Plenul CSM a decis sa sesizeze inspectia judiciara privind declaratiile facute de procurorul sef al DNA, Daniel Morar, la Televiziunea Publica, in data de 10 octombrie. Solicitarea a fost sustinuta in plenul CSM de catre Mircea Aron, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Potrivit unui comunicat al Curtii Supreme, Daniel Morar ar fi facut mai multe declaratii nepotrivite la adresa judecatorilor Instantei Supreme.

Plenul CSM a votat, marti 18 octombrie, cu majoritate de voturi, ca inspectia judiciara sa fie sesizata in cazul declaratiilor facute de seful DNA, Daniel Morar, in cadrul unui interviu acordat postului public de televiziune. Potrivit informatiilor HotNews.ro, solicitarea a fost votata in unanimitate de judecatorii membri CSM, pe cand procurorii membri CSM au votat impotriva acestei cereri.

Hotararea a fost luata in urma unei solicitari formulate de Mircea Aron, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie. In cadrul sedintei de plen, judecatorul Mircea Aron a declarat ca are si mandatul judecatoarei Mona Pivniceru, magistrat la Curtea Suprema.

Luni 10 octombrie, procurorul sef al DNA a fost prezent la emisiunea Prim Plan, difuzata de TVR. In cadrul interviului, seful DNA a facut mai multe referiri la adresa ICCJ. Vezi aici inregistrarea emisiunii.

citeste si declaratiile care au dus la iritarea Curtii Supreme

Pe 13 octombrie, colegiul director al Curtii Supreme a transmis un comunicat de presa prin care isi "exprima indignarea" fata de declaratiile facute de procurorul sef al DNA.

  • "Colegiul de conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, întrunit în şedinţa din 13 octombrie 2011, îşi exprimă indignarea cu privire la comentariile formulate, într-o emisiune de televiziune, de domnul Daniel Morar, procuror şef al DNA, referitoare la corectitudinea hotărârilor judecătoreşti şi pregătirea profesională a judecătorilor instanţei supreme, deşi funcţia pe care o deţine nu îl îndreptăţeşte să facă astfel de judecăţi de valoare", se mentioneaza in comunicatul Curtii Supreme.

Citeste aici comunicatul integral

Declaratiile facute de Daniel Morar au fost condamnate si de Asociatia Magistratilor din Romania, condusa de judecatorul Mona Pivniceru, care, la radul ei, a transmis o solicitare la CSM, solicitare care nu a fost dezbatuta in plenul consiliului. Vezi aici solicitarea AMR