ONU, care este unul dintre organele decizionale principale ale organizaţiei mondiale şi, totodată, principal responsabil în menţinerea păcii şi securităţii internaţionale.

România rămâne ferm ataşată soluţiei a două state, respectiv un stat palestinian viabil, democratic şi independent, care să trăiască în pace şi securitate alături de statul israelian.

O soluţie viabilă  în Procesul de Pace trebuie să rezulte numai din negocieri între părţile direct implicate, cu sprijinul Cvartetului. Din acest motiv, România nu susţine şi nu va susţine iniţiativele unilaterale care pot să afecteze Procesul de Pace, indiferent din ce parte ar veni acestea."


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3179 vizualizari

 • +1 (45 voturi)    
  Romania se pronunta (Luni, 31 octombrie 2011, 23:56)

  evoque [utilizator]

  ca sa faca pe placul evreilor.
  Toata lumea incearca sa faca frumos de dragul evreilor.
  Este atat de greu de tinut minte ca statul evreu a fost creat pe pamant palestinian.
  Oare de dragul evreilor trebuie sa sufere un alt popor si o lume intreaga,pana cand o sa continue acest santaj al evreilor cu antisemitismul?!
  • +5 (11 voturi)    
   palestinienii sunt si ei semiti (Marţi, 1 noiembrie 2011, 2:20)

   cosminrs [utilizator] i-a raspuns lui evoque

   asta ii face si pe evrei antisemiti.
   • 0 (2 voturi)    
    Fals (Miercuri, 2 noiembrie 2011, 0:58)

    io [anonim] i-a raspuns lui cosminrs

    Citeste definitia anitesemitismului:

    ANTISEMITÍSM s.n. Atitudine (politică, socială etc.) ostilă față de evrei. – Din fr. antisémitisme.
    Sursa: DEX '98

    ANTISEMITÍSM n. Concepție și atitudine dușmănoasă față de evrei. /<fr. antisémitisme
    Sursa: NODEX
    • +1 (1 vot)    
     @ IO, De la dex citire (Miercuri, 2 noiembrie 2011, 8:55)

     evoque [utilizator] i-a raspuns lui io

     SEMÍT, -Ă, semiți, -te, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din grupul de popoare, apropiate între ele prin limbă și prin aspect fizic, din sud-vestul Asiei, nordul și estul Africii, căruia îi aparțin astăzi arabii, sirienii, evreii etc. 2. Adj. Care aparține semiților (1), privitor la semiți; semitic. – Din fr. sémite.
     Sursa: DEX '98
  • 0 (10 voturi)    
   haha (Marţi, 1 noiembrie 2011, 2:52)

   DanOprea [utilizator] i-a raspuns lui evoque

   Ar parea ca noi sintem curve! Ei sint de zeci de ani. Noi doar sintem prosti! Ordinea mondiala se va intoarce! Evreii doar fac filme! Oamenii uita. Ca asa e normal! Doar complexactii latra. Come ON! Sa trecem peste. Africanii si asiaticii daca aveau bani pina acum faceau 100000 de filme. LOR le-a fost greu cu englezii, spaniolii portughezii, olandezii si alte neamuri cotropitoare. POATE CA NUMAI AU MURIT MULTI EVRERI IN EVUL LOR!!!! Dar si mai lulti africani in timpul ocupatiei europene !!!!
   In rest e doar politica si bani!!
  • +3 (7 voturi)    
   - (Marţi, 1 noiembrie 2011, 7:12)

   steve [anonim] i-a raspuns lui evoque

   iar statul palestinian a fost creat pe locul statului Israel al lui David si tot asa...
  • -2 (6 voturi)    
   Citeste Biblia si mai documenteaza-te... (Marţi, 1 noiembrie 2011, 8:50)

   Nicu [anonim] i-a raspuns lui evoque

   Palestinienii sunt vechii filisteni, evreii sunt vechii evrei..
   "Filistenii au fost o naţiune tribal crudă şi curajoasă care a trăit în sud-vestul Palestinei, pe coasta Mării Mediterane. Numele lor se traduce prin “imigranţi”. Uneori, ei au fost numiţi şi “poporul mării” migrând probabil spre Palestina din Insula Creta sau Caftor (Gen. 10:14; Amos 9:7).
   Influenţa lor asupra lumii de atunci a fost suficient de mare pentru ca întreg ţinutul Canaanului să primească numele de Palestina (“ţara filistenilor”). În Biblie, filistenii sunt menţionaţi cu proeminenţă în două perioade istorice distincte: pe vremea lui Avraam (aproximativ 1.900 î.Hr.) şi pe vremea împăraţilor Saul şi David (aproximativ 1.200 – 1.00 î.Hr.).
   Filistenii din timpul lui Avraam au fost un neam de oameni paşnici şi domoli. Sistemul lor politic administrativ avea în frunte un împărat, Abimelec, care-i conducea dintr-o cetate-capitală (Gen. 26:1,8).
   Mai târziu, filistenii au ajuns numeroşi, expansionişti şi cruzi. Ei şi-au organizat teritoriile ocupate în cinci regate locale, grupate într-un fel de confederaţie. Iată numele celor cinci regate: Ascalon, Asdod, Ecron, Gat şi Gaza (Iosus 13:3; judecători 3:3). Dintre judecători, Samson a rămas celebru prin vitejia arată de el în luptele cu filistenii (Judecători 13 – 16). În timpul lui Eli, filistenii au încercat să cucerească toată ţara evreilor. Rezistenţa depusă de aceştia a fost firavă, filistenii reuşind să captureze până şi “Chivotul Domnului” (1 Samuel 4:1-22).

   Pe vremea lui Samuel, filistenii au distrus cetatea Silo, care servise ca centru de închinăciune al evreilor. Asuprirea exercitată de ei asupra evreilor a fost sucificient de mare pentru a-i face pe cei din seminţia lui Dan să-şi părăsească vatra dăruită de Dumnezeu şi să se strămute în nordul Palestinei.
   Ameninţarea filisteană a fost motivul pentru care evreii au cerut de la Domnul un împarat care să-i unească şi să-i conducă în luptă.
   Pe vremea celor dintai împăraţi ai lui Israel, f
  • 0 (0 voturi)    
   tinutul secuiesc (Marţi, 1 noiembrie 2011, 11:38)

   bbk [anonim] i-a raspuns lui evoque

   oare Romania e impotriva acestor state noi pentru a evita un precedent legat de tinutul secuiesc ?

   la fel a votat si cu Kosovo.
   • 0 (0 voturi)    
    Corect (Miercuri, 2 noiembrie 2011, 0:59)

    io [anonim] i-a raspuns lui bbk

    Exact asta este justificarea politicii romanesti cu privire la Palestina.
    Tinand cont insa ca Spania sau Serbia au votat pentru la votul UNESCO, ar trebui sa ne intrebam daca nu cumva romanii au fost prea precauti. Sau poate n-au vrut sa deranjeze pe cineva...
 • -7 (21 voturi)    
  Datornicul face sluj in fata creditorului... (Marţi, 1 noiembrie 2011, 0:20)

  kinn [anonim]

  ... asa ca nici o mirare. Pai ar fi si culmea sa le papam banii si sa mai stam si cu coada pe sus.
  • +1 (7 voturi)    
   banii ni-i papa ei. sau RMGC ce pazesc? :D (Marţi, 1 noiembrie 2011, 4:28)

   ... [anonim] i-a raspuns lui kinn

   .
 • -4 (30 voturi)    
  asta ca sa ne fie clar. (Marţi, 1 noiembrie 2011, 0:28)

  Demigod [utilizator]

  Am ajuns si noi sa ne pupam crucea sionista cu 6 colturi, prin destoinicii nostri reprezentati.
 • +14 (16 voturi)    
  Etichetarea: consecventa. (Marţi, 1 noiembrie 2011, 0:47)

  cornel19 [utilizator]

  ,,NOUA EUROPA,, se regaseste partial in expresia acestui vot. In o masura, se poate evalua care este nucleul dur al euroatlantismului. Oarecum surprinzatoare, pare sa fie abtinerea M. Britanie, contextualizez prin prisma guvernului de dreapta de la londra. Oricum acest vot trebuie sa fie un barometru, ptr. israel, ma gandesc la directiile regimurilor care vor urma dupa ,,PRIMAVARA/vara/toamna,, araba, si nu numai.
  • 0 (4 voturi)    
   asta spune multe (Marţi, 1 noiembrie 2011, 7:08)

   Demigod [utilizator] i-a raspuns lui cornel19

   Noua Europa se gaseste din nou sub tirania sionista.
 • +5 (5 voturi)    
  Ciudat (Marţi, 1 noiembrie 2011, 1:03)

  Gresit [anonim]

  Reuters zice ca Romania s-a abtinut.... Cum e de fapt.
  • +8 (8 voturi)    
   Romania a votat impotriva (Marţi, 1 noiembrie 2011, 1:38)

   Duncan_Idaho [utilizator] i-a raspuns lui Gresit

   4 tari au votat impotriva, printre care si Romania
   'UNESCO decision shows support for freedom, justice':
   http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=243883
   • +3 (3 voturi)    
    cititi mai cu atentie! (Marţi, 1 noiembrie 2011, 8:20)

    Stefan [anonim] i-a raspuns lui Duncan_Idaho

    "Forty representatives of the 58-member board has voted in favor of putting the matter to a vote earlier this month, with four - the United States, Germany, Romania and Latvia - voting against and 14 abstaining." - asta zice Jerusalem Post. Deci Romania s-a pronuntat impotriva dezbaterii / votarii pe tema asta. Doar aici apare Romania in articol.

    Cat despre votul in sine, se spune doar: "The United States, Canada, Germany and Holland voted against Palestinian membership." si ca au fost 14 in total.

    Deci, mai multa atentie!
   • +2 (2 voturi)    
    Pe Wikipedia scrie ca... (Marţi, 1 noiembrie 2011, 9:01)

    Bucur [anonim] i-a raspuns lui Duncan_Idaho

    s-a abtinut!
  • -3 (21 voturi)    
   America - ce vis fierbinte! (Marţi, 1 noiembrie 2011, 1:46)

   Mihai de Hopantzolen [anonim] i-a raspuns lui Gresit

   si daca s-a abtinut tot a fost contra. Coarda e coarda pana moare. La tigan ii lipesti banu pe frunte si canta la comanda!
   parte frumoasa e ca lumea nu se mai uita in gura US ca acuma 10 ani doar cativa clauni ger Romulania. Traim momente istorice!
  • +8 (10 voturi)    
   Palestina a devenit membru UNESCO (Marţi, 1 noiembrie 2011, 4:45)

   gogu [anonim] i-a raspuns lui Gresit

   A fost votata asa: 114 voturi pentru, 14 voturi impotriva, si 52 de abtineri. Franta, Irlanda, Austria au votat pentru. Statele Unite, Israel, Germania, Olanda, Suedia, Romania si citeva tari care nu sint mentionate au votat impotriva.
   Statele Unite nu o sa mai doneze bani catre UNESCO, in jur de $60 milioane anual.
   • +2 (6 voturi)    
    Wikipedia spune altceva: (Marţi, 1 noiembrie 2011, 9:03)

    citizen X [anonim] i-a raspuns lui gogu

    In favour (107): Afghanistan, Algeria, Angola, Argentina, Armenia, Austria, Azerbaijan, Bahrain, Bangladesh, Belarus, Belgium, Belize, Benin, Bhutan, Bolivia, Botswana, Brazil, Brunei Darussalam, Burkina Faso, Cambodia, Chad, Chile, China, Congo, DR Congo, Costa Rica, Cuba, Cyprus, Djibouti, Dominican Republic, Ecuador, Egypt, El Salvador, Equatorial Guinea, Finland, France, Gabon, Gambia, Ghana, Greece, Grenada, Guatemala, Guinea, Honduras, Iceland, India, Indonesia, Iran, Iraq, Ireland, Jordan, Kazakhstan, Kenya, North Korea, Kuwait, Kyrgyzstan, Laos, Lebanon, Lesotho, Libya, Luxembourg, Malawi, Malaysia, Mali, Malta, Mauritania, Mauritius, Morocco, Mozambique, Myanmar, Namibia, Nepal, Nicaragua, Niger, Nigeria, Norway, Oman, Pakistan, Paraguay, Peru, Philippines, Qatar, Russia, Saint Lucia, Saint Vincent and the Grenadines, Saudi Arabia, Senegal, Serbia, Seychelles, Slovenia, Somalia, South Africa, Spain, Sri Lanka, Sudan, Suriname, Syria, Tanzania, Tunisia, Turkey, United Arab Emirates, Uruguay, Uzbekistan, Venezuela, Vietnam, Yemen, Zimbabwe. Against (14): Australia, Canada, Czech Republic, Germany, Israel, Lithuania, the Netherlands, Palau, Panama, Samoa, Solomon Islands, Sweden, United States, Vanuatu. Abstained (52): Albania, Andorra, Bahamas, Barbados, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Burundi, Cameroon, Cape Verde, Colombia, Cook Islands, Côte d'Ivoire, Croatia, Denmark, Estonia, Fiji, Georgia, Haiti, Hungary, Italy, Jamaica, Japan, Kiribati, South Korea, Latvia, Liberia, Macedonia, Mexico, Monaco, Montenegro, Nauru, New Zealand, Papua New Guinea, Poland, Portugal, Moldova, Romania, Rwanda, Saint Kitts and Nevis, San Marino, Singapore, Slovakia, Switzerland, Thailand, Togo, Tonga, Trinidad and Tobago, Tuvalu, Uganda, Ukraine, United Kingdom, Zambia. Absent (12): Antigua and Barbuda, Central African Republic, Comoros, Dominica, East Timor, Eritrea, Ethiopia, Guinea-Bissau, Guyana, Madagascar, Maldives, Marshall Islands, Federated States of Micronesia, Mongo
  • +1 (1 vot)    
   reuters are dreptate (Marţi, 1 noiembrie 2011, 8:09)

   roxana [anonim] i-a raspuns lui Gresit

   exact. va confirm asta deoarece eram acolo . daca vreti va pot furniza lista exacta cu voturile.
 • +12 (12 voturi)    
  Cu detalii (Marţi, 1 noiembrie 2011, 1:09)

  Revin [anonim]

  There were 14 “no” votes, 52 abstentions and 107 “yes” votes (there were also 20 Member States absent):

  No: Australia, Canada, Czech Republic, Germany, Israel, Lithuania, the Netherlands, Palau, Panama, Samoa, Solomon Islands, Sweden, United States of America, Vanuatu.

  Abstentions: Albania, Andorra, Bahamas, Barbados, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Burundi, Cameroon, Cape Verde, Colombia, Cook Islands, Côte d’Ivoire, Croatia, Denmark, Estonia, Fiji, Georgia, Haiti, Hungary, Italy, Jamaica, Japan, Kiribati, Latvia, Liberia, Mexico, Monaco, Montenegro, Nauru, New Zealand, Papua New Guinea, Poland, Portugal, Republic of Korea, Republic of Moldova, Romania, Rwanda, Saint Kitts and Nevis, San Marino, Singapore, Slovakia, Switzerland, Thailand, Macedonia, Togo, Tonga, Trinidad and Tobago, Tuvalu, Uganda, Ukraine, United Kingdom, Zambia.

  Yes: Afghanistan, Algeria, Angola, Argentina, Armenia, Austria, Azerbaijan, Bahrain, Bangladesh, Belarus, Belgium, Belize, Benin, Bhutan, Bolivia, Botswana, Brazil, Brunei Darussalam, Burkina Faso, Cambodia, Chad, Chile, China, Congo, Costa Rica, Cuba, Cyprus, Democratic People’s Republic of Korea, Democratic Republic of Congo, Djibouti, Dominican Republic, Ecuador, Egypt, El Salvador, Equatorial Guinea, Finland, France, Gabon, Gambia, Ghana, Greece, Grenada, Guatemala, Guinea, Honduras, Iceland, India, Indonesia, Iran, Iraq, Ireland, Jordan, Kazakhstan, Kenya, Kuwait, Kyrgyzstan, Lao People’s Democratic Republic, Lebanon, Lesotho, Libya, Luxembourg, Malawi, Malaysia, Mali, Malta, Mauritania, Mauritius, Morocco, Mozambique, Myanmar, Namibia, Nepal, Nicaragua, Niger, Nigeria, Norway, Oman, Pakistan, Paraguay, Peru, Philippines, Qatar, Russian Federation, Sant Lucia, Saint Vincent and the Grenadines, Saudi Arabia, Senegal, Serbia, Seychelles, Slovenia, Somalia, South Africa, Spain, Sri Lanka, Sudan, Suriname, Syrian Arab Republic, Tunisia, Turkey, United Arab Emirates, United Republic of Tanzania, Uruguay, Uzbekistan, Venezuela, V
 • +4 (10 voturi)    
  supertare (Marţi, 1 noiembrie 2011, 1:20)

  toro [anonim]

  Deci Romania are o politica externa excelenta.
 • 0 (26 voturi)    
  Paine si... islamism (Marţi, 1 noiembrie 2011, 1:35)

  V.R. [utilizator]

  Filoislamicii de mai sus probabil ar dori Romania de aceeasi parte cu Al-Qaeda si alte organizatii-fantoma, precum Fatah si Hamas.

  Daca cumva, prin absurd, Palestina isi va dobandi independenta, oare care va fi primul pas?

  Declararea Shariei ca fundament al legilor statului si anularea tuturor legilor contrare acesteia; legalizarea poligamiei. Orice evreu gasit pe teritoriul acestui nou stat terorist va fi linsat, la fel ca Gaddafi. Iar crestinii vor fi calcati cu tancurile daca indraznesc sa ridice glasul impotriva stapanilor musulmani, la fel cum au fost in Egipt.

  Hamas este aripa palestiniana a Fratiei Musulmane, iar victoria sa in primele alegeri democratice din Palestina a prevestit rezultatele Primaverii Arabe.

  Sper ca Israelului sa-i fie recunoscuta libertatea de a administra aceste teritorii palestiniene cucerite intr-un razboi defensiv si a incepe lungul proces de civilizare a locuitorilor sai, incepand cu interzicerea practicarii islamului radical.
  • +2 (16 voturi)    
   Corect (Marţi, 1 noiembrie 2011, 2:07)

   dan [anonim] i-a raspuns lui V.R.

   .. si daca tot esti tare la prezicerea viitorului, da si mie numerele de la Loto pe saptamana viitoare...
  • +9 (13 voturi)    
   Teritorii cucerite in razboi defensiv ? (Marţi, 1 noiembrie 2011, 2:09)

   ion [anonim] i-a raspuns lui V.R.

   O exprimare superba. Adica i-a luat portofelul in timp ce lua bataie ?
  • +8 (12 voturi)    
   cucerite intr'un razboi defensiv. (Marţi, 1 noiembrie 2011, 2:22)

   cosminrs [utilizator] i-a raspuns lui V.R.

   asta spune totul.
   cat despre restul... nu are sens.
   • -1 (1 vot)    
    nu e nici o eroare (Marţi, 1 noiembrie 2011, 18:41)

    DanHorea1307693823041 [anonim] i-a raspuns lui cosminrs

    daca tu ma ataci, dar eu imi revin si apoi iti sparg moaca, tot in aparare se cheama ca am fost! conteaza cine incepe - in definirea agresorului - nu cine castiga! alte nedumeriri?
    • 0 (0 voturi)    
     ba e ! (Marţi, 1 noiembrie 2011, 22:06)

     dan [anonim] i-a raspuns lui DanHorea1307693823041

     Daca tu intri si te faci stapan la mine in casa, normal ca te atac. Probabil ca tot aparare se cheama si din partea mea. Chiar ca conteaza cine incepe !
  • +2 (8 voturi)    
   si cum vine cu "libertatea"? (Marţi, 1 noiembrie 2011, 8:27)

   Stefan [anonim] i-a raspuns lui V.R.

   "Libertatea de a administra aceste teritorii palestiniene" este echivalenta moral cu libertatea lui Hitler de a administra Polonia ocupata, sau cu libertatea lui Smirnov de a administra Transnistria. Asta asa, ca sa ai o perspectiva morala asupra a ce afirmi.
 • -3 (13 voturi)    
  Bine am ajuns (Marţi, 1 noiembrie 2011, 2:20)

  twi [utilizator]

  Chiar așa trebuie să pupăm fundurile sioniștilor? Oficialii noștri ar trebui să aștepte până le expiră mandatul și apoi să le pupe fundurile în particular dacă tot ard de nerăbdare.

  Văd că România o ia din ce în ce mai razna când e vorba de politică externă.
 • -3 (17 voturi)    
  apartenenta la UNESCO (Marţi, 1 noiembrie 2011, 4:05)

  nicolae [anonim]

  Palestinienii au " contributie" la UNESCO, exemplu: centura sinucigasa, rachetele trase spre Israel, decapitarile puse pe net, rafale de kalasnicov in momente de euforie, lapidarea, antrenarea copiilor pentru matidrom si alte numerose tehnici " democratice" de actiune politica specifice ariei geografice si culturale a Orientului Mijlociu!
 • -6 (14 voturi)    
  canada - rmgc - romania (Marţi, 1 noiembrie 2011, 4:24)

  ... [anonim]

  si evreii, bunii nostri (si ai lor) prieteni...

  jenant. sa te tavalesti in noroi astfel este penibil.

  oare presedintele care dadea lectii de patriotism regelui si-a asumat constient responsabilitatea de a adauga inca o pata pe obrazul Romaniei?
  se pare ca singurul rost al guvernarilor Romaniei este cel de a arunca la gunoi coloana vertebrala a Romaniei - in rest nici una nu a fost in stare sa scuture cu absolut nimic coruptia romaneasca.
  repet: coruptibilitatea conducatorilor statului este un punct vulnerabil al intregii tari. nu ne costa doar banii luati din buzunarele proprii, ci si viitorul.
 • +4 (8 voturi)    
  No? (Marţi, 1 noiembrie 2011, 5:12)

  io [anonim]

  Surprinzator ca Spania si Serbia, care au ceva probleme cu regiunile autonome, au votat YES.
  Cred ca Romania a fost mult prea precauta, fara motiv as zice...
  • +2 (4 voturi)    
   usor cu pianu` pe scari.... (Marţi, 1 noiembrie 2011, 9:45)

   capatu` satului [anonim] i-a raspuns lui io

   ce treaba are autonomia cu suveranitatea unui stat;

   pune mana pe carte nu mai sta toata ziua cu ochii pe monitoare - adevaru` se gaseste in carti nu in minciunile de la televizor insiruite pe banda de irealitatea si antenele;

   arabii au ocupat de aproape 2000 de ani aceste teritorii, evreii au fost ca si inexistenti in zona pana s`a gandit uk sa le dea dreptu` de a infiinta din nou statul iudeu;

   ce ai spune daca conducatorii romanilor s`ar gandi sa expulzeze din tara toti cei care au o alta origine decat cea daca sau traca ?

   statu` ce`si spune evreu in realitate iudeu, tocmai asta spune, cu ajutorul conducatorilor jegosi ai us (sustinuti puternic de inteleptii conducatori ai DE, RO, etc.) arabii ce ocupa teritoriul numit Palestina nu au dreptu` la un stat pt. ca iudeii au dreptu` sa le ocupe toate proprietatile si sa ii extermineze in masa - ei duc un razboi sfant si legitim, doar arabii comit crime impotriva umanitatii - recent s`a facut un schimb corect de prizonieri 1 soldat iudeu = 1.000 de arabi palestinieni inchisi (binenteles toti arabi erau terosti si ucisera cateva mii de oameni sau poate in realitate erau inchisi nelegal doar pt. asa au dorit muschii iudeilor);

   shalom,
   • 0 (0 voturi)    
    N-ai inteles... (Miercuri, 2 noiembrie 2011, 1:05)

    io [anonim] i-a raspuns lui capatu` satului

    Sau probabil nu m-am explicat eu destul de clar.

    Romania a evitat sa voteze DA, disociandu-se de alte tari care se tem de dezlipirea diverselor teritorii (gen Spania si Serbia) si a preferat sa se abtina, din doua motive probabil: (i) prudenta exagerata si (ii) frica de a nu deranja pe cineva (adica SUA).

    In rest, de acord cu tine.
 • +1 (1 vot)    
  sedinte comune ? (Marţi, 1 noiembrie 2011, 6:42)

  pdl [anonim]

  Decizia, cum sa se voteze, a fost luata în cadrul unei întâlniri de la Bucuresti între ministrul român de externe, Teodor Baconschi si omologul sau israelian, Avigdor Lieberman ?

  http://www.realitatea.net/romania-si-israelul-ar-putea-organiza-sedinte-comune-de-guvern_708997.html#ixzz1cPS4KvcQ

  http://www.realitatea.net/romania-si-israelul-ar-putea-organiza-sedinte-comune-de-guvern_708997.html
 • +6 (6 voturi)    
  nu e adevarat! (Marţi, 1 noiembrie 2011, 8:08)

  roxana [anonim]

  nu stiu cine va informeaza pe voi.....romania a votat "abstention" . eram acolo deci stiu ce vb..nu mai dezinformati lumea!
 • +4 (6 voturi)    
  Vot Unesco (Marţi, 1 noiembrie 2011, 9:11)

  Monix [anonim]

  Si, totusi, cred ca Romania s-a abtinut... e o diferenta fata de votul "impotriva"! Sau nu mai cunoastem sensurile cuvintelor... Mai multa atentie ar tb sa aiba cei care redacteaza stirile!
 • +5 (5 voturi)    
  catre redactia hotnews (Marţi, 1 noiembrie 2011, 10:06)

  serios [anonim]

  Buna dimineata,

  As dori sa va atrag atentia asupra unor lucrui importante:

  1. Romania a votat impotriva adica "NU" atunci cand s-a discutat devansarea votuli pentru acceptarea Palestinei in UNESCO.

  Iata ce scrie Jerusalem Post:

  "Forty representatives of the 58-member board has voted in favor of putting the matter to a vote earlier this month, with four - the United States, Germany, Romania and Latvia - voting against and 14 abstaining.'

  "the matter to a vote earlier this month" = a supune la
  vot mai devreme luna aceasta

  Acest vot a avut loc intr-o comisie formata din 58 de membri.

  2. votul prin care Palestina a fost acceptata in UNESCO a avut loc ieri 31 octombrie si a avut loc in plen unde au votat 173 de tari din 185 astfel:
  (conform bbc: "Of 173 countries voting, 107 were in favour, 14 opposed and 52 abstained.")

  3. cele 14 tari care au votat impotriva sunt conform http://humanprovince.wordpress.com/ :

  Australia, Canada, Czech Republic, Germany, Israel, Lithuania, the Netherlands, Palau, Panama, Samoa, Solomon Islands, Sweden, United States of America, Vanuatu.

  Informatia mai apare si pe urmatoarele site-uri:

  http://www.craigmurray.org.uk/archives/2011/10/bbc-shame/

  http://scrollpost.com/blog/2011/10/31/unesco-vote-to-admit-palestine

  http://www.aol.com/social/gutenmorgen/us-unesco-funding_n_1067628_115806262.html


  (editat de HotNews.ro)
  • +1 (1 vot)    
   Insule din Pacific si Palestina ? (Marţi, 1 noiembrie 2011, 14:50)

   *-* [anonim] i-a raspuns lui serios

   Ce au niste In sule din Pacific cu Palestina ? Samoa, Solomon Islands, Vanuatu, Palau ? Cum sa explici ca mai ales insule din Pacific au ce au cu Palestina ? Sau Netanyahu a trecut nu numai pe la Cotroceni ci a facut vizite si prin acele Insule ?
   Pentru ce Insula Palau cu o populatie de mai putin de jumatate cat are orasul Pascani [Palau 19.626 locuitori, Pascani 42.000] se opune primirii Pulestinei in ONU ? Inteleg ca Romania are probleme cu Terorismul dar ce are Palau cu lupta impotriva Terorismului ? Ce cauta Palau in Irak ? Ce cauta Palau si alte Insule in Coalitii de Razboi din Golf, Irak ... ?
   http://www.palauembassy.com/Travel.htm
   http://apps.washingtonpost.com/national/fallen/3899/meresebang-ngiraked/
   http://razphoto.smugmug.com/Other/Army-Cpl-Meresebang-Ngiraked/5943514_pXzPLq#370381183_FcQ72-A-LB
   http://www.palauembassy.com/Ambassador.htm
   http://www.palauembassy.com/home.htm
   • +1 (1 vot)    
    demersuri pentru alte 16 agentii ONU ... (Marţi, 1 noiembrie 2011, 20:30)

    utug [anonim] i-a raspuns lui *-*

    Apartenenta la UNESCO rezolvata, Palestina face demersuri pentru inca alte 16 agentii ale ONU.
    O investigatie de opinie efectuata in 15 tari al Europei a evidentiat ... "Israel Biggest Threat To World Peace"

    With UNESCO membership granted, Palestinians seek to join 16 more UN agencies
    http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/with-unesco-membership-granted-palestinians-seek-to-join-16-more-un-agencies-1.393134

    European Poll: Israel Biggest Threat To World Peace
    http://www.jewishfederations.org/page.aspx?id=50080
    • +1 (1 vot)    
     Nu mor caii ... (Marţi, 1 noiembrie 2011, 21:28)

     *)* [anonim] i-a raspuns lui utug

     Punished for Palestine: 'UNESCO will survive US cuts'

     http://www.youtube.com/watch?v=BQAEJswO7vY


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by