Seful politiei rutiere Lucian Dinita, a precizat luni, in cadrul unei conferinte de presa, ca Serban Huidu a avut de-a lungul timpului 14 sanctiuni, dintre acestea doua fiind cu suspendarea permisului de conducere - una in 2005 pentru trecere pe rosu si alta in 2009 pentru depasire neregulamentara. Mai mult, Serban Huidu a fost sanctionat in luna august cu sase puncte de amenda pentru depasirea vitezei legale cu aproape 50 de kilometri in aceeasi zona in care a produs, duminica, accidentul soldat cu trei morti, a declarat luni seful Politiei Rutiere, Lucian Dinita.

In ceea ce priveste accidentul de duminica, comisarul-sef a precizat ca se profileaza varianta legata de derapaj si intrarea pe contrasens, in conditii de carosabil umed.

Dinita a declarat ca tronsonul de drum pe care a fost produsa coliziunea este unul periculos, in care de multe ori "politia a fost acuzata ca sta la panda". "Evenimentul s-a produs pe drumul dinspre Predeal catre Brasov, pe segmentul Timisul de sus - Darste, in conditii de carosabil umed. Nu de multe ori acolo a fost luata masura de suspendare (a permisului), pentru ca este un tronson de drum cu risc, stim ca soferii atunci cand ies din acele curbe tind sa aibe acest comportament," a spus el.

Potrivit acestuia, viteza fiecarui autovehicul va fi stabilita in urma expertizei tehnice.

"Impactul dintre cele doua autoturisme a fost frontal si s-a soldat cu decesul a trei persoane. Doua dintre victime au decedat in cursul zilei de ieri, iar decesul celei de-a treia victime a fost confirmat de Spitalul Judetean Brasov in cursul zilei de astazi, 17.10.2011, orele 10.15. De asemenea, au primit ingrijiri medicale sotii Huidu, bona familiei, care au ramas internati la Spitalul Judetean Brasov, precum si cei doi copii ai acestora, care nu au necesitat internare", a precizat Parchetul instantei supreme, intr-un comunicat de presa.

Evenimentul de ieri este un accident pe care Politia il trateaza cu maxima seriozitate", a spus Dinita, aratand ca in cazul accidentului realizatorului TV Serban Huidu "se profileaza prima varianta, legata de derapaj si intrarea pe contransens, producandu-se coliziunea oarecum frontala pentru ca un autoturism este avariat pe partea dreapta, iar unul pe partea stanga".

El a spus ca aceasta este prima varianta luata in calcul de anchetatori, cea de-a doua fiind depasirea neregulamentara. Alte ipoteze luate in calcul sunt "taierea unei curbe" si starea tehnica a masinii.

Dinita a mai afirmat ca "intra in discutie si partea medicala, dar acest aspect nu tine de Politia Rutiera".

Dinita s-a referit si la aspectul medical, afirmand ca soferii trebuie evaluati medical, iar medicul de familie sa informeze familia. "Pentru cauze medicale au fost retrase 420 de permise de conducere. Sistemul functioneaza. Ar fi fost un abuz din partea politiei sa inceapa sa reia pentru fiecare sofer in parte sa vada daca mai este apt pentru a conduce," a spus el.

Serban Huidu a fost audiat de politisti la Spitalul Judetean Brasov, unde este internat. Au fost audiate si sotia sa si bona copiilor. De asemenea, duminica au fost audiate opt persoane, participante la trafic. Dintre acestea, trei sunt martori oculari, fiind in autoturisme care se deplasau in acelasi sens de mers cu cele doua autovehicule implicate in accident.

In cadrul unei conferinta de presa, politia a anuntat ca Huidu este cercetat in acest moment pentru ucidere din culpa, riscand intre 1 si 8 ani de inchisoare. Se vor face verificari pentru a stabili si daca Huidu avea dreptul sa conduca, insa Huidu avea permis de conducere valabil.

Carnetul de conducere al lui Serban Huidu era valid la momentul producerii accidentului de duminica in urma caruia trei persoane au murit, a anuntat, luni, seful Politiei Rutiere Brasov, Claudiu Tamarjan, care a precizat ca Huidu nu a facut nicio declaratie oficiala, fiind "destul de socat".

Potrivit sefului Politiei Rutiere Brasov, la momentul producerii accidentului permisul de conducere al lui Huidu era valid, iar dupa accident i-a fost eliberata, potrivit legii, o dovada de circulatie pe drumurile publice valabila 15 zile, care poate fi prelungita din 30 in 30 de zile, doar la decizia procurorului, pana la finalizarea procesului.

Tamarjan a mai spus ca pana in acest moment nu se poate spune cu certitudine viteza cu care circulau cele doua masini implicate in accident.

"Probabil a fost o viteza neadaptata conditiilor de drum (...) Huidu nu a dat nicio declaratie oficiala. Era destul de socat si afectat de tot ce s-a intamplat", a declarat, intr-o conferinta de presa, seful Politiei Rutiere Brasov.