​​Motivarea Tribunalului in cazul crimei de la Giurgiu: Lasarea in libertate a inculpatului ar crea o stare de teama ca riposta legii nu este ferma. In club au fost 100 de persoane, procurorii au audiat 22 de martori

de Attila Biro     HotNews.ro
Marţi, 11 octombrie 2011, 17:21 Actualitate | Esenţial


Magistratii Tribunalului Giurgiu care au decis arestarea preventiva a lui George Ionut Tanasoaia, poreclit si Gypsy Gypsanu - presupusul agresor al baschetbalistului Hardy Chauncey, sustin in motivarea deciziei ca acesta reprezinta un pericol pentru ordinea publica. “Lasarea in libertate a inculpatului ar crea o stare de teama ca riposta legii nu este ferma”, spun magistratii in motivare. Din motivare reiese ca in club au fost prezente 100 de persoane, politistii si procurorii au audiat 22 de martori.
 • Judecatorii mai spun ca arestarea preventiva se impune deoarece “inculpatul are domiciliul in aceeasi localitate cu unii martori, precum si posibilitatea de a se produce alte fapte cu consecinte grave”.
 • Presupusul agresor a solicitat sa fie anchetat in stare de libertate si a recunoscut fapta.
 • Avocatul lui Gypsy Gypsanu a sustinut in apararea clientului sau ca “nu a realizat ce inaltime are victima, nu si-a imaginat ce se poate intampla, de teama sa nu fie lovit, a lovit primul”
 • Avocat: Niciunul din cei 22 de martori nu s-a declarat oripilat de ceea ce s-a intamplat
 • Judecatorii sustin ca intre pumnul aplicat de George Ionut Tanasoaia si decesul baschetbalistului exista o legatura directa.
Citeste mai jos motivarea integrala a instantei. NOTA: Documentul a fost transmis HotNews.ro in baza unei solicitari pe legea 544/2001.

Incheiere arestareMagistratii Tribunalului Giurgiu sustin in motivare ca lasarea in libertate a presupusului agresor al baschetbalistului american Hardy Chauncey a “creat un impact negativ asupra colectivitatii acestui oras si nu numai, cazul fiind puternic mediatizat” si ca acesta reprezinta un pericol pentru ordinea publica.

Unul din motivele pentru care judecatorii au decis arestarea preventiva este si faptul ca “inculpatul are domiciliul in aceeasi localitate cu unii martori, precum si posibilitatea de a se produce alte fapte cu consecinte grave”. Judecatorii sustin ca intre pumnul aplicat de George Ionut Tanasoaia si decesul baschetbalistului exista o legatura directa.

In motivarea judecatorilor se indica un singur faptuitor adica George Ionut Tanasoaia si in document nu se face nici o mentiune despre calanul Butoane
.

Citeste mai jos fragmente din motivarea instantei

 • Mai retine instanta ca sunt probe certe ca in acelasi context s-a produs o tulburare grava a linistii si ordinii publice, rezultatul fiind ca toti tinerii aflati in discoteca la acel moment au fost traumatizati psihic cand au constatat starea victimei si au parasit localul, astfel cum rezulta din declaratiile martorilor audiati pana in prezent. […]
 • Producerea rezultatului grav al faptei de lovire a victimei, respectiv decesul acesteia, a creat un impact negativ asupra colectivitatii acestui oras si nu numai, cazul fiind puternic mediatizat, astfel incat pentru o buna perioada de timp va exista starea de teama ca riposta legii nu este ferma daca inculpatul este lasat in stare de libertate. […]
 • Se considera ca pericolul concret pentru ordinea publica rezulta si din faptul ca inculpatul are domiciliul in aceeasi localitate cu unii martori, precum si posibilitatea de a se produce alte fapte cu consecinte grave, asa incat instanta apreciaza ca, pentru asigurarea bunei desfasurari a procesului penal si aflarea adevarului in cauza, se impune luarea masurii arestarii preventive fata de inculpat, masura fiind in acord cu atingerea scopului masurilor preventive, stabilit prin dispozitiile art. 136 Cod procedura penala. […] (sursa motivarea Tribunalului Giurgiu)
Incidentul in urma caruia baschetbalistul american a decedat este reconstituit si de judecator pe baza probelor din dosar. Probe puse la dispozitie de procurorul de caz si de politisti. Iata cum este descrisa actiunea care a dus la moartea lui Hardy Chauncey de catre judecator.
Citeste mai jos fragmentele relevante din motivarea instantei:
 • In noaptea de 08/09.10.2011, orele 03,30, la discoteca „EMOTIONE" din Giurgiu, in prezenta a aproximativ 100 de persoane, a provocat scandal, lovindu-l cu pumnul pe HARDY CHAUNCEY D, care a fost proiectat cu capul de pardoseala asfaltica a discotecii, ocazie cu care acesta a suferit leziuni traumatice corporale grave ce au condus la deces. Totodata, s-a tulburat grav ordinea si linistea publica.[...]
 • In noaptea de 08/09.10.2011, orele 03,30, victima dansa printre ceilalti tineri (asa cum proceda de obicei) si la un moment dat si-a pus sapca pe capul lui R. A. F., care dansa langa o masa pe care dansa martorul C. S. I.. intrucat victima nu cunostea limba romana, nu a inteles reprosurile martorului (si el in stare de ebrietate), motiv pentru care a intervenit si inculpatul, Victima, prin gesturi, i-a dat de inteles inculpatului ca nu cunoaste limba romana, insa acesta i-a aplicat o lovitura puternica cu pumnul in barbie.[...]
 • Victima a fost proiectata si s-a izbit cu capul de pardoseala salii de dans, situata la diferenta de nivel de 40 cm de locul unde se afla victima in momentul lovirii. Urmare a evenimentului respectiv, s-a tulburat grav ordinea si linistea publica, participantii la discoteca parasind clubul;[...]
 • Din fisa de constatare preliminara intocmita de INML Mina Minovici Bucuresti, rezulta ca moartea numitului HARDY CHAUNCEY D, in varsta de 23 ani a fost violenta si s-a datorat insuficientei cardio-respiratorii, consecinta unui traumatism cranio-cerebral soldat cu hemoragie meninge, edem cerebral, contuzie dilacerare cerebrala, fractura craniana fronto-parietala dreapta. Intre leziunile traumatice cranio-cerebrale si deces exista legatura de cauzalitate directa neconditionata. (sursa motivarea Tribunalului Giurgiu)

Apararea invinuitului. Avocatul Emil Vuca (consilier local si vicepresedinte PSD Giurgiu), aparatorul lui George Ionut Tanasoaia, a argumentat in fata instantei ca invinutul poate fi lasat in libertate deoarece nici unul din cei prezenti in club in momentul incidentului nu s-a declarat “oripilat de ce s-a intamplat”.

Avocatul a mai aratat ca baschetbalistul american ar fi consumat alcool si ca George Ionut Tanasoaia ar fi intervenit sa previna un conflict. Avocatul a mai sustinut in apararea clientului sau ca “nu a realizat ce inaltime are victima, nu si-a imaginat ce se poate intampla, de teama sa nu fie lovit, a lovit primul”

Vezi mai jos fragmentele relevante din motivarea instantei:
 • Sunt audiate 22 de persoane ca martori, persoane ce au fost de fata. Niciuna dintre aceste persoane nu declara ca ar fi oripilata de ceea ce s-a intamplat sau i s-ar fi produs o stare de temere. Faptul ca inculpatul se afla in starea in care se afla de relaxare nu inseamna ca nu realizeaza ce s-a intamplat, sau ca nu regreta cele intamplate.[...]
 • In dosarul de urmarire penala, la fila 4 se afla procesul verbal din care rezulta ca victima se afla in stare avansata de ebrietate, fisa de la urgenta in care se consemneaza ca victima a consumat alcool. Faptul ca victima a consumat alcool rezulta si din declaratiile mai multor martori. [...]
 • Inculpatul a intervenit sa previna un conflict, s-a temut ca daca nu loveste o sa fie lovit. Solicita a se avea in vedere circumstantele reale si personale ale inculpatului, faptul ca regreta savarsirea faptei, nu este cunoscut cu antecedente penale.[...]
 • Avocat Vuca Emil, avand cuvantul in replica, arata ca, la alte instante, respectiv Curtea de Apel Bucuresti, pentru acest gen de infractiuni persoanele sunt in stare de libertate, inculpatul nu a realizat ce inaltime are victima, nu si-a imaginat ce se poate intampla, de teama sa nu fie lovit, a lovit primul. (sursa motivarea Tribunalului Giurgiu)


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


3066 vizualizari

 • +13 (13 voturi)    
  Justita din Romania (Marţi, 11 octombrie 2011, 17:28)

  alin [anonim]

  Judecatorii romani aplica legile doar cand se uita o tara intreaga la ei... in timp ce Politia si primarul sustin ca nu exista interlopi la ei in localitate..corupti ipocriti platiti din banii nostri
  • +14 (14 voturi)    
   da.. (Marţi, 11 octombrie 2011, 17:45)

   Lilia73 [utilizator] i-a raspuns lui alin

   Politia si primarul sustin ca-s ”doar niste familii mai numeroase care se ocupa cu camatarie, proxenetism si crima organizata”..baieti cuminti..
   • +2 (2 voturi)    
    Cate lovituri au fost? (Miercuri, 12 octombrie 2011, 8:24)

    Radu [anonim] i-a raspuns lui Lilia73

    Nu am gasit pe nicaieri informatii despre numarul de lovituri constatate pe corpul tanarului.
    Chiar numai un pumn? Fara nici un sut la oua, fara nici o gheata pe frunte?!?

    Pentru ca de la 10-15 vanatai in sus nu mai e vorba de accident, sau se pleaca de la premisa ca fiind negru, asa ii arata pielea dupa moarte?
 • +6 (14 voturi)    
  Avocatul criminalului este membru PSD (Marţi, 11 octombrie 2011, 17:34)

  Bastos [anonim]

  Felicitari D-l Ponta, misto membri mai aveti !
  • -6 (14 voturi)    
   hm (Marţi, 11 octombrie 2011, 17:59)

   alex [anonim] i-a raspuns lui Bastos

   Avocatul e avocat domnule si toata lumea are dreptu la aparare, altfel n-ar mai exista sistemul actual de justitie am condamna direct si i-am trimite la carcera.

   PS: Ce conteaza ca e membru PSD?
   PS2: Titlul ar trebui sa fie "avocatul acuzatului"...cat timp se judeca procesul nu e "criminal" e "acuzat de crima". Asta daca doriti sa fiti impartial.
   • 0 (2 voturi)    
    E criminal - a recunoscut (Marţi, 11 octombrie 2011, 21:03)

    Lucifer [anonim] i-a raspuns lui alex

    http://dexonline.ro/definitie/criminal
    Nu e nevoie de judecator sa decida asta - judecatorul decide pedeapsa.
 • -7 (9 voturi)    
  Problema (Marţi, 11 octombrie 2011, 17:39)

  Radu [anonim]

  Dincolo de drama regretabila care s-a petrecut eu vad o problema de "rasism" sa-i zicem. Daca ar fi fost un roman in locul lui pun pariu ca nu se misca mare lucru nici in presa, nici in justitie, nici in politie. Asa ar trebui sa reactioneze "institutiile statului" pentru orice persoana, indiferent de nationalitate, sex, culoare. Sa nu uitam ce a facut "justitia" americana in cazul Teo Peter. Nu a facut mare lucru. Deci justitia e doar pentru unii, indiferent de tara unde se aplica.
  • +7 (9 voturi)    
   Si ce propui? (Marţi, 11 octombrie 2011, 17:49)

   Lilia73 [utilizator] i-a raspuns lui Radu

   Sa fie lasati in libertate acesti interlopi ca-s tigani sau ca americanii nu au intervenit in cazul Teo Peter?
  • +11 (11 voturi)    
   nu e rasism, (Marţi, 11 octombrie 2011, 17:52)

   yyyxxx@yahoo.com [anonim] i-a raspuns lui Radu

   problema e ca nu e un caz izolat, astfel de personaje considera perfect normal sa bata/violeze/omoare pe cine vor ; asta e normalitatea la ei; de aici rezulta incompatibilitatea totala cu societatea umana
 • +10 (10 voturi)    
  OBS (Marţi, 11 octombrie 2011, 17:52)

  cris [anonim]

  "Lasarea in libertate a inculpatului ar crea o stare de teama ca riposta legii nu este ferma"
  Adica noi il inchidem mai degraba ca sa nu se inspaimanteze oamenii nu pentru gravitatea lucrului pe care l-a facut.
  • +3 (3 voturi)    
   cazul e "puternic mediatizat" (Marţi, 11 octombrie 2011, 18:14)

   un român [anonim] i-a raspuns lui cris

   Il inchid deoarece cazul e "puternic mediatizat"
   Iar in alte parti pt aceeasi fapta, tiganul e lasat in libertate.
   Ce tupeu pe ei!
 • +5 (5 voturi)    
  fractura FRONTO-parietala... (Marţi, 11 octombrie 2011, 18:21)

  laila [anonim]

  Nu am inteles clar tot diagnosticul dar asta pare fractura in fata , nu ? Cum a cazut ? Nu pare fractura facuta in cadere , in mod normal .
  Sper sa-si faca legisti treaba fiindca ma indoiesc ca a fost un pumn si atat,
 • +1 (1 vot)    
  Fronto-parietal dreapta (Marţi, 11 octombrie 2011, 18:52)

  ady624 [utilizator]

  Înseamnă cam toată partea dreaptă superioară. Lobul parietal este în partea de sus, de la ureche până în spate. Frontalul este tot în partea de sus, între ochi și ureche. Singurul mod în care îmi pot imagina că a căzut ar fi pe umărul drept, capul rotindu-se în jurul gâtului ca urmare a inerției și izbindu-se de asfalt în zona celor doi lobi. Dar dacă s-a întâmplat așa, oare umărul și mâna dreaptă nu ar trebui să prezinte leziuni în urmă căderii?! O cădere pe burtă sau pe spate duce la șocuri mai mici asupra oaselor, dar o cădere pe lateral cu siguranță ar afecta structura osoasă, mai ales la nivelul brațului și al umărului. Părerea mea.

  Adrian
  • +1 (1 vot)    
   Raport ML (Marţi, 11 octombrie 2011, 20:28)

   Mina Minovici [anonim] i-a raspuns lui ady624

   @ ady624 : corect rationamentul tau, insa ai pierdut din vedere ca in momentul impactului podeaua a fost denivelata de 40 de cm de locul unde a primit lovitura. Deci nu a fost o lovitura urmata de cadere pe acelasi nivel ci o lovitura urmata de un plonjon, ceea ce schimba traiectoria corpului, forta impactului si mai ales poate explica lipsa leziunilor adiacente. De la inaltimea aia, si mai ales pentru un om de 6' ( 183 cm) o cadere de genul asta (probabil ''ajutata'' de reflexele intarziate de un anume grad de alcolemie) va face ca impactul sa fie destul de serios.
   • 0 (0 voturi)    
    Denivelarea (Miercuri, 12 octombrie 2011, 2:57)

    ady624 [utilizator] i-a raspuns lui Mina Minovici

    Nu înțeleg asta cu denivelarea, a picat pe o treaptă înaltă de 40cm?

    Mi se pare puțin probabil ca omul să cadă pe burtă sau spate cu capul rotit la 90 de grade astfel încât laterala capului să fie expusă. De asemenea, judecând după faptul că partea superioară a fost cea lovită, dacă nu vorbim de o pivotare a capului în jurul gâtului, singura variantă pe care o văd este o cădere "în cap", caz în care presupun că ar exista leziuni la nivelul gâtului și șirei spinării, având în vedere că toată greutatea corpului s-a "sprijinit" pe cap. O altă variantă ar fi să se fi lovit în cădere de un zid, nu de podea, dar în acest caz forța impactului ar fi sensibil mai mică decât în cazul unei căderi de la 1.8 metri. Presupun că cei care se ocupă de caz știu mai bine, vor afla ei ce și cum, doar să aibă gura liberă să spună adevărul.

    Mulțumesc pentru comentariu,
    Adrian
  • +1 (1 vot)    
   ceva e putred (Marţi, 11 octombrie 2011, 21:03)

   and [anonim] i-a raspuns lui ady624

   Raportul initial pare ca doreste sa atenueze gravitatea faptelor. E mai usor sa te aperi spunand ca o singura lovitura ghinionista l-a omorat pe bietul om, decat daca se afla ca l au batut sistematic. In plus colegii lui de ce nu spun nimic ? Ce-i cu atata secretomanie ? Ce mai au de aparat ?
 • +5 (7 voturi)    
  Know your enemy (Marţi, 11 octombrie 2011, 18:56)

  Ochi pentru ochi [anonim]

  Sa-l odihneasca Dumnezeu pe sarcul baiat. A trebuit saracul sa moara pentru a iesi toti la lumina zilei PSD - Vicepresedintele PSD Giurgiu, fost PDL actual UNPR - Cezar Magureanu - Senator, PNL - Lucian Iliescu - Primar Giurgiu, Presedintele PNL Giurgiu, Seful Politiei Giurgiu. Au sarit toti in apararea unei slehte de tigani despre care presupun ca nu este la primul omor.

  Acestia sunt dusmanii nostrii, ai tuturor. Acestia ar trebui sa dispara de pe fata pamantului.
 • +6 (6 voturi)    
  mda (Marţi, 11 octombrie 2011, 19:03)

  Vlad [anonim]

  Citez: "Victima a fost proiectata si s-a izbit cu capul de pardoseala salii de dans, situata la diferenta de nivel de 40 cm de locul unde se afla victima in momentul lovirii. Urmare a evenimentului respectiv, s-a tulburat grav ordinea si linistea publica, participantii la discoteca parasind clubul;[...]".

  Nu, fratilor, urmare a evenimentului respectiv a murit un om.
  • 0 (0 voturi)    
   Citat de nota 10 (Miercuri, 12 octombrie 2011, 0:55)

   Clop [utilizator] i-a raspuns lui Vlad

   Da, comunicatele si declaratiile de presa imbecile ale autoritatilor noastre... Cei care fac jocurile de putere impreuna cu cei care cotizeaza la nivel zonal/regional; asadar, cumetriile de rigoare - inclusiv cu "interlopii si clanurile" - iata ceea ce nu pot sa inteleg ca cetatean, din declaratiile autoritatilor.

   Pentru cei de la "centru" :D, care s.ar putea sa mai aiba mai multa putere decat "zonalii" - desi treaba nu e sigura deloc, faceti curatenie! Altfel, daca mai vreti putere, o riscati grav la alegeri :D.

   Cine vrea puterea, trebuie sa stie cum scapa de lest, de ceea ce se poate debarasa cand nava se scufunda.

   Nu contati pe naivitatea cu patos, stramoseasca sau pe doina poporului roman, treburile au devenit chirurgicale!
  • 0 (0 voturi)    
   se prevede ca (Miercuri, 12 octombrie 2011, 10:59)

   panfilica [anonim] i-a raspuns lui Vlad

   gypsy gipsatu va fi acuzat de ..tulburarea ordinei publice !

   da mai interesanta este motivatia ca se mentine aresutul, pentru a nu sifona fata justitiei :-)
   mai este ceva nesifonat pe fatza justitiei ?!

   “Lasarea in libertate a inculpatului ar crea o stare de teama ca riposta legii nu este ferma”,

   ce dura e legea noastra !

   gypsy gipsaru va face apel la cedo, pentru incalcareea drepturilor civile.
   nu suporta sa stea inchis.
 • +1 (1 vot)    
  nu am subiect, cel mult "avocat?" (Marţi, 11 octombrie 2011, 20:00)

  alt destept [utilizator]

  citez din avocat: "Niciunul din cei 22 de martori nu s-a declarat oripilat de ceea ce s-a intamplat'! Ne puteti defini, stimate domn, ce inseamna in justitie"oripilat" ? eu inteleg ca luati un ban cinstit din meseria asta, dar nici eu nu sunt oripilat ( nu ca ar conta). Ce fapte ar trebui sa faca cineva ca noi sa fim "oripilati"? Dvs la ce fapte deveniti "oripilat'? Sau mergeti pe "legitima aparare" ca nu si-a dat seama inculpatul de inaltimea victimei si a lovit sa nu fie lovit? Era amenintat de ceva, asa incat sa loveasca primul? Totusi, e normal ?

  ca sa fie clar, nu sustin nici un partid, ca vad ca se politizeaza.

  Aseara la emisiunea istericului de gadea, am vazut-o pe Dna Iliescu plangandu-se de corina dragotescu. Are dreptate.

  Dupa mine, managerul spitalului a avut dreptate, dar nu a fost ascultat. Nici pe medici nu ii apar, dar au cateva protocoale clare de diagnosticare.

  Nu ca primarul ar fi fost ascultat ( nu retin partidul sustinator, am retinut doar ca e de 16 ani pe functie, bravo lui)
 • +2 (2 voturi)    
  ce tara ? (Marţi, 11 octombrie 2011, 22:24)

  Craciunescu Eleonora [anonim]

  Nu aveti de gand cei din justitie sa puneti odata ordine in tara sa prindeti criminalii si hotii sa-i bagati la puscarii ?Daca nu poate o sa pierdeti chiar voi pe cineva drag si atunci o sa aplicati legile si o sa inchideti totii nemernicii .
 • +1 (1 vot)    
  sentinta... (Marţi, 11 octombrie 2011, 22:48)

  adi [anonim]

  Acu nu demult, poate mai tineti minte, un alt sportiv a cazut victima unor interlopi..... Handbalistul Marian Cozma omorat in Ungaria tot intr-un club.
  Ce au facut autoritatile de acolo??? i-au prins pe doi dintre ei in doar cateva zile ulterior si pe al treilea, iau arestat, apoi judecat definitiv in doar cateva luni ! La noi.... sa vedem cum se va termina??


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by