Ritli Laszlo Csongor, fiul ministrului Sanatatii, Ritli Ladislau, a castigat concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic Judetean din Oradea, transmite Mediafax. Ritli a fost singurul candidat la concursul pentru sefia spitalului din Oradea dupa, ce luni dimineata, cu doua ore inaintea inceperii primei probe, managerul interimar al unitatii, Gavril Grebenisan, si-a retras dosarul. "Mi-am retras candidatura. Fiecare sa inteleaga ce doreste", a declarat Grebenisan.

Mediafax scrie ca Ritli Laszlo Csongor a fost declarat castigator al concursului pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic Judetean din Oradea. Informatia a aparut pe site-ul unitatii medicale luni, la ora 14.00, cu toate ca, potrivit anuntului de desfasurare a concursului facut saptamana trecuta de catre Primaria Oradea, pentru luni era programata doar prima proba din cele trei, respectiv testul-grila pentru verificarea cunostintelor din legislatia privind managementul unitatilor sanitare.

Site-ul Spitalului Clinic Judetean din Oradea precizeaza ca Ritli a participat, tot luni, la proba de sustinere a proiectului de management, programata pentru miercuri, si la interviul in fata membrilor comisiei de concurs, proba programata sa aiba loc joi.

Potrivit anuntului de pe site-ul unitatii medicale, fiul ministrului Sanatatii a obtinut la testul-grila nota 9.20, iar la celelalte doua probe a fost notat cu 10.

Rugat sa explice de ce concursul, care trebuia sa aiba loc pe durata a patru zile, s-a incheiat dupa o singura zi, presedintele comisiei de concurs, viceprimarul municipiului Oradea, Gheorghe Carp, a afirmat ca asa au decis membrii acestei comisii: "Daca celalalt candidat (Gavril Grebenisan - n.r.) s-a retras, membrii comisiei au decis sa organizeze toate trei probele intr-o singura zi. Si asa nu mai are cine sa conteste rezultatele".

Potrivit informatiilor, comisia de concurs a fost formata din viceprimarul Gheorghe Carp (de profesie medic, presedintele comisiei), juristul Adrian Cocos (sef al Directiei de Resurse Umane a Ministerului Sanatatii, post pe care il ocupa prin detasare, el fiind anterior seful serviciului de resurse umane al DSP Bihor, institutie pe care a reprezentat-o in comisie) si conferentiarul universitar dr. Ciprian Brisc (reprezentant al Facultatii de Medicina si Farmacie a Universitatii Oradea).

Ritli Laszlo Csongor a fost manager al Spitalului Clinic de Recuperare din Baile Felix pana in anul 2009, dupa care a devenit consilier al lui Cseke Attila la Ministerul Sanatatii, unde avea atributii pe linie juridica. El a incetat raporturile de munca o data ce tatal sau, doctorul Ritli Ladislau, a preluat conducerea ministerului Sanatatii, in luna august a acestui an.