Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a dispus efectuarea unui control la Parchetul Giurgiu, a "cauzelor care au avut ca obiect infractiuni savarsite cu violenta", dupa ce baschetbalistul american Chauncey Hardy a murit in urma unei lovituri primite intr-un bar din acest oras.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Procurorul general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti si prim procurorul Parchetul de pe langa Tribunalul Giurgiu au fost desemnati sa efectueze verificari la unitatea de parchet, astfel incat in cursul zilei de maine, 12.10.2011, vor proceda la analiza cauzelor mentionate", se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul Ministerului Public.

Ministerul Public a luat aceasta decizie "ca urmare a suspiciunilor vehiculate in mass-media referitoare la modul de soluţionare al unor dosare în care au fost implicate persoane suspectate ca ar avea legătură cu cazul sportivului de la CSS Giurgiu, decedat la data de 9 octombrie 2011, ca urmare a agresiunii exercitate asupra sa intr-un club din oraşul Giurgiu".

Baschetbalistul american Hardy Chauncey (23 de ani) de la CSS Giurgiu a murit, duminica dupa-amiaza, la scurt timp dupa ce a fost operat la Spitalul "Bagdasar - Arseni" din Bucuresti, unde a fost adus in urma unei agresiuni petrecute intr-un local din Giurgiu, la cateva ore de la castigarea meciului cu Dinamo.

Principalul suspect in cazul agresiunii, Ionut Tanasoaia, s-a predat Politiei din Giurgiu, luni dimineata, fiind retinut pe baza de ordonanta pentru 24 de ore de procurori, sub acuzatia de ultraj contra bunelor moravuri si lovituri cauzatoare de moarte. Ulterior, acesta a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, mandatul fiind emis de Tribunalul Giurgiu.

Ionut Adrian Tanasoaia, tanarul care l-a lovit pe baschetbalistul american intr-un local din Giurgiu, ar fi un apropiat al lui Florin Grecu, unul dintre fiii liderului gruparii "Butoane", agresorul sportivului postand, pe Facebook, si o fotografie alaturi de Florin Grecu, scrie prosport.ro.

Ionut Adrian Tanasoaia are profil pe Facebook, unde isi spune "Gypsy Gypsanu", el avand postate mai multe fotografii cu el in diferite ipostaze.