O femeie din judetul Arges este cercetata penal de politisti pentru rele tratamente aplicate minorului, dupa ce fetita acesteia, in varsta de doi ani, apare intr-un filmulet postat pe internet fumand si band cafea, incurajata de mama ei, anunta Mediafax. Filmuletul a fost postat pe internet chiar de catre tatal micutei, care a si sesizat autoritatile in acest caz. Potrivit Agerpres, mama micutei are 18 ani.

In prezent, fetita, din satul Bughea de Sus, se afla in ingrijirea tatalui ei, fiind monitorizata de catre reprezentantii Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arges. Parintii copilului se judeca in prezent pentru custodia micutei.

"Copilul este monitorizat in acest moment de noi, este in stare buna, este ingrijit bine de tata, anchetele noastre aratand ca are conditii bune de trai. Noi am facut o evaluare initiala a cazului, vor urma si alte evaluari, iar copilul va fi consultat si de medicul de familie pentru a se constata daca fumatul si bautul cafelei a determinat afectiuni fizice si psihice. De asemenea, fetita va fi consiliata psihologic", a declarat Nicolae Mantu, psiholog al DGASPC Arges.

Tatal fetitei a depus la Politie mai multe fotografii si filmulete cu fiica lui si cu mama acesteia in diferite ipostaze care, spune el, demonstreza ca femeia nu a avut grija de copil, iar politistii au intocmit dosar penal pe numele femeii, sub acuzatia de rele tratamente aplicate minorului: "Mama fetitei este cercetata pentru rele tratamente aplicate minorului, iar ancheta se realizeaza cu femeia in stare de libertate", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Arges, comisar-sef Danut Dinu.