Deputatii ar trebui sa isi dea, in sedinta de marti, votul final asupra Ordonantei privind gestionarea cainilor fara stapan, in forma Comisiei de Administratie, care prevede ca eutanasierea cainilor va fi decisa de administratia locala dupa consultarea cetatenilor din localitate. Camera Deputatilor este for decizional in acest caz, iar votul va fi secret.

UPDATE: Opozitia a anuntat ca nu participa la votul asupra legii cainilor fara stapan.

UPDATE 2: Votul asupra proiectului de lege a fost amanat, marti, pentru 2 saptamani de deputati.

Proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan, in forma de la Comisia de administratie, a fost adoptat luni, pe articole, in Camera Deputatilor.

Comisia de administratie a Camerei Deputatilor a elaborat, la jumatatea lunii septembrie, un nou raport la proiectul de lege privind cainii fara stapan, stabilind ca eutanasierea cainilor va fi decisa de administratia locala, numai dupa consultarea cetatenilor din localitatea respectiva.

Deputatul PDL Mircea Toader a pledat luni pentru adoptarea ordonantei si a spus ca este corect ca autoritatile locale si cetatenii sa decida in legatura cu gestionarea cainilor fara stapani si ca este vorba de o "problema mediatica". Si Marton Arpad (UDMR) a spus ca parlamentarii care vor vota pentru amanarea luarii deciziei in acest caz, ii vor avea pe constiinta pe oamenii care vor fi sfasiati de caini. La randul sau, Catalin Croitoru (PDL) a acuzat opozitia ca doreste sa castige capital electoral "pe spatele cainilor".

In schimb, deputatii PSD si PNL au pledat, luni, pentru sterilizarea acestor caini, acuzandu-i pe cei de la PDL si UDMR ca doresc "uciderea celui mai bun prieten al omului".