Ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, a declarat, joi, referitor la castigarea de catre fiul sau a concursului de manager la Spitalul Judetean Oradea, ca este o bucurie pentru orice tata atunci cand copilul lui accede intr-o functie de conducere castigand un concurs in acest sens, relateaza Mediafax.

"Este o bucurie pentru un tata sa aiba un copil care sa castige un concurs. Functia tatalui nu trebuie sa-l impiedice sa avanseze in cariera", a raspuns ministrul Sanatatii la intrebarile jurnalistilor in legatura cu discutiile privind faptul ca fiul lui a castigat concursul de manager la Spitalul Judetean Oradea.

Intrebat daca este moral ca fiul lui sa ocupe aceasta functie, ministrul a raspuns: "Da, este moral".

Managerul interimar al Spitalului Clinic Judetean din Oradea, Gavril Grebenisan, a declarat, marti, ca s-a retras din concursul pentru sefia unitatii medicale, unde l-a avut drept contracandidat pe fiul ministrului Sanatatii, pentru ca stia ca nu are sanse si i s-a "sugerat" sa se retraga.

"Stiam ca nu am sanse sa castig concursul si, in plus, mi s-a sugerat sa ma retrag. Am si facut acest lucru, deoarece mi-am dat seama ca valorile mele personale nu corespund valorilor din societatea noastra", a spus managerul interimar al Spitalului Clinic Judetean din Oradea, Gavril Grebenisan.

Intrebat cine i-a "sugerat" sa se retraga, Grebenisan a refuzat sa spuna.

Ritli Ladislau Csongor, fiul ministrului Sanatatii Ritli Ladislau, a castigat concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic Judetean din Oradea, el fiind singurul candidat, dupa ce Gavril Grebenisan, care detinea interimar aceasta functie, s-a retras luni dimineata.

Informatia privind castigarea concursului aparea pe site-ul unitatii medicale luni, la ora 14.00, cu toate ca, potrivit anuntului de desfasurare a concursului facut saptamana trecuta de catre Primaria Oradea, pentru luni era programata doar prima proba din cele trei, si anume testul-grila pentru verificarea cunostintelor din legislatia privind managementul unitatilor sanitare.

Conform rezultatelor publicate pe site-ul Spitalului Clinic Judetean din Oradea, Ritli a participat, tot luni, la proba de sustinere a proiectului de management, programata pentru miercuri, si la interviul in fata membrilor comisiei de concurs, proba programata sa aiba loc joi.

Potrivit anuntului de pe site-ul unitatii medicale, fiul ministrului Sanatatii a obtinut la testul-grila nota 9.20, iar la celelalte doua probe a fost notat cu 10.

Contactat de Mediafax pentru a explica de ce concursul, care trebuia sa aiba loc pe durata a patru zile, s-a incheiat dupa o singura zi, presedintele Comisiei de concurs, viceprimarul municipiului Oradea Gheorghe Carp, a afirmat ca asa au decis membrii acestei comisii.