Bandele est-europene fura guma de mestecat din supermarketurile britanice pentru a o folosi drept moneda de schimb acasa, in special in Romania, unde deseori pachetele de guma de mestecat sunt date ca rest in magazine, scrie cotidianul britanic Daily Telegraph.

In regiunea Shropshire, politia a atras atentia asupra modului in care numeroase supermarketuri sunt jefuite. David Walton, un ofiter de politie din Shrewsbury, a cerut tuturor proprietarilor de supermarketuri sa fie in alerta.

Ofiterul a transmis ca autoritatile britanice au informatii potrivit carora diverse bande est-europene au venit in tara pentru a fura guma de mestecat. El a adaugat ca politia a identificat o serie de furturi de pachete de guma de mestecat, sustrase din magazine in cantitati substantiale.

Ofiterul de politie povesteste ca un control ulterior a relevat zeci de infractiuni asemanatoare produse in Shropshire. Probe ale jafurilor de guma de mestecat au fost descoperite in numeroase autovehicule second-hand inmatriculate in Europa de Est.

"Am avut cateva incidente de acest gen noi insine, iar cei care au fost ulterior arestati erau cetateni din Europa de Est. Am descoperit ca in magazinele din Romania este o practica destul de obisnuita sa primesti guma de mestecat in loc de rest", a spus ofiterul de politie.

"Aceasta este probabil motivul pentru care fura pachete intregi de guma de mestecat: ei fura efectiv bani", a mai spus Walton.