Judecatoarea Gabriela Victoria Birsan, presedinta sectiei de Contencios-administrativ a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru care CSM a incuviintat procurorilor DNA efectuarea unor perchezitii, a declarat pentru HotNews.ro ca “nu poate vorbi de vinovatie sau implicare, pentru ca acest lucru este exclus”. Judecatoarea a mai declarat ca nu stie detalii si nici nu cunoaste acuzatiile care ii sunt aduse. Pe de alta parte, surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro ca judecatoarea Barsan este suspectata ca ar fi luat mita sub forma unor excursii si alte bunuri pentru a interveni in favoarea proceselor pe care omul de afaceri Gabriel Chiriac le avea la inalta curte.

Procurorii DNA au efectuat joi seara perchezitii la domiciliile a doi judecatori de la ICCJ, Gabriela Victoria Birsan si Iuliana Pusoiu, suspectati de aranjarea unor procese. Perchezitiile au fost realizate dupa ce Consiliul Superior al Magistraturii a incuviintat acest lucru. Cele doua sunt suspectate de luare de mita, au declarat pentru Mediafax, surse judiciare.

Judecatoarea Gabriela Victoria Birsan a declarat pentru HotNews.ro ca nu cunoaste acuzatiile care ii sunt aduse. Vezi mai jos declaratia judecatoarei:

  • “In primul rand, vreau sa realizez si sa inteleg intreaga situatie. Foarte multe detalii nu stiu despre acest caz, ci doar ce am aflat de la colegi. Eu nu urmaresc stirile la televizor. Nu am nici macar un calculator. In afara de dosarele mele, nu prea ma intereseaza multe.
  • In mintea mea s-a creat ideea ca poate am facut o alegere pe care nu trebuia sa o fac. Alegerea sa raman in sistem. Sunt insa sigura ca voi reusi sa apar un principiu drag mie, principul prezumtiei de nevinovatie. Sunt convinsa si ca adevarul juridic va iesi la iveala.
  • Un lucru este cert, nu pot vorbi de vinovatie sau implicare pentru ca acest lucru este exclus. Sincer va spun ca nu am detalii. Sunt bulversata pentru ca nu pot sa realizez ca este vorba de ceva real.”

Alte declaratii ale judecatoarei Gabriela Barsan:

Judecatoarele Gabriela Barsan si Iuliana Pusoiu sunt suspectate de luare de mita sustin surse judiciare. Faptele de luare de mita ar fi vizat excursii in Indonezia si mai multe cadouri "costisitoare". Potrivit surselor citate, toate aceste bunuri ar fi fost primite de la omul de afaceri Gabriel Chirieac care ar fi avut mai multe dosare pe rolul Sectiei de contencios administrativ si fiscal si care dorea rezolvarea lor favorabila.

Declaratia de avere: 345.000 euro in conturi, venituri de 260.000 euro anual

Potrivit declaratiei de avere, Gabriela Barsan a declarat in conturi bancare 345.000 euro. De asemena, a declarat venituri salariale in valoare de 162.682 RON, iar sotul acesteia a castigat 220.000 euro anual ca judecator CEDO. Astfel ca impreuna cu sotul catigau aproape 260.000 euro anual. In declaratia de avere mentioneaza si doua imobile, o casa de vacanta si o casa de locuit, trei autoturisme si diverse bijuterii. Vezi aici declaratia de avere.

document-2011-10-7-10340893-0-declaratie-avere-gabriela-barsan_1_