Recensamantul populatiei si al locuintelor 2011

VIDEO INS: Bucurestenii pot raspunde la recensamant printr-un sistem semi-online

de A. Neagu, V. Cozmei     HotNews.ro
Vineri, 28 octombrie 2011, 10:41 Actualitate | Esenţial


 documente
(28 Oct 2011) DOC, 1MB
"Am creat o procedura, numai pentru municipiul Bucuresti, pentru ca persoanele care nu sunt gasite la domiciliu de recenzori sa raspunda la recensamant printr-un sistem semi-online", au anuntat, vineri, reprezentantii Institutului National de Statistica, intr-o conferinta de presa. Ei au explicat ca masura este valabila numai pentru Bucuresti, unde multe persoane nu sunt gasite la domiciliu, iar recenzorii trebuie sa revina de mai multe ori.

Formularele de recensamant pot fi descarcate, pentru a fi completate de cetateni, de pe site-ul INS, de la sectiunea "Instrumentar". Dupa descarcarea si completarea lor, cetatenii au 3 optiuni: fie trimit formularele prin posta (destinatarul fiind Primaria de sector), fie le scaneaza si le trimit pe email Primariei de sector, fie le trimit prin fax la Primaria de sector.

Care sunt pasii pentru realizarea autorecenzarii:

1. Accesarea site-ului Recensamantului populatiei si locuintelor 2011 la adresa: www.recensamantromania.ro, sectiunea "Instrumentar" din meniul principal.

2. Accesarea si citirea cu atentie a ¬Procedurii pentru autorecenzare¬ pentru ca fiecare persoana sa cunoasca ce tipuri de formulare trebuie sa completeze si cum.

3. Descarcarea formularelor necesare a fi completate si imprimarea acestora.

4. Completarea raspunsurilor pe formulare (conform "Procedurii pentru autorecenzare"), cu pix cu pasta albastra sau neagra.

5. Modalitati de transmitere a formularelor completate:
- formularele completate si semnate olograf se pun in plic si se expediaza la sediul primariei sectorului Municipiului Bucuresti in raza careia se afla locuinta ce reprezinta resedinta persoanei.
- formularele completate si semnate olograf pot fi scanate si transmise prin e-mail la primarie la adresa specificata.
- formularele completate si semnate olograf pot fi transmise la primarie prin fax la numarul specificat.

Primaria Sectorului 1 - Sos. Bucuresti Ploiesti  nr. 9-13, sector 1 (adresa) - registratura@primariasector1.ro (adresa email) - 021.319.10.06 (numar fax).

Primaria Sectorului 2 - Str. Chiristigiilor nr.11-13, sector 2 - infopublice@ps2.ro - 021.209.62.82.

Primaria Sectorului 3 - Str. Parfumului nr. 2-4, sector 3 - informatica@primarie3.ro - 021.326.50.70.

Primaria Sectorului 4 -Str. George Cosbuc nr. 6-16, sector 4 - primaria4@gmail.com - 021.337.33.10.

Primaria Sectorului 5 - Bd. Mihail Kogalniceanu nr. 7-9, sector 5 - drsmb.sector5@gmail.com - 021.314.49.90.

Primaria Sectorului 6 - Calea Plevnei nr. 147-149, sector 6 - recensamantpm6@yahoo.com - 021.529.84.46.

6. Persoana care opteaza pentru una din metodele de la a), b) sau c) este OBLIGATA sa transmita prin e-mail primariei sectorului corespunzator al Municipiului Bucuresti intentia de folosire a uneia dintre metode pentru a putea fi luata in evidenta in mod corespunzator si sa nu mai fie vizitata de recenzor, respectand urmatorul model:
- Nume, prenume
- Adresa postala
- Adresa e-mail, numar telefon.

7.  Formularele primite (prin oricare din cele 3 metode) la primarie vor fi repartizate pe circumscriptii de recensamant pentru a ajunge in posesia recenzorului care raspunde de sectorul de recensamant in care este arondata cladirea/locuinta pentru verificare, codificare si semnare si, apoi, cuprinderea in centralizatoare.

Bucurestiul, ultimul din tara la colectarea datelor

Potrivit ultimelor date centralizate de catre INS pe 26 octombrie, majoritatea judetelor din tara ating in medie undeva intre 68 si 71 de procente in ceea ce priveste colectarea datelor la recensamant.

In acest clasament, Bucurestiul este cel mai in urma, inregistrandu-se un procent de aproape 51%.

Potrivit datelor centralizate pe data de 26 octombrie, cele mai scazute procente la recensamantul populatiei il au Bucurestiul cu circa 51%, Ilfov cu circa 58%, urmat de Constanta (61%), Caras Severin si Timis, ultimele doua cu 64%. La polul opus se afla judetele Valcea (73%), Covasna (73%), Brasov (72%) , Bihor (71%), si Bistrita Nasaud (71%).

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, a precizat miercuri ca recensamantul in Bucuresti este mai in urma fata de media nationala pentru ca in Capitala densitatea populatiei este mult mai mare, dar si din cauza unor probleme cu care s-au confruntat recenzorii zilele acestea, printre care: Firmele de paza private, haitele de caini, "anumite zone din Sectorul 5", precum si populatia "de nationalitate asiatica" din Capitala.

Declararea CNP-ului, obligatorie. Cine nu-l declara va fi amendat

"Declararea CNP-ului este obligatorie. Recenzorii isi vor continua in ritm sustinut recenzarea in teren. Prin intensificarea lucrurilor, recenzorii vor obtine anumite rezerve de timp si vor putea in final sa revina la gospodariile care nu au declarat CNP-ul.", a declarat miercuri, directorul INS, Vergiliu Voineagu.

Voineagu a precizat clar ca persoanele care refuza sa-si declare CNP-ul la recensamant vor fi amendate si a explicat ca cei care nu l-au declarat ca urmare a balbei purtatorului de cuvant al INS vor putea sa-l declare atunci cand vor fi vizitati din nou de catre recenzori.

Presedintele INS a tinut sa sublinieze ca toate persoanele care de acum inainte vor refuza sa declare CNP-ul la recensamant vor fi amendate conform legii.

Intrebat de mai multe ori de catre jurnalistii prezenti la conferinta de presa ce se va intampla cu persoanele care nu au dat CNP-ul din cauza balbei purtatorului de cuvant al INS si care nu vor fi gasite la domiciliu de catre recenzorii care vor reveni pentru CNP, Voineagu a evitat in repetate randuri sa dea un raspuns clar, precizand insa ca, potrivit legii, dosarele fara CNP vor fi amendate.

Institutul National de Statistica (INS) a subliniat din nou marti, 25 octombrie, ca exista o baza legala pentru colectarea Codului Numeric Personal (CNP-ul) la recensamant si ca romanii au obligatia de a prezenta aceste date catre recenzori. Conform legii, sustine INS, CNP-ul este o informatie obligatorie in programul de inregistrare si 'refuzul furnizarii personalului de recensamant a informatiilor prevazute in programul de inregistrare sau furnizarea de date eronate sau incomplete' este contraventie, care se sanctioneaza cu amenda intre 1.500 lei si 4.500 lei.

Precizarile INS au venit dupa ce sambata, 22 octombrie, Vladimir Alexandrescu, purtatorul de cuvant al institutului a fost citat de catre Mediafax cu urmatoarea declaratie:
 • "Nimeni nu este obligat sa-si spuna codul numeric personal la recensamant daca dintr-un motiv sau altul nu doreste sa o faca. Oricine poate si va fi recenzat chiar si in absenta acestui CNP, iar cei care refuza sa-l divulge recenzorului nu risca absolut nicio sanctiune", a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, Vladimir Alexandrescu.
Contactati marti, 25 octombrie, de catre HotNews.ro in legatura cu aceste declaratii, oficiali ai INS au precizat ca "declaratia de mai sus a fost gresit interpretata si ca prezentarea CNP este obligatorie".

"Exista obligativitatea prezentarii CNP, insa intelegem ca pot exista situatii in care posesorul actului de identitate l-a pierdut sau pot face dovada faptului ca nu dispun de acest act, caz in care recenzorii nu vor aplica amenzi, au precizat pentru HotNews.ro oficiali ai INS.

Mai mult, pe teren situatia pare sa fie alta. Mai multi cititori ne-au semnalat faptul ca exista recenzori care dau asigurari cetatenilor recenzati ca nu e neaparata nevoie sa isi precizeze CNP-ul. Acest comportament a fost confirmat si de un redactor HotNews.ro, care a primit vizita recenzorilor la data de 22.10.2011.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

10479 vizualizari

 • +7 (11 voturi)    
  Excelent! Bravo INS! Bravo Guvern! (Vineri, 28 octombrie 2011, 10:55)

  adrianmm [anonim]

  Ahahaha! Nu credeam ca povestea acestui recensamant poate deveni mai comica decat atat :)))

  Comunicare beton! Organizare beton! Brambureala maxima! Si inca o data, comunicare fabuloasa, au bifat toate criteriile "ASA NU" pentru organizarea unei campanii.

  Stirea se pliaza perfect pe abureala cu "Uite CNP! Nu e CNP!". Dar CNP e neinsemnat pe langa gafele notate de Medusa mai jos:

  http://blogul-medusei.blogspot.com/2011/10/ce-ar-trebui-sa-ne-revolte-la.html

  Eu zic sa trecem copilul la Capul Gospodariei, ca oricum el e Seful iar noi executam cuminti ce vrea...
  • 0 (6 voturi)    
   sa nu uitam... (Vineri, 28 octombrie 2011, 12:33)

   me [anonim] i-a raspuns lui adrianmm

   de recenzori prost pregatiti si de faptul ca unii dintre recenzori nu vor sa treaca anumite obtiuni (de exemplu stiu pe cineva caruia i s-a spus ca nu poate sa-l treaca ateu)

   DAR...

   s-a mai bifat o "realizare"
   comisionu s-a luat
   firmele ce au facut recensamantu (ale bunicilor, fratilor, sotiilor etc) si-au luat banii...
   restu nu mai conteaza :)
   • 0 (4 voturi)    
    mai mult decat atat (Vineri, 28 octombrie 2011, 13:08)

    marian [anonim] i-a raspuns lui me

    tot referitor la calitatea datelor stranse de recenzori, o domnisoara a pus in jur de 10 intrebari din cele 100, recunoscand ca mai completeaza unele intrebari acasa
    • 0 (0 voturi)    
     da (Vineri, 28 octombrie 2011, 14:47)

     I [utilizator] i-a raspuns lui marian

     stiu oameni care faceau astfel de chestionare pentru firme si tot asa faceau: faceau cateva pe teren si restul din burta :))
     • +1 (3 voturi)    
      Institut de semi-docti, adica tantalai sadea (Sâmbătă, 29 octombrie 2011, 8:18)

      Mitica (Palarierul) [anonim] i-a raspuns lui I

      INS se profileaza astfel drept institut de semi-docti, adica tantalai sadea.

      Situatia acrtuala este rezultatul anilor lungi de promovare prin nepotism - cu cat mai tampit copilul de universitar, cu atat are sanse mai mari sa devina la randul lui profesor.

      Institutele de cercetare de orice fel au fost populate cu sicofanti - acum ajunsi la varsta maturitatii, prostanaci si increzuti, promovati din functionari "stiintifici" in savanti de catre partidul comuist si de cele succesoare lui.

      De tembeli de la statistica nu se atinge nimeni in prag de alegeri - sper ca va amintiti de isprava celor din comisia electorala centrala la ultimele alegeri prezidentiale. Gudurai de joasa spetza - potlogarii electorali de la INS ne-au dat cea mai recenta inventie a lor : "recensamantul semi-online" - un fel de Coca-Cola Zero a recensamintelor, o prostie cu fundulitze roz-bombon.

      Propun ca pe viitor sa li se plateasca un "semi-salariu" si un "ioc-alocatie" pentru handicapati mintali.

      "Patria si Dreptul Meu!"
      .
    • +1 (1 vot)    
     nu ştiu (Sâmbătă, 29 octombrie 2011, 10:17)

     Ana Armanca [utilizator] i-a raspuns lui marian

     Nu ştiu cât e de corect să completeze unele întrebări acasă, dar dacă stai la bloc şi a fost la un apartament poate completa linişltită acasă întrebări ca : are wc, apă curentă, electricitate, gaze, etc.
     Nu vă înţeleg, totuşi. Când îţi iei pensia, dai CNP-ul, dacă primeşti o recomandată, când îţi completezi bonurile de masă, reţetele de medicamente, la banca.... şi acei funcţionari nu primesc nici o sancţiune dacă vă dau cuiva CNP-ul, dar recenzorul primeşte 5.000 lei amendă.
   • +1 (3 voturi)    
    Greseli in documentul de autoinregistrare (Vineri, 28 octombrie 2011, 13:10)

    Bogdan C [anonim] i-a raspuns lui me

    In documentul in care se descrie procedura de autoinregistrare e o greseala - scrie "persoana care optează pentru una din metodele de la a), b) sau c)", dar mai sus metodele nu sunt marcate cu a), b) sau c), sunt doar enumerate.
  • +1 (1 vot)    
   Recensamant (Vineri, 28 octombrie 2011, 14:25)

   Vlad [anonim] i-a raspuns lui adrianmm

   Ce inseamna de fapt recensamant, care pe unde esti, CNP, sa te indentific, doar nu o sa-ti cer greutate, inaltime culoarea ochilor.Ce dracu atata mister,e vorba doar de care pe unde e, asta e ideea, de asta e recensamant, nu vine DNA peste voi!
  • 0 (0 voturi)    
   adresa primariei sector 5 e gresita (Luni, 31 octombrie 2011, 13:44)

   Anonimus [anonim] i-a raspuns lui adrianmm

   Atentie! Adresa trecuta in documentul INS pentru Primaria sector 5 e de fapt de la Directia de taxe si impozite locale. Respectivii n-au nicio treaba cu recensamantul, am verificat personal. Deci, trimiteti prin posta sau duceti-va personal la sediul primariei din B-dul Regina Elisabeta 29-31, nu la B-dul Kogalniceanu 7-9.
 • +2 (12 voturi)    
  "Semi-online"? (Vineri, 28 octombrie 2011, 11:03)

  bogdan192 [anonim]

  Semi-online my left nut. Tre sa completezi de mana cu pixul formularele de pe site de la ei si sa le trimiti prin posta sau prin email (scanate) la un gigel de la primarie. PLM, cat de greu ar fi fost sa faci o baza de date cu toate intrebarile alea si accesul sa se faca pe baza de CNP? Penibili ce sunteti, 2 studenti si un calculator ar fi rezolvat toata tarasania asta in juma de zi. Mnefereste, astia de la INS sunt cea mai mare adunatura de incapabili pe care am vazut-o vreodata.
  • +1 (9 voturi)    
   In juma de zi? (Vineri, 28 octombrie 2011, 12:52)

   zet [anonim] i-a raspuns lui bogdan192

   Ba in 30 de minute! nu spun cu ce aplicatie cloud, ca sa nu fie considerata reclama. Cu login in doi pasi, ca sa fie de un miliard de ori mai securizata decat gigelul de la primarie care se linge pe deget si ia formularele la mana.
   Si repet: e chestie de 30 de minute. fiecare intrebare o setezi cu variante de raspuns, cu bife, cu raspuns liber, cum iti doresti. Raspunsurile se completeaza direct intr-un tabel de tip excel.
   Si sa nu uit: gratuit.
   Spune-i chestia asta dinozaurului ala sef la INS... cred ca face scurtcircuit intre cei 2 neuroni si moare pe loc, nu a auzit in viata lui de cuvintele astea: competenta, eficienta...
  • +1 (1 vot)    
   acces (Vineri, 28 octombrie 2011, 13:30)

   lambda [utilizator] i-a raspuns lui bogdan192

   Problema accesului pe baza CNP a mai fost ridicata la fileu si cu ocazia altor aplicatii (semi)online. Si concluzia este ca NU se poate folosi CNP-ul pe post de cheie de acces.
  • +1 (3 voturi)    
   :)) (Vineri, 28 octombrie 2011, 14:50)

   I [utilizator] i-a raspuns lui bogdan192

   ai dreptate. Nivelul angajatilor de la stat in domeniul "competente digitale" :)) este urmatorul: "unde e butonul?! a disparut butonul! stai ca nu pot sa fac acuma ca s-a stricat ceva aici...". Butonul fiind o icoana de pe ecran.
 • +4 (6 voturi)    
  semi-online :) (Vineri, 28 octombrie 2011, 11:04)

  adas [anonim]

  au pus, probabil, un document pe net si gata, e sistem semi-online :)
 • +7 (7 voturi)    
  Idioten (Vineri, 28 octombrie 2011, 11:13)

  Mario Popa [anonim]

  hahaha! Ora 24! Doar in Bucuresti ca in restul tarii fraierii pot sa stea acasa o saptamana sa astepte para malaiata? In restul tarii nu se lucreaza?
  Nu trebuie si numarul de la pantofi si unde se tine cheia? Demisia celor de la INS, la gramada!
 • +3 (9 voturi)    
  Grozav (Vineri, 28 octombrie 2011, 11:16)

  Gamma [anonim]

  Scanat si trimis prin E-mail e suficient pentru mine . In sfarsit o idee buna .
  • -2 (8 voturi)    
   ... (Vineri, 28 octombrie 2011, 12:21)

   pamfletaru [utilizator] i-a raspuns lui Gamma

   Nu are rost sa repet ce deja au spus altii... citeste comentariile celorlalti sa vezi de ce nu e o idee buna...
   • +3 (3 voturi)    
    pai (Vineri, 28 octombrie 2011, 16:34)

    cristen [anonim] i-a raspuns lui pamfletaru

    ..e o idee mai buna decat cea in care vine si iti bate unu/una la usa si te ia la intrebari.
 • +8 (8 voturi)    
  de ce?!? (Vineri, 28 octombrie 2011, 11:17)

  DC [anonim]

  de ce n-au facut asta la nivelul intregii tari? Sa iti dea 2-3 saptamani sa iti introduci datele pe site-ul INS, iar recenzorii sa vina doar la cei care nu au internet / sunt lenesi. Economiseau vreo 30% din costul recensamantului.
 • 0 (4 voturi)    
  semi online? (Vineri, 28 octombrie 2011, 11:17)

  Mircea [anonim]

  Ma duc online sa descarc ceva si sa-l trimit prin posta in loc sa-l completez online? Banuiesc ca toate aceste formulare vor trebui oricum adaugate intr-o baza de date ca sa se poata face statistici...deh, sa mai manance o paine si functionarul de la stat. In ritmul asta, nu mai scapam noi de bugetarii in "plus.."

  N-am sa completez, n-au decat sa ma caute acasa cat timp eu sunt la munca. In loc sa foloseasca firmele unde lucreaza omul ca si punct de colectare a informatiilor (chiar si a formularelor daca tot insista pe sistemul asta), ei trimit cenzori care bat la usa si fie nu-i deschide nimeni, fie nu ii dau datele corecte etc..
 • +6 (6 voturi)    
  sa plece incapabilii! (Vineri, 28 octombrie 2011, 11:18)

  nerecenzatu' [anonim]

  inca o dovada MAXIMA de incapacitate si neprofesionalism a INS-ului.
  Cum adica: "Am creat o procedura, numai pentru muncipiul Bucuresti, pentru ca persoanele care nu sunt gasite la domiciliu de recenzori sa raspunda la recensamant printr-un sistem semi-online"???
  Pai in alte orase nu sunt tot persoane care nu sunt la domiciliu?
  Asta e discriminare si bataie de joc.
  Si, dc acum se poate, de ce nu s-a putut de la inceput?
  In lumea civilizata se face si online aceasta activitate.
  Oare cat o sa trebuiasca sa mai suportam niste dinozauri si niste incapabili in functiile responsabile, mai ale ca nu este deloc greu: te uiti cum fac altii si faci la fel
 • +5 (5 voturi)    
  TREABA ROMANEASCA (Vineri, 28 octombrie 2011, 11:19)

  PMS [anonim]

  o idee excelenta cu trimiterea prin posta sau email a formularelor.

  treaba pur romaneasca este ca se aplica doar in Bucuresti.
  Ar trebui sa se aplice urgent in toata tara !
 • +3 (3 voturi)    
  cum "numai" si cum "semi-online" (Vineri, 28 octombrie 2011, 11:22)

  zombie [anonim]

  Adica de ce numai bucurestenii?
  si ce varza e si asta...semi-online?

  si mie imi lasa ceva fraier (cred ca e statul) zilnic bilete cu nr de tel la usa...nici de hirtie igienica nu poti folosi beletelul de la recenzor

  is plecat de acasa...recenzati pe nimeni in cazul meu

  statule........mmmmmm M.u.e (mare mare...Uniune europeana, of course muy horse )
 • +6 (6 voturi)    
  Situl INS a cazut... intre timp a revenit (Vineri, 28 octombrie 2011, 11:29)

  Alex [anonim]

  Mama ce haos... imi iau amenda daca nu merge situl INS?
 • +7 (7 voturi)    
  penibil (Vineri, 28 octombrie 2011, 11:34)

  Andrei [anonim]

  Astia schimba regulile din mers. Acum chiar ca ar trebui demis seful INS.

  Si adresele de mail ale primariilor... la yahoo si gmail? Penibil reloaded.
 • +9 (9 voturi)    
  aoleu.... (Vineri, 28 octombrie 2011, 11:35)

  george [anonim]

  registratura@primariasector1.ro
  infopublice@ps2.ro
  informatica@primarie3.ro
  primaria4@gmail.com
  drsmb.sector5@gmail.com
  recensamantpm6@yahoo.com

  fiecare cum il taie capul... conturi pe domeniile yahoo, gmail, ps2, primarie3 etc

  numele conturilor de la informatica !?? (ce cap inspirat o fi pus numele asta) la drsmb (usor de retinut nu ?) si la un nume normal primaria4.

  Ba puteti sa faceti si voi ceva calumea ?

  Dobitoc sa fii sa iti trimiti datele (chit ca nu sunt cine stie ce informatii in formularele alea) pe o adresa de yahoo pe care o stie toata lumea. Nu ca celelalte adrese ar fi sigure dar totusi gmail si yahoo !??
  • 0 (0 voturi)    
   chiar si asa sunt gresite (Luni, 31 octombrie 2011, 13:48)

   Anonimus [anonim] i-a raspuns lui george

   la sectorul 5, adresa corecta e autorecenzare.sector5@gmail.com sau rpl.2011@insse.ro
 • +3 (3 voturi)    
  Cam tarziu... (Vineri, 28 octombrie 2011, 11:35)

  Ritzi Pitzi [utilizator]

  Se economiseau bani, timp si nervi daca se publica posibilitatea asta de la inceput. Acum mai sunt doar 4 zile de recensamant si o buna parte din bucurestenii care ar fi folosit auto-recenzarea au fost deja vizitati de recenzori, deci s-a pierdut o buna oportunitate de a face ceva destept din start...

  Si auto-recenzarea asta face parte din reforma institutionala atat de mult dorita, dar foarte greu aplicata...
 • +8 (8 voturi)    
  inca ceva (Vineri, 28 octombrie 2011, 11:39)

  Andrei [anonim]

  Cum sa trimita lumea formularul la o adresa de yahoo? Aia ar putea sa fie a lu' nustiucine. Uite acum imi fac si eu o adresa primaria45@yahoo.com.

  Formularul de recenzie e treaba serioasa, se dau amenzi daca nu iti treci CNP-ul, si astia vor sa le trimitem la adrese da yahoo si gmail.

  Incredibil!
  • -1 (3 voturi)    
   ce mare dibacie? (Vineri, 28 octombrie 2011, 11:59)

   geo [anonim] i-a raspuns lui Andrei

   acum se face totul pr net,iei bilete la avion,teatru,credit la banca...etc...
   CNP-ul il dai la contrctul cu firma de cablu,net,facultate,angajator,banca...etc..nu e cazul sa fiti mai paranoici si neinteligenti decat adrian nastase care a inceput toata isteria cu CNP-ul.
   si trimit formularele pt.cei ce nu au acces la scanere si/sau pt semnatura olografa...trebuie sa raspunzi pt ce declari,nu?
   neam de gica-contra....spuneti NU la orice!
 • +1 (1 vot)    
  si daca nu declaram cnp-ul (Vineri, 28 octombrie 2011, 11:41)

  marius [anonim]

  primaria va sti mult mai repede pe cine sa amendeze.

  wheeeeee!!!!
 • +4 (4 voturi)    
  Bineinteles pe jumatate (Vineri, 28 octombrie 2011, 11:42)

  Pepi [utilizator]

  Cateva observatii rapide:
  1. Respectivele formulare ar fi bine sa fie modificate si adaugate campuri astfel incat sa poata fi completate direct pe calculator, eventual cu semnatura electronica (in acest caz ar putea foarte bine sa fie trimise prin email si procesate automat).
  2. Ar mai trebui sa se elimine de pe fundal stampila cu "instructaj".
  3. In plus, aceasta ar trebui sa fie principala metoda de reccenzare a romanilor din strainatate.
  • 0 (2 voturi)    
   ... (Vineri, 28 octombrie 2011, 12:28)

   pamfletaru [utilizator] i-a raspuns lui Pepi

   O intrebare... crezi ca stie cineva de acolo sa faca povestea asta peste un SSL?! Si eventul certificatul sa nu fie generat cu openssl :P
   • 0 (0 voturi)    
    ha ha (Vineri, 28 octombrie 2011, 16:53)

    mumu [anonim] i-a raspuns lui pamfletaru

    O sa vrei si un HCM acum sa-ti tina cheile....
    • 0 (0 voturi)    
     ... (Vineri, 28 octombrie 2011, 18:15)

     pamfletaru [utilizator] i-a raspuns lui mumu

     sau HSM?! e destul de departe "c" de "s" sa fie un typo...
 • +4 (4 voturi)    
  Intrebare (Vineri, 28 octombrie 2011, 11:45)

  Florin [anonim]

  La punctul 6 din celebrul document se spune: 6. persoana care optează pentru una din metodele de la a), b) sau c) .... care or fi alea ... ca la punctul 5 sunt 3 buleturi.... astia chiar nu citesc ce le iese din mana?????
 • +6 (6 voturi)    
  Adrese de email (Vineri, 28 octombrie 2011, 11:53)

  Adi [anonim]

  Super distractive adresele de email ... si foarte consistente

  Primaria Sectorului 1 - registratura@primariasector1.ro
  Primaria Sectorului 2 - infopublice@ps2.ro
  Primaria Sectorului 3 - informatica@primarie3.ro
  Primaria Sectorului 4 - primaria4@gmail.com
  Primaria Sectorului 5 - drsmb.sector5@gmail.com
  Primaria Sectorului 6 - recensamantpm6@yahoo.com
 • +5 (5 voturi)    
  iNS e pamant (Vineri, 28 octombrie 2011, 11:53)

  gigi [anonim]

  va dati seama ce prognoze si indicatori macroeconomici ne prezinta INS-ul, avand in vedere organizarea mizerabila a referendumului. Abia acum si-au dat arama pe fatza, ca de cifrele alea despre inflatie oricum nu-i intreba nimeni.
 • +5 (5 voturi)    
  aiureala (Vineri, 28 octombrie 2011, 12:03)

  uck [anonim]

  vor sa simplifice dar de fapt mai mult complica. cred ca mai degraba ar trebui sa prelungeasca durata recensamantului, mai ales in Bucuresti.
 • +2 (2 voturi)    
  e greu de calificat... nu ne mai facem bine (Vineri, 28 octombrie 2011, 12:05)

  altu [anonim]

  sa nu ai capacitatea sa te gandesti la cateva aspecte simple care se pot intampla......
  ....in RO nu se cunoaste adevaratul sens al asumarii responsabilitatii. toti si- asuma dar tot ei merg mai departe

  iar 4-5% grad absorbtie la sf anului 5 din 7 ani e incompetenta crasa a celor ce s-au ocupat de asa ceva (inclusiv factor politic) nu slaba performanta .....
 • +2 (4 voturi)    
  ... (Vineri, 28 octombrie 2011, 12:11)

  dan [anonim]

  Concluzia ar fi ca doar in Bucuresti se mai munceste cat e ziua de lunga, in restul tarii au ramas bugetarii, pensionarii si asistatii sociali. Altfel nu-mi explic cum de sunt gasiti acasa de catre recenzori.
  • 0 (0 voturi)    
   Raspuns... (Sâmbătă, 29 octombrie 2011, 12:54)

   we [anonim] i-a raspuns lui dan

   In restul tarii ne dam intilnire cu recenzorul seara dupa ora 21:00.Daca vrea sa ma recenzeze bine,daca nu iar bine.Astept amenda.
 • -2 (2 voturi)    
  bani aruncati (Vineri, 28 octombrie 2011, 12:13)

  eu [anonim]

  pe fereastra. Cu ce anume ma incalzeste pe mine sa stiu cati fraieri au ramas in tara si cate case are x si y si ce venit anual. Vax! Aia care fac bani le negru oricum nu sunt prosti sa declare.
  Am participat ca recenzor la primul referendum dupa 1990. Nici macar o (una) familie de rromi nu s-au declarat tigani. Asa ca nu vad rostul acestor hartii inutile.
  Pun pariu ca dupa finalizarea referendum-ului o r sa apara stiri cu recenzori care stau la coada cate 10-12 ore sa predea buletinele la INS....
  Sa vina nemtii !
  • 0 (2 voturi)    
   Domnu', domnu'... (Vineri, 28 octombrie 2011, 13:58)

   Prostu' satului [anonim] i-a raspuns lui eu

   Nu conteaza ca banii sunt aruncati pe fereastra, atata vreme cat e fereastra care trebuie...
   Adicatelea, ma-ntelegeti, fereastra aia are doua parti. Pe una se-arunca banii publici, iar pe partea ailalta sta cineva si-i prinde.
   Cat ziceau ca a costat toata distractia, vreo 30 de milioane de ioroi?
   Pai, vorba cuiva, in tara asta cu 50 de lei cumperi un vot, asa ca fiecare creitar conteaza...
 • +6 (6 voturi)    
  râsul curcilor (Vineri, 28 octombrie 2011, 12:14)

  Lupu3 [utilizator]

  Să mori de râs nu alta, sau de plâns... la noi în țară e la modă sistemul semi-online. Impozitele, declarațiile, toate sunt semi-online. Adică un gigel ia câteva sute de mii de euro, vezi http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-8473661-video-portalul-eromania-sau-cum-nu-faci-istorie-serviciile-guvernare.htm si angajeaza niste studenti sa puna pe web niste formulare pdf, care trebuiesc printate si duse PERSONAL online la primarie. Sistemul a fost botezat semi-online. Iar ca bașcălia să fie maximă, primăriile de sector au adresele de mail la gmail sau yahoo...
 • +1 (1 vot)    
  Abia acum v-ati gandit ? (Vineri, 28 octombrie 2011, 12:17)

  Gica [anonim]

  Dar de ce nu ati facut asta inainte de inceperea recensamantului? Recenzorul meu a fost atat de harnic incat a venit din prima zi, cu toate ca nu aveam niciun chef de el si preferam sa completez singur, in tihna, chestionarul. Ba chiar ma gandisem sa-l refuz si sa ma duc la comisia de recenzare din Primarie cand aveam eu chef... Dar la noi totul este cu "delay", d-aia suntem codasii Europei la toate capitolele!
 • +5 (5 voturi)    
  Protejarea informatiilor personale (Vineri, 28 octombrie 2011, 12:20)

  lol [anonim]

  Tare de tot!!! ..adresa email LA YAHOO!!!!....ce facem cu protejarea informatiilor private?!?!?! ...incalcam legea total....Angajati oameni competenti si dati afata IT-ul varza din primarii...sa faca o casuta de email nu stiu!!!! IDIOTI!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  informatie incompleta sau este facatura (Vineri, 28 octombrie 2011, 12:21)

  matisan sebastian [anonim]

  buna ziua HN

  sunt un cetatean din bucuresti,domiciliat in sectorul 3, am sunat la numarul publicat, insa cei de la sectorul 3 nu au nici o procedura, nu stiu nimic din ceea ce este publicat pe site
  1. ori INS publica ceva tipic romanesc
  2. articolul este facatura

  alegeti voi cei care cititi "raspunsul corect"
 • +2 (2 voturi)    
  CNP (Vineri, 28 octombrie 2011, 12:24)

  BM [anonim]

  Recenzorul a venit luni si nu mi-a cerut CNP-ul. Daca mi-l cerea il dadeam pt. ca nu consider ca este vreo problema sa il dau unei persoane autorizate si intr-un scop legal. Ieri am vazut un anunt pe usa blocului cu amenintari cu amenda si un nr. de telefon la care sa dam CNP-ul. Anuntul nu era semnat, nu era mentionat numele recenzorului, al posesorului nr. de telefon, nimic. Putea sa fi fost pus de oricine si de cei care aduna semnaturi pt. eutanasierea cainilor vagabonzi, orice!!!! Cum mai gandesc cei de la INStatistica ca ar putea sanctiona pe cineva ca nu a dat CNP-ul la un nr. de telefon? Pe ce lume traiesc? Ar trebui sa stie ca in materia contraventiei fapta trebuie sa fie savarsita "cu vinovatie". Or, aici cine este vinovat? Cetateanul? In mod cert NU.
 • +1 (1 vot)    
  Hai cu regionalizarea! (Vineri, 28 octombrie 2011, 12:54)

  aura [anonim]

  Cu astfel de autoritati publice praf si pulbere vom trece la modernizarea statului? nu numai coruptia ne atinge buzunarele, ci si incompetenta decidentilor.

  O tara intoarsa pe dos pe timp de criza nu se va redresa prea curind.
 • 0 (0 voturi)    
  CNP (Vineri, 28 octombrie 2011, 13:13)

  Vlad [anonim]

  Recenzorii nu au dreptul sa verifice CNP, asa ca poate fi dat un numar la intamplare, important e sa fie de 13 cifre, prima cifra 1 daca esti b, 2 daca f, si urmatoarele doua sa reprezinte un an credibil in care te-ai nascut.Adica nu poti fi o baba senila si sa ai CNP incepand cu 192.......etc. Ideea recensamantului se bazeaza pe bunul simt al cetatenilor. Daca cineva crede ca se poate folosi CNP declarat la recenzori pentru infiintari de partide, credite false, vot , sau alte tampenii din astea e cel putin idiot. Toata problema asta falsa e creata de cei care vor sa foloseasca recensamantul ca exemplu de neprofesionalismul guvernarii.
  • +2 (2 voturi)    
   ha (Vineri, 28 octombrie 2011, 13:30)

   uck [anonim] i-a raspuns lui Vlad

   o baba senila sau nu care sa aiba CNP-ul incepand cu cifra 1 asta chiar ar fi ceva rar.
  • 0 (0 voturi)    
   Da, mai (Sâmbătă, 29 octombrie 2011, 10:22)

   Ana Armanca [utilizator] i-a raspuns lui Vlad

   Da, mai, destepti sunteti. Dati CNP_UL
   - vinzatoarelor de la chioscurile din colt, pe bonurile de masa
   - vinzatoarelor de la farmaciile de cartier, pe retetele medicale
   - asistentelor medicale care le-au facut vreo programare la doctor
   - functionarilor de banca la care si-au deschis conturi si la care au tot felul de carduri
   - vinzatoarelor de la chioscurile de furnizare a cardurilor de calatorie cu transportul in comun
   - controlorilor de transport, care le-au scanat cardurile care i-au prins fara bilet
   - vinzatorilor de la magazinele legate de telefonia mobila
   Dar sa nu-l dati celui care daca vi-l face public capata amenda!
   Nici nu ati inteles ca de fapt CNP-urile voastre exista in bazele de date ale partidelor, acuma se vrea sa se stie cata lume e plecata la lucru afara si cati tigani fara acte avem.
   Destepti sunteti!
 • +2 (2 voturi)    
  on line cu raspuns off line (Vineri, 28 octombrie 2011, 13:22)

  recenzatu' [anonim]

  Descarci on line, completezi cu pixul, trimiti , si la intrebarea ghidusa 'Folositi internetu ?' bifezi NU. Frumoasa statistica va iesi :) Le dorim succes.
 • +3 (3 voturi)    
  cam asta este nivelul (Vineri, 28 octombrie 2011, 13:30)

  Adrian [anonim]

  dificil, daca nu imposibil sa schimbam o armata de bugetari slabi profesional in doar cativa ani. Nu stiu cat este vina lor pentru aceasta situatie si cat este vina "societatii", nu stiu daca dandu-i afara pe astia gasim altii mai buni si nu stiu cum vor fi asimilati de catre piata muncii asemenea bugetari in cazul in care vor fi dati afara.

  Ar fi interesant sa avem un instrument de evaluare profesionala a bugetarilor care sa ajute guvernul sa identifice / elimine asemenea "focare".

  Dat fiind ca acest recensamant este obligatoriu in toata Europa, recomand HotNews sa investigheze modul in care il realizeaza alte tari. Ar fi un util exercitiu de jurnalism, dar fiind ca majoritatea stirilor sunt preluari.
 • 0 (0 voturi)    
  erata (Vineri, 28 octombrie 2011, 14:01)

  lupu [anonim]

  tel sector 2: Tel: 021.209.60.00
 • +2 (2 voturi)    
  Aberant (Vineri, 28 octombrie 2011, 14:04)

  Iulian [anonim]

  Conform legii recenzorul trebuie sa aiba bacalaureatul,in cazul autorecenzarii se incalca legea intrucat autorecenzatul poate avea studii cu mult inferioare.
 • 0 (0 voturi)    
  Imi vand CNP (Vineri, 28 octombrie 2011, 14:17)

  Vlad [anonim]

  Cine vrea sa-l cumpere, mai ales din provincie, astept oferte!
  • 0 (0 voturi)    
   CNP-urile : am auzit ca fuge Boc cu ele in Congo (Sâmbătă, 29 octombrie 2011, 18:34)

   Mitica (Palarierul) [anonim] i-a raspuns lui Vlad

   CNP-urile : am auzit ca fuge Boc cu ele in Congo.

   Insa recenzorul nu a vrut sa divulge cand are loc plecarea, caci am un buchet de flori pictat pe un bolovan si vroiam sa il duc premierului la aeroport.

   Probabil ca nu il mai iau pe Boc in avion, ca se sparge parbrizul cand se oglindeste gugumania sa in el.

   "Patria si Dreptul Meu!"
   .
 • +4 (4 voturi)    
  "message too large for this recipient" (Vineri, 28 octombrie 2011, 14:36)

  Rovana [anonim]

  Well, asta-i raspunsul pe care l-am primit dupa ce am intrat pe site, am citit procedura, am printat formularele aplicabile (4 diferite), le-am completat cu atentie, cu pixul albastru, le-am scanat, le-am facut un fisier pdf si l-am trimis Primariei sect. 2...

  Ce-ar fi daca le-as trimite fiecare pagina scanata? Adica toate cele 14? Ma amendeaza pt spam? :D

  Halal!
  • 0 (0 voturi)    
   Totusi (Vineri, 28 octombrie 2011, 20:43)

   gamma [utilizator] i-a raspuns lui Rovana

   Cat de mare era atasamentul ? Nu trebuie scanat la o rezolutie infernala , 250-300 dpi e deajuns
  • 0 (0 voturi)    
   Fa-le un RESIZE (Sâmbătă, 29 octombrie 2011, 1:18)

   ultimul_mohican [utilizator] i-a raspuns lui Rovana

   Le incarci in Irfan , free pe net si dai Image Resize . Alegi 800 pe 600 ( pixeli ) . Se reduc considerabil .
 • +3 (5 voturi)    
  demisia! (Vineri, 28 octombrie 2011, 14:56)

  I [utilizator]

  vad ca sunt ceva postaci pe aici care dau minus la cei care se iau de prostia asta "semi-online" (observam ca pentru incompetenta bugetarilor trebuie inventate cuvinte noi). Ori is de la pdl ori angajatii INS, altfel nu-mi explic cum idei de bun simt sunt trantite cu minus.
 • +3 (3 voturi)    
  De ce? (Vineri, 28 octombrie 2011, 17:14)

  george [anonim]

  Pentru care motiv rational varianta aceasta este disponibila numai in Bucuresti? In afara Bucurestiului oamenii nu au voie sa munceasca si sa lipseasca de acasa cand trec recenzorii? Chiar toti primarii de municipii sunt niste prosti si niste lenesi si nu s-au gandit la varianta asta sau cei de la INS sunt prosti si lenesi?
 • +1 (1 vot)    
  Voineag (Vineri, 28 octombrie 2011, 21:25)

  cc [anonim]

  Voineag, sa o amendezi pe mama ta! Va puneti in functii totii incompetentii pe pile, atatia functionari platiti din banii nostri, care capuseaza sistemul de stat. Toate datele cetatenilor sunt centralizate la politie, sau stocate in baza de date, la primarii, etc, de ce nu le luati de acolo? Cum sa dam CNP -ul unor necunoscuti care bat la usa, intr-un stat unde nu se respecta si nu se aplica legile corespunzator? Sa va fie rusine, ca nu sunteti capabili sa faceti un lucru, cu profesionalism. Si aveti si tupeul sa amenintati cu amenzi! Atat stiti, sa luati bani cu japca! Munca e grea. Incompetentilor!
 • +1 (1 vot)    
  inca o data... (Vineri, 28 octombrie 2011, 23:55)

  altum [anonim]

  si inca o data o alta mare realizare ratata... nici nu credeam ca ar putea fi altfel... s-au cheltuit zeci de milioane de euro pentru a recenza o parte din populatia Romaniei, parte care nici macar nu poate fi raportata la intreg... adica am obtinut ceva de genul x+y=z ... toate necunoscute.... e bine totusi ca mai avem bani de aruncat pe prostii....
 • +1 (1 vot)    
  Iata o tehnologie pentru PASIONATI (Sâmbătă, 29 octombrie 2011, 1:09)

  ultimul_mohican [utilizator]

  1. Descarci formularele ca pdf -uri .
  2. Cu Universal Document Converter le convertesti in
  jpg -uri de mare rezolutie ( 300 dpi ) .
  3. Le completezi cu Photoscape , free pe net .
  4. Semnezi pe o hirtie alba cu un marker gros si o
  fotografiezi cu telefonul mobil . Obtii un jpg .
  5. Incarci jpg-ul cu semnatura in GIMP , free pe net .
  6. Alegi optiunea COLOR TO ALPHA - se elimina
  background-ul si ramine semnatura FLOATING, pe
  background transparent .
  7. O salvezi ca png .
  8. Cu Photoscape o "montezi " in locul unde trebuie
  sa fie semnatura .

  Astfel , dupa trei ore de munca obtii documentele ca jpg -uri si le poti trimite prin mail . Si n-ai nevoie de scanner .
  Metoda se recomanda doar PASIONATILOR de informatica . Pentru ei toate aceste etape sunt o DISTRACTIE , nu un CHIN .
  • 0 (2 voturi)    
   mare rezolutie (Sâmbătă, 29 octombrie 2011, 10:31)

   Aramis [utilizator] i-a raspuns lui ultimul_mohican

   la 300 dpi LOL
   • 0 (0 voturi)    
    Uite de ce e mare (Sâmbătă, 29 octombrie 2011, 13:21)

    ultimul_mohican [utilizator] i-a raspuns lui Aramis

    E mare dupa standardele programului Universal Document Converter . 96 dpi e mica , 150 dpi e medie iar 600 dpi este inalta . Programul lucreaza mai degraba ca un printer , nu ca un scanner .Dar el printeaza "to file " , adica face fisiere .
 • 0 (0 voturi)    
  isterie (Sâmbătă, 29 octombrie 2011, 4:00)

  dorel [anonim]

  toata isteria asta, ca trebuie sau nu sa dam CNP-ul la cenzori ptr inregistrare, normal ca trebuia,a pornit de la adrian nastase, in care se vede ca a umblat numai cu manipulari, diversiuni, un motiv in plus, pentru a se deschide un nou dosar pe numele lui bombonel
 • 0 (0 voturi)    
  Intrebare (Sâmbătă, 29 octombrie 2011, 7:51)

  Moucha [anonim]

  Un formular semi-online poate fi semi-comple(c)tat si apoi semi-trimis prin email? Adica trimit prin email prima pagina, a doua prin fax iar pt a treia trebuie sa vina recenzorul la usa?
 • 0 (0 voturi)    
  ... (Sâmbătă, 29 octombrie 2011, 12:44)

  ... [anonim]

  // CNP-ul in sine nu are mare valoare insa asociat cu toate informatiile din formulare are o foarte mare valoare. Datul la posta, pensie, magazin sunt exemple irelevante. Una-i sa ai acces la bucati de informatie si alta-i sa ai acces la toate informatiile asociate.(editat de HotNews.ro)
 • +1 (1 vot)    
  Si totusi... (Sâmbătă, 29 octombrie 2011, 15:34)

  Adrian [anonim]

  ...chiar suntem luati de prosti? Chiar NIMENI nu il DEMITE pe // asta de Voineagu !? Aloooooooooooooooooo, Booc, parlamntul, cinevaaaaa, se audeee? Ne-am saturat sa fim bataia voastra de joc. In plus, noi cetatenii, sponsorizam tot balciul asta din banul public !


  Suntem sau nu suntem in UE? Daca ne pretindem civilizati si dornici de modernizare, atunci vom demite tot aparatul de conducere din INS !

  Hotnews, poate faci mesajul asta mare, sa il vada si Boc. Nu stiu de ce, dar am impresia ca nu si-a pus ochelarii bine. Ploua cu reclamatii si plangeri la adresa acestui referendum si, culmea, INS-ul sparge bariere dupa bariere ale prostiei si incompetentei !!!


  Astia ne fac noua statistici si prognoze economice ?! ASTIAAAA !?! Visez ????? E strigator la cer. In orice alta tara din UE, seful INS ori isi depunea singur demisia pentru proasta gestionare si oprganizare a referendumului ( din prima zi), ori era demis fara comentarii a doua zi ! Este pur si simplu ABSURD ce se intampla.

  Am inteles partea comica a situatiei, dar deja este de plans.(editat de HotNews.ro)
 • +1 (1 vot)    
  emailuri pe site-uri publice ? (Duminică, 30 octombrie 2011, 8:55)

  g [anonim]

  sunteti penibili pentru cati bani alocati it-ului ( in fiecare an cumparati sisteme si soft de parca astea se consuma asa repede)

  adrese pe yahoo si gmail reprezinta adrese oficiale de primarii ?

  nu va e rusine ...
 • 0 (0 voturi)    
  Comentariu (Miercuri, 2 noiembrie 2011, 4:08)

  Gabi [anonim]

  Recensamant?????
  Poate acum, dupa ce s-a incheiat, cineva care este platit pentru asta, poate completa baza de date. EU sunt o persoana (gospodarie) care in baza de date de la evidenta populatiei NU s-a nascut, NU s-a casatorit DAR A DIVORTAT :))))))))))))))))))))))))))))


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by