Primarul Municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, a anuntat, marti, ca institutia pe care o conduce ar putea suporta cheltuielile pentru inmormantarea baschetbalistului american Chauncey Hardy, decedat in urma unei altercatii dintr-un club din Giurgiu, titreaza Agerpres.

"Cu cheltuielile de inmormantare ne simtim noi obligati sa rezolvam lucrurile, mai ales ca am auzit ca familia lui Hardy este una fara potenta financiara pentru a sustine aceste cheltuieli. Nu ne-a solicitat nimeni oficial acest lucru dar asa cum am sustinut cheltuielile de repatriere, eu am destul de mult bun simt pentru a da si acest ajutor. Numai viata lui nu mai putem sa o dam inapoi, dar financiar macar putem sustine aceste cheltuieli de inmormantare", a declarat primarul Iliescu in cadrul unei conferinte de presa.

Cheltuielile de repatriere, suportate de Primaria si Consiliul Judetean Giurgiu, s-au ridicat pana la o suta de mii de lei. Inmorantarea sportivului este anuntata pentru miercuri, 19 octombrie.

Amintim ca baschetbalistul american Chauncey Hardy, jucatorul echipei CSS Giurgiu, a decedat duminica seara la Spitalul Bagdasar- Arseni din Capitala, la putin timp dupa ce a fost supus unei interventii chirurgicale. Acesta a fost adus in stare de coma in urma unei batai dintr-un club din Giurgiu, la cateva ore de la castigarea meciului cu Dinamo.

Autopsia realizata de Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici" a indicat ca decesul a survenit in urma unui traumatism cranio-cerebral puternic, soldat cu hemoragie masiva si fractura de craniu.

Ionut Tanasoaia, tanarul care l-a lovit pe baschetbalistul american, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, luni 10 octombrie, mandatul fiind emis de Tribunalul Giurgiu, sub acuzatiile de lovituri cauzatoare de moarte, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea linistii publice. Procurorii de pe langa Tribunalul Giurgiu a inceput vineri audierile persoanelor identificate in fotografiile realizate in seara atacului.

Citeste si: