Presedintele PSD, Victor Ponta a declarat pentru Hotnews.ro ca i-a cerut avocatului Emil Vuca, prim-vicepresedinte PSD Giurgiu si consilier local, sa renunte a-l reprezenta pe suspectul in cazul crimei de la Giurgiu. "Ori alege sa ramana in PSD, ori ramane avocatul criminalilor", a declarat Victor Ponta pentru HotNews.ro. Emil Vuca l-a reprezentant in instanta pe George Ionut Tanasoaia, poreclit si Gypsy Gypsanu principalul suspect in cazul uciderii bachetbalistului Hardy Chauncey. Avocatul Emil Vuca sustine ca nu a fost instiintat oficial de catre partid.

"Am trimis o scrisoare catre presedintele PSD Giurgiu in care i-am solicitat sa discute cu domnul Vuca pentru ca afecteaza imaginea partidului. Situatia este clara: domnul Vuca ori alege sa ramana in PSD, ori ramane avocatul criminalilor. Astept o decizie de la organizatie in acest sens azi", a declarat Victor Ponta.

Emil Vuca l-a aparat in fata judecatorilor pe presupusul agresor al baschetbalistului american Hardy Chauncey. Luni, 10 octombrie, Tribunalul Giurgiu a judecat cererea de arestare preventiva a lui George Ionut Tanasoaia poreclit si Gypsy Gypsanu pentru 29 de zile a procurorilor.

"Eu acum aud prima data de asa ceva. Nu am primit nici o scrisoare sau instiintare oficiala. Nu stiu nimic. Nu pot sa spun ce voi face pentru ca vorbim de o stituatie prezumtiva. Cand voi primi ceva oficial voi spune ce decizie am sa iau", a declarat Emil Vuca pentru HotNews.ro.

Presa locala din Giurgiu scrie ca inainte sa devina avocat, Emil Vuca a fost si procuror. Vuca este prim-vicepresedinte PSD Giurgiu si consilier local. Potrivit surselor HotNews.ro, Emil Vuca ar fi dispus sa renunte la caz.

Luni 10 octombrie, Adrian Popescu presedintele PSD Giurgiu a cerut ca ancheta in cazul crimei baschetbalistului american sa fie preluata la nivel national. "Se discuta ca in acest oras politia este implicata cu lumea interlopa. In Giurgiu am avut mai multe cazuri chiar si un deputat implicat cu lumea interlopa. Solicit ministrului de Interne si chestorului Liviu Popa o ancheta la IPJ Giurgiu. Solicit si o ancheta la spitalul Judetean", a declarat Adrian Popescu presedintele PSD Giurgiu. Cat despe colegul sau de partid care il apara pe presupusul agresor al baschetbalistului american liderul PSD Giurgiu a declarat scurt: "Nu are legatura. E un avocat si isi face meseria".