Senatorii din Comisia juridica si cei din Comisia pentru drepturile omului au decis marti, 25 octombrie, ca sefii Agentiei Nationale de Integritate sa fie chemati pe 8 noiembrie la dezbaterile din cadrul celor doua comisii pe marginea rapoartelor de activitate ale institutiei. Senatorul PDL Iulian Urban sustine pe blogul personal ca "ANI va fi pusa la zid, se va analiza ineficacitatea ei si se va propune lasarea ei fara atributii."

Senatorii din Comisia juridica si cei din Comisia pentru drepturile omului au amanat marti, 25 octombrie, discutarea rapoartelor de activitate ale Agentiei Nationale de Integritate (ANI) si Consiliului National de Integritate (CNI), dorind ca la aceste discutii sa fie invitati si reprezentantii conducerii celor doua institutii, noteaza Agerpres.

Membrii celor doua comisii permanente vor discuta Raportul de activitate al ANI pe anul 2010, Raportul de audit extern al managementului ANI pe anul 2010, Raportul CNI privind activitatea desfasurata in perioada iulie 2007- iunie 2010, precum si Raportul privind progresele inregistrate de catre Consiliu in cadrul mecanismului de cooperare si verificare in perioada 1 august 2010-15 martie 2011.

Senatorul Iulian Urban sustine pe blogul personal ca propunerea ca sefii ANI sa fie prezenti la dezbaterile din comisii apartine senatorului UDMR Gyorgy Frunda, cunoscut ca opozant feroce al ANI si initatorul mai multor proiecte prin care dorea reducerea atributiilor institutiei.

Senatorul Iulian Urban sustine ca in realitate "ANI va fi pusa la zid, se va analiza ineficacitatea ei si se va propune lasarea ei fara atributii". Senatorul sustine ca se doreste "executarea ANI". "Executia urmeaza sa se deruleze astfel: plecand de la o decizie a instantei care a respins o contestatie a ANI fata de un raport al Curtii de Conturi, chiar daca prejudiciul s-a recuperat de la vinovati, conducerea ANI va fi pusa la zid, se va analiza ineficacitatea ei si se va propune lasarea ei fara atributii", mentioneaza Iulian Urban pe blog.