Comisarul european Dacian Ciolos a declarat vineri ca numarul agricultorilor din Uniunea Europeana a scazut, reprezentand doar 3-4% din populatia activa, si a precizat ca problema securitatii alimentare este una a viitorului, potrivit Mediafax.

Ciolos a prezentat date potrivit carora populatia activa agricol reprezinta doar 3-4% din totalul populatiei active. Totodata, el a aratat ca populatia activa agricol se ocupa insa de doua treimi din teritoriul european.

Oficialul european a mai declarat ca problema securitatii alimentare este una a viitorului, iar unul dintre obiectivele mandatului sau este asigurarea securitatii alimentare.

"Chestiunea securitatii alimentare nu este o problema a trecutului, asa cum spun si cred unii. Dimpotriva, e o problema a viitorului", a spus Ciolos la conferinta "Mediafax Talks about agriculture".

Comisarul a adaugat ca la baza tulburarilor internationale recente se afla inclusiv frica legata de insuficienta alimentelor.

"Putem sa ne uitam la ce se intampla la nivel international, acolo unde exista miscari sociale, tulburari politice, undeva la radacina e si problema fricii, a neincrederii privind capacitatea de a asigura securitatea alimentara atat timp cat cererea creste iar productivitatea stagneaza de cativa ani de zile", a spus Ciolos.