Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti ancheteaza moartea unui barbat in arestul Sectiei 7 Politie dupa ce autopsia realizata de Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici" a relevat ca acesta prezenta leziuni traumatice la nivelul membrelor si toracelui, relateaza Agerpres.

UPDATE Barbatul prezenta urme de agresiune fizica dinainte de a fi dus in arest, fapt ce a fost constatat de medicul unitatii, informeaza Agerpres citand un comunicat transmis joi de Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB).

In comunicat se arata ca: "B. George a fost introdus in Centrul de Arest al Sectiei 7 Politie, anterior fiind examinat de catre medicul unitatii. In urma examenului medical de specialitate, medicul a constatat ca invinuitul prezinta urme de agresiune fizica si a propus transportarea acestuia la un spital de urgenta pentru investigatii de specialitate. Medicii de la aceasta unitate sanitara au concluzionat, dupa examinare, ca barbatul prezinta o contuzie toraco-abdominala minora, iar ecografia abdominala nu a evidentiat leziuni postraumatice, ulterior acesta fiind incarcerat in arest. In data de 19.10.2011, B. George, aflat in arest preventiv, a acuzat dureri la un picior, motiv pentru care a fost transportat la spital, unde a primit ingrijiri medicale si tratament, dupa care a fost condus in arest. In jurul orei 17.00 ale aceleiasi zile, barbatul a spus ca ii este rau, politistii solicitand suportul medical de specialitate al unui echipaj SMURD. Echipajul medical a efectuat manevre de resuscitare, conform procedurilor, iar dupa circa 30 de minute a declarat decesul acestuia."

George Balan, aflat in arestul Sectiei 7 Politie din Bucuresti unde era incarcerat pentru furt calificat, a decedat miercuri seara. Avocatul acestuia i-a acuzat pe politistii sectiei ca l-au batut. Institutul "Mina Minovici" a efectuat autopsia cadavrului in urma sesizarii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

"Moartea a fost violenta si s-a datorat starii septice survenite in evolutia unei pleurezii purulente. La necropsie s-au constatat leziuni traumatice la nivelul membrelor si toracelui. Pentru a aprecia rolul si ponderea leziunilor traumatice in tanatogeneza s-au recoltat probe biologice pentru examene complementare de laborator (examen histopatologic, microbiologic si toxicologic). Moartea poate data din 19.10.2011", se arata in raportul preliminar al INML.

George Balan, in varsta de 38 de ani, a fost retinut pe 15 octombrie de politistii de la Sectia 7, dupa ce a furat geanta unei femei care se afla intr-un restaurant din sectorul 2 al Capitalei. Barbatul mai fusese condamnat anterior pentru furt calificat si trafic de stupefiante. Judectoria Sectorului 2 a emis un mandat de arestare preventiva de 29 de zile pe numele lui George Balan, acesta fiind retinut in arestul Sectiei 7.