La doua zile dupa agresiunea care a dus la decesul baschetbalistului american Hardy Chauncey detaliile incidentului care s-a transformat intr-o crima nu sunt clare. Relatarile oficiale ale politiei si ale procurorilor sustin ca bachetbalistul a fost lovit de o singura persoana, de catre George Ionut Tanasoaia poreclit si Gypsy Gypsanu. Relatari ale unor oficiali locali si ale jurnalistilor locali vorbesc de mai multi agresori. Primarul si politia au repetat excesiv ca presupusul agresor Gypsy Gypsanu nu are legaturi cu clanul interlop Butoane. Imagini de pe Facebook, declaratii ale localnicilor spun ca, dimpotriva, acesta este un apropiat al clanului Butoane.

Crima de la GiurgiuFoto: Hotnews
  • Vezi in text cele patru variante ale agresiunii care a provocat moartea baschetbalistului american Hardy Chauncey
  • Cine este George Ionut Tanasoaia zis si Gypsy Gypsanu
  • Care sunt legaturile clanului Butoane cu politicienii din Giurgiu

Relatariile despre incidentul din clubul Emotione difera de la sursa la sursa, detaliile incidentului nu sunt inca clare in proportie de 100% pentru opinia publica. Unele relatari vobesc ca baschetbalistul Chauncey Hardy ar fost agresat de mai multe persoane, relatarile oficiale ale politistilor si procurorilor indica un singur agresor pe George Ionut Tanasoaia poreclit si Gypsy Gypsanu membru al clanului interlop Butoane.

Relatarile oficiale exclud legaturile cu lumea interlopa din incidentul in urma caruia baschetbalistul american ar fi decedat. HotNews.ro va prezinta inventarul relatarilor despre incidentul de sambata noaptea din clubul Emotione.

Prima varianta a incidentului:camere video scoase din functiune, agresori multipli. Un jurnalist local a relatat HotNews.ro sub protectia anonimatului ca incidentul i-a fost povestit de un martor ocular si s-a derulat astfel: Altercatia dintre Chauncey si Gypsy Gypsanu a inceput de la fata. Au existat doua parti ale incidentului. In prima faza Chauncey nu ar fi picat la pamant si a reusit sa ii aplice doua lovituri agresorului sau.

Gypsy Gypsanu ar fi deconectat camerele video, apoi prietenii sai ar fi golit localul inclusiv de colegii de echipa care l-au insotit pe Chauncey si dupa aceea "au facut cerc in jurul bachetbalistului si l-au batut". Relatarea jurnalistului local spune clar ca agresorul George Ionut Tanasoaia este un "locotenent" al interlopului local Octavian Grecu zis Butoane. Politia Giurgiu a confirmat ca in acest caz nu exista o inregistrare video a incidentului. Aceasta varianta are doua elemente cheie: camerele video deconectate iar loviturile ar fi fost aplicate de mai multe persoane si nu de un singur agresor.

A II-a varianta:un singur agresor, conflict spontan si nicio legatura cu clanul Butoane. "Din cercetari a rezultat ca in dimineata zilei din 8 spre 9 octombrie, in incinta clubului Emotione, intre agresor si victima a avut loc un conflict spontan. Agresorul i-a aplicat victimei o lovitura in urma careia acesta a cazut si s-a lovit de pardoseala", a declarat comisarul Catalin Georgescu, Seful Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Judetene Giurgiu.

Descarca fisierul audio in format MP3

George Ionut Tanasoaia a fost catalogat de comisarul Catalin Georgescu drept un "terchea-berchea" si ca acesta nu are legatura cu lumea interlopa. Politia spune ca George Ionut Tanasoaia are "cazierul alb". Reprezentantii politiei sustin ca faptuitorul a fost identificat in urma declaratiilor martorilor si nu dupa inregistrarile video deoarece camerele video nu functionau. Patronul clubului Cosmin Marciu a declarat presei ca sistemul video nu ar mai fi functionat din luna iunie. Patronul clubului sustine ca nu cunoaste detaliile cazului pentru ca nu era prezent in clubul sau sambata noaptea.

A III-a varianta:o sticla in cap, incercuit, pumni in cap dar fara interlopi. "S-a intamplat la ora 2. A dansat cu o fata, iar celalat s-a incordat muschii. Au facut un cerc in jurul lui de aceea baietii mei (ceilalti baschetbalisti n.red) nu au vazut. I-a dat o sticla in cap, un pumn in gura si a cazut in cercul acela si l-au mai lovit", a povestit Smarandita Iliescu, managerul echipei de baschet si sotia primarului din Giurgiu, Lucian Iliescu. De cealalata parte primarul spune ca nu stie detaliile cazului. Descrie incidentul drept "o altercatie".

Un alt aspect al cazului este si faptul ca ceilalti baschetbalisti care l-au insotit pe Chauncey Hardy nu au putut fi intervievati de presa. Practic ei nu si-au prezentat public varianta incidentului. Managerul clubului, Smarandita Iliescu a declarat ca acestia sunt "socati si s-au inchis in camere". Contactat de HotNews.ro, Theo Evans, antrenorul echipei a refuzat sa faca declartii.

Vezi mai jos imagini din clubul Emotiones

A IV-a varianta:o lovitura, un agresor, niciun interlop si tulburarea grava a linistii publice. Procurorii au consemnat in cererea de arestare preventiva ca Hardy dansa printre ceilalti tineri, asa cum o facea de obicei. La un moment dat, si-a pus sapca pe capul Alinei R, care se afla langa o masa pe care dansa Serban C., martor in dosar.

  • "Intrucat victima nu cunostea limba romana, nu a inteles reprosurile martorului (aflat in stare de ebrietate-n.r.), motiv pentru care a intervenit si inculpatul (Ionut Tanasoaia-n.r.). Victima, prin gesturi, i-a dat de inteles inculpatului ca nu cunoaste limba romana, insa acesta i-a aplicat o lovitura puternica cu pumnul in barbie. Victima a fost proiectata si s-a izbit cu capul de pardoseala salii de dans, situata la o diferenta de nivel de 40 de centimetri de locul unde se afla victima in momentul lovirii. Urmare a evenimentului respectiv, s-a tulburat grav ordinea si linistea publica, participantii la discoteca parasind clubul", mai sustin procurorii.

Cine este George Ionut Tanasoaia zis si Gypsy Gypsanu

gypsy gipsanu si un membru al clanului Butoane

gypsy gipsanu si un membru al clanului Butoane

George Ionut Tanasoaia are 25 de ani iar presa locala spune despre el ca este un "locotenent" al gruparii interlope Butoane. Politia din Giurgiu si primarul orasului sustin ca George Ionut Tanasoaia nu face parte din nici o grupare interlopa. Primarul si reprezentantii politiei sustin ca in localitatea nu exista clanuri interlope. "E un oras mic nu putem vorbi de clanuri interlope", spune primarul.

Profilul de Facebook al lui George Ionut Tanasoaia arata insa altceva. Acesta apare intr-o poza cu Floricel Grecu, unul din fiii lui Octavian Grecu liderul gruparii Butoane. Cu toate acestea Inspectoratul de Politie Giurgiu a transmis chiar si un comunicat public in care mentioneaza ca suspectul retinut George Ionut Tanasoaia nu face parte din nicio grupare interlopa.

De cealata parte Chauncey Hardy este descris ca un jucator de exceptie. Managerul clubului de baschet Smarandita Iliescu spune despre el ca a fost un "baiat cuminte" care nu avea tendinte violente. "Ii placea doar sa danseze si nenorocirea a facut ca s-a intalnit cu acest dezaxat", a povestit managerul clubului de baschet. Nicio persoana intervievata de HotNews.ro nu a indicat faptul ca jucatorul de baschet ar fi avut tendinte violente sau impulsive.

Clanul Butoane si implicatiile politice

Octavian Grecu este liderul gruparii Butoane. Presa locala a semnalat existenta acestei grupari in ultimii ani. Presa locala relateaza ca gruparea se ocupa in principal cu camataria. Un jurnalist local a povestit ca inainte sa devina interlop local Octavina Grecu avea o slujba in cadrul careie "punea butoane la saltele". Astfel ca si-a atribuit supranumele de Butoane. Relatarile jurnalistilor locali si ale politicienilor din Giurgiu il descriu pe "Butoane" ca un interlop care s-a extins de la camatarie la afaceri imobiliare si si-a creat un grup de relatii in lumea politica.

"Sa ne aducem aminte de cunoscutii interlopi giurgiuveni cunoscuti dupa poreclele lor: Butoane si Mure. Parteneri in campania electorala de la locale cu primarul de Giurgiu Lucian Iliescu si, ulterior alegerilor locale, oameni care au luat lucrari serioase de la Primarie.", consemna ziarul local giurgiu-news.ro. Un politician local PSD a confirmat pentru HotNews.ro ca "relatia dintre primar si Butoane si faptul ca interlopul l-a ajutat in campania electorala" este un fapt cunoscut in oras.

Primar: "Am si eu cativa tigani dar se ocupa numai cu camataria nu fac prostii "

Primarul insa neaga relatia sa cu interlopul Butoane, dar nu neaga ca ar avea legaturi cu o grupare din localitate. "Eu nu am nici o treaba cu Butoane. Nici nu l-am intalnit. E o prostie ce se spune. Si eu am o trupa din asta de tigani dar sunt baieti buni. Ei se ocupa numai de bani imprumut cu camata. Nu fac prosti din astea", a povestit primarul Lucian Iliescu (PNL).

Presa centrala a relatat ca senatorul UNPR Cezar Magureanu (fost pedelist) a participat in urma cu doi ani la o zi de nastere a lui Octavian Grecu (Butoane). Pe trilulilu au fost postate imagini cu senatorul care se imbratiseaza cu interlopul Butoane. Vezi mai jos filmuletul in care apare senatorul UNPR.

Live Florin Salam - Banii Jos Si Fruntea Sus La BuToane 2009 ExxCLusiV

Vezi mai multe video din muzica

Legaturile dintre clanul Butoane si partidele politice nu se opresc doar la PNL si PDL. Ionut Tanasoaia, presupusul agresor al baschetbalistului american, a fost aparat in sala de judecata de catre consilierul local PSD si primvicepresedinte al filialei locale a partidului, Emil Vuca.

PSD Giurgiu a cerut ca ancheta sa fie preluata la nivel national. "Se discuta ca in acest oras politia este implicata cu lumea interlopa. In Giurgiu am avut mai multe cazuri chiar si un deputat implicat cu lumea interlopa. Solicit ministrului de Interne si chestorului Liviu Popa o ancheta la IPJ Giurgiu. Solicit si o ancheta la spitalul Judetean.", a declarat liderul PSD. Cat despe colegul sau de partid care il apara pe presupusul agresor al baschetbalistului american liderul a PSD a declarat scurt: "Nu are legatura. E un avocat si isi face meseria".

Descarca fisierul audio in format MP3

Ce spun localnicii

Luni, 10 octombrie, in fata clubului Emotione din Giurgiu, in jur de 20 de persoane s-au strans pentru a-si exprima nemultumirile in fata camerelor de luat vederi. "Trebuie sa se ia masuri fata de acesti interlopi. Nu se poate asa ceva. Mergi pe strada si interlopii astia iti dau in cap. Cum se poate ca un om sa fie omorat si nimeni sa nu intervina? Cum se poate sa zaca pe jos si nimeni sa nu faca nimic? Ce lovitura i-a dat? Cate persoane au fost aici? Trebuie luate masuri cu lumea interlopa si cu cei care ii sustin", a declarat o localnica din Giurgiu.