Agentia Nationala de Integritate a constatat ca exista o diferenta "semnificativa" intre averea dobandita si veniturile realizate de catre Marius Petcu, Presedinte al Federatiei Sindicale SANITAS din Romania si al Confederatiei Nationale a Sindicatelor Libere din Romania - FRATIA (C.N.S.L.R. - FRATIA), in cuantum de 3.024.615 Lei (aprox. 725.312 Euro), potrivit unui comunicat ANI.

Marius PetcuFoto: Agerpres

"In urma evaluarilor demarate la data de 29.11.2010, cu privire la faptul ca domnul PETCU Marius-Grigore ar fi acumulat, in perioada exercitarii functiei de Presedinte al Federatiei Sindicale SANITAS din Romania si al Confederatiei Nationale a Sindicatelor Libere din Romania - FRATIA (C.N.S.L.R. - FRATIA), impreuna cu familia, o avere care depaseste veniturile realizate, s-a constatat o diferenta semnificativa in cuantum de 3.024.615 Lei (aprox. 725.312 Euro) intre averea dobandita si veniturile realizate de catre domnul PETCU Marius - Grigore, in perioada exercitarii functiei de Presedinte al Federatiei Sindicale SANITAS din Romania si al C.N.S.L.R. - FRATIA."

Marius Petcu a detinut functia de Presedinte al Federatiei Sindicale SANITAS din Romania in perioada 17.09.2004 - 01.04.2011.

In perioada 28.09.2000 - 01.04.2011, domnul PETCU Marius-Grigore a exercitat functia de Presedinte al Confederatiei Nationale a Sindicatelor Libere din Romania - FRATIA (C.N.S.L.R. - FRATIA).

Veniturile de natura salariala, realizate in perioada supusa evaluarii de catre domnul PETCU Marius-Grigore, impreuna cu sotia sa, doamna PETCU Claudia, au fost in cuantum total de 1.250.752 Lei.

Avand in vedere cele de mai sus, s-au dispus urmatoarele:

- sesizarea Comisiei de Cercetare a Averilor de pe langa Curtea Apel Bucuresti in vederea inceperii actiunii de control cu privire la averea dobandita si veniturile realizate in perioada exercitarii functiei de Presedinte al Federatiei Sindicale SANITAS din Romania si al C.N.S.L.R. - FRATIA;

- sesizarea Primariei Sector 4, Bucuresti, in vederea aplicarii dispozitiilor Legii 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, intrucat suprafata imobilului detinut in Bucuresti, declarata organului fiscal in vederea impozitarii, este mai mica cu 178 mp decat cea rezultata din expertiza tehnica extrajudiciara, fapt care a determinat un calcul eronat al impozitului pe cladire.

Prins in flagrant in timp ce primea mita

Marius Petcu a fost prins in flagrant in martie in timp ce primea de la Petre Scrieciu suma de 40.000 de euro, reprezentand doua transe din mita, aferente lunilor ianuarie si februarie 2011.

Acest a fost arestat preventiv pe 31 martie pentru luare de mita in forma continuata si eliberat pe 20 iunie sub control judiciar, in urma unei decizii definitive a Curtii de Apel Bucuresti, care a admis cererea in acest sens depusa de avocatii sindicalistului.

Potrivit procurorilor, in perioada anilor 2009-2010, Marius Petcu, in calitate de presedinte al Federatiei Sanitas, a primit de la omul de afaceri Petre Scrieciu, in baza unei intelegeri anterioare, in mod repetat, sume de bani, reprezentand circa 20% din valoarea fiecarei situatii de lucrari decontate, pentru a atribui firmei acestuia un contract de executie de lucrari avand ca obiect executarea obiectivului 'Centrul de educatie, perfectionare si recreere - Snagov', pretul negociat al contractului fiind de 9.234.570 de lei, fara TVA, suplimentat ulterior cu suma de 1.875.915 lei, fara TVA.

DNA mai preciza ca, la data de 1 februarie 2011, in baza unei intelegeri anterioare, Marius Petcu a primit, prin intermediul sotiei sale, un imobil tip vila situat in Predeal, in valoare de circa 200.000 de euro.

In februarie 2011, surse judiciare declarau pentru HotNews.ro ca averile liderilor de sindicat sunt verificate de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate. Printre cei verificati se afla si Marius Petcu, seful CNSLR Fratia.