Un citat celebru al ornitologului John James Audubon, preluat dintr-un proverb amerindian, a fost mentionat marti, in discursul Regelui Mihai I din Parlament, fara insa ca fostul suveran sa precizeze acest lucru, afirma Bleen pe blogul blogary.ro. "Nu vad Romania ca pe o mosternire de la parintii nostri, ci ca pe o tara pe care am luat-o cu imprumut de la copiii nostri", si-a incheiat Regele Mihai primul discurssustinut in Parlamentul Romaniei dupa 64 de ani. Potrivit lui Bleen, citatul original este "A true conservationist is a man who knows that the world is not given by his fathers, but borrowed from his children" (sursa aici).

"Sa astepti 60 de ani ca sa vorbesti din nou in Parlament (ultima oara a validat guvernul rezultat din alegerile fraudate de comunisti in 1946, intr-un Parlament nu foarte diferit ideologic si uman de cel de astazi) si sa nu poti veni decit cu un citat luat din strafundul wikiquotes e penibil. De fapt, penibil ar fi pentru un rege britanic sau pentru un rege german. Pentru regele Mihai nu e penibil, e definitoriu. E definitoriu pentru un om care nu a avut curajul si personalitatea sa iasa vreodata din tiparele si scenariile impuse de altii, atita timp cit i s-a oferit la schimb siguranta si confort, fizic, psihic sau material", scrie Bleen, adaugand ca a fost vorba despre "un discurs epocal in Parlament (asa-l descriu Iliescu, Nastase, Sergiu Andon, Ponta, Zgonea, restul USL-ului si Antena 3) a carui fraza cheie e luata de pe Famous Quotes. Astia sintem, asta ne e demnitatea, asta ne e autenticitatea. Astea ne sint simbolurile, astia ne sint barbatii de stat, astea ne sint marile figuri istorice. Niste facaturi" (citeste mai multe despre John James Audubon).

Blogerul afirma ca "nici John James Audubon nu a fost prea original. Citatul lui parafrazeaza un proverb amerindian: Treat the earth well: it was not given to you by your parents, it was loaned to you by your children. We do not inherit the Earth from our Ancestors, we borrow it from our Children" (vezi mai multe proverbe amerindiene aici).

Citeste mai multe despre acest subiect pe blogary.ro.