Purtatorul de cuvant de la Ministerul Muncii, Ioana Santa, a declarat sambata ca exista suspiciuni legate de faptul ca directorul Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca, Silviu Bian, ar fi mentinut in functie anumiti subalterni de la agentiile judete de ocupare, cerand in schimb anumite sume de bani, transmite Mediafax. In acelasi timp, Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat pentru Agerpres seful ANOFM va fi cu siguranta revocat din functie si se va cauta o solutie de inlocuire a sa. Silviu Bian a fost arestat sambata pentru luare de mita.

"Exista suspiciuni potrivit carora domnul presedinte Silviu Bian ar fi mentinut in functii anumite persoane de la agentiile de ocupare, cerand in schimb anumite sume de bani. Sunt doar suspiciuni, anchetatorii trebuie lasati sa-si faca treaba ", a declarat purtatorul de cuvant de la Ministerul Muncii.

Santa a mai spus ca in cele trei saptamani de cand Sulfina Barbu a fost numita in functia de ministru al Muncii, nu a primit nicio sesizare privind posibile acte de coruptie comise de Bian, adaugand ca "din prima zi ministrul a aratat toleranta zero fata de orice act de coruptie, iar acest caz nu face exceptie.

In acelasi timp, ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat pentru Agerpres ca seful Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca va fi cu siguranta revocat din functie si se va cauta o solutie de inlocuire a sa.

Barbu a spus ca nu a fost informata cu privire la retinerea de catre DNA a lui Silviu Bian, dar i-a atentionat pe functionarii din minister ca nu va tolera niciun fel de fapte de coruptie: "Fiecare trebuie sa raspunda pentru faptele lui. Nu am fost informata cu privire la acest caz. Nu a fost niciun lucru care sa-mi atraga atentia cu privire la activitatea lui din ultimele trei saptamani. Sunt convinsa ca institutiile statului isi vor face treaba si vor prezenta exact ce s-a intamplat".

Silviu Bian, presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, institutie care functioneaza sub autoritatea Ministerului Muncii, a fost prins de procurorii anticoruptie sambata, in timp ce primea mita 80.000 de lei.