Presedintele Traian Basescu s-a intalnit, luni, incepand cu ora 10.00, la Palatul Cotroceni, cu premierul Emil Boc si alti membri aii Guvernului, pentru a-i informa asupra discutiilor din cadrul Consiliului European care s-a desfasurat duminica la Bruxelles. Premierul Emil Boc a parasit Palatul Cotroceni dupa aproximativ doua ore de discutii, fara a face declaratii.

UPDATE: Presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc si ministrii prezenti luni la Palatul Cotroceni au discutat mai multe teme economice, la intrevedere participand si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a anuntat purtatorul de cuvant al sefului statului, Valeriu Turcan.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, declarase, anterior, pentru Mediafax, ca discutiile de luni de la Cotroceni ar putea viza si proiectul de buget pe 2012.

"Pe mine m-au sunat si voi fi prezent. Cred ca vom discuta despre realizarea bugetului, venituri si cheltuieli", a declarat Tabara, spunand ca nu stie daca la intalnirea de la Cotroceni au fost invitati toti membrii Guvernului.

Preşedintele Traian Basescu se va deplasa din nou la Bruxelles marţi, unde va avea o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, iar miercuri va participa la un summit extraordinar al "Celor 27", intalnire ce precede reuniunea ţărilor din zona euro, potrivit Agerpres.

Presedintele Traian Basescu declara, duminica, dupa sedinta Consiliului European, ca luni va informa Guvernul legat de discutiile din Consiliu, urmand sa sustina ulterior o declaratie de presa despre riscurile pe care le are Romania daca nu se produce o "capitalizare consistenta si corecta".

Seful statului a declarat, in conferinta de presa sustinuta la Bruxelles, ca a atentionat in mod expres ca programul de recapitalizare a bancilor trebuie sa aiba in vedere si mentinerea nivelului de expunere a bancilor din zona euro in piata romaneasca: "Nu putem accepta o recapitalizare care sa fie adusa la volumele necesare prin retragere de bani, spre exemplu, de pe piata romaneasca, pentru a face fata crizelor din interiorul zonei euro. Si asa, intarzierea in decizii ne-a creat probleme deosebite si in ceea ce priveste chiar finantarea deficitelor si a datoriilor pe care le aveam pentru acest an. Am ajuns sa ne imprumutam la preturi mai mari, deci la dobanzi mai mari decat in 2010, cand Romania nu era stabilizata macroeconomic. Iar asta din cauza deprecierii CDS-ului intregii regiuni, pentru ca nu s-au luat masuri la timp in ceea ce priveste Grecia".