VIDEO Doua judecatoare de la ICCJ, Gabriela Barsan, fosta candidata la sefia Inaltei Curti si la CSM, si Iuliana Pusoiu, cercetate de DNA pentru luare de mita
Faptele de luare de mita ar fi vizat excursii in Indonezia si mai multe cadouri "costisitoare". Potrivit surselor citate, toate aceste bunuri ar fi fost primite de la un om de afaceri care ar fi avut mai multe dosare pe rolul Sectiei de contencios administrativ si fiscal si care dorea rezolvarea lor favorabila.
Perchezitiile au fost demarate dupa lasarea intunericului, in jurul orei 20.00 si au avut loc la imobile situate pe bulevardul Magheru din Bucuresti si in localitatea Snagov, potrivit Mediafax.
Gabriela Barsan, judecatoarea care a desfiintat PCR-ul
Judecatoarea Gabriela Victoria Birsan este presedinta Sectiei de Contencios-administrativ a Inaltei Curti de Casatie si Justitie si fosta candidata la sefia Inaltei Curti si la CSM. Si-a inceput cariera de magistrat in februarie 1980 ca judecator la Judecatoria Sectorului 6, a trecut apoi timp de 10 ani la Judecatoria Sectorului 1. Dupa 1990 a fost promovata vicepresedinte la Judecatoria Sectorului 6, iar apoi la Tribunalul Municipiului Bucuresti.
Potrivit Lumea Justitiei, "la 1 iulie 1993 a fost promovata judecator la nou infiintata Curte de Apel Bucuresti unde, in scurt timp, a devenit inspector si a raspuns de activitatea instantelor judecatoresti din raza Curtii. Ca inspector a raspuns si de inregistrarea partidelor politice din Romania, putini fiind cei care cunosc faptul ca Victoria Birsan a decis desfiintarea Partidului Comunist Roman. A promovat ulterior ca judecator la Curtea Suprema de Justitie, la 29 februarie 2000 (in urma cu 11 ani). Din anul 2005 a fost numita presedinte al Sectiei de contencios-administrativ a ICCJ".
Gabriela Barsan este sotia profesorului Corneliu Barsan - judecatorul roman la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.
Potrivit declaratiei sale de avere din 2011, Gabriela Barsan detine doua case, trei autoturisme, conturi si depozite bancare in valoare de 570.000 RON (2005), 35.000 euro (2002), 175.000 euro (1995), 5.700 euro (1995), venituri salariale in valoare de 162.682 RON, venituri din drepturi de autor in valoare de 1.300 de euro.
Potrivit adevarul.ro, Gabriela Barsan este "magistratul care a acordat primele daune morale pentru arestarile nelegale din timpul Mineriadei din 13 - 15 iunie 1990".
In 2009, Gabriela Barsan a candidat si pentru presedintia ICCJ, insa CSM-ul de atunci a desemnat-o pe Lidia Barbulescu pentru functia amintita.
Gabriela Barsan a mai participat la alegerile pentru CSM si in 2010 cand a pierdut cu 51 de voturi in fata Lidiei Barbulescu (69 voturi) si Mircea Aron (62 de voturi).
Numele Gabrielei Barsan apare in scandalul arestarii senatorului PSD Catalin Voicu (Vezi aici si aici), insa DNA a precizat ca "doamna judecator Gabriela-Victoria Birsan nu face subiectul vreunei cercetari penale, nu este invinuita de comiterea vreunei infractiuni si nu figureaza nici in calitate de martor in vreo cauza penala". (Sursa)
Despre Gabriela Barsan, luju.ro a scris ca "sefa Sectiei de Contencios Administrativ si Fiscal este magistratul care a intrat in cele mai putine sedinte de judecata, din 2007 si pana in prezent, si judecatorul care a solutionat cele mai putine dosare, dintre toti sefii de sectie de la instanta suprema". Astfel, potrivit sursei citate, in perioada 2007 si o parte din 2010, judecatoarea Barsan ar fi rezolvat 400 de cazuri, in timp ce ex-judecatorul Florin Costiniu ar fi solutionat 3090 de dosare.
Iuliana Posoiu, in atentia DNA si in 2005
Curentul scria in luna iunie ca judecatorul Iuliana Pusoiu, al doilea membru al completului 7 de judecare a contestatiei in anulare formulata de Dan Voiculescu la decizia prin care ICCJ a decis mentinerea verdictului de colaborare cu fosta Securitate dat de Curtea de Apel Bucuresti, a fost in atentia Departamentului National Anticoruptie, in 2005, cand magistrata, pe atunci judecator la Tribunalul Bucuresti, a fost cercetata intr-un dosar de luare de mita si trafic de influenta, dosar finalizat ulterior cu neinceperea urmaririi penale.
In decembrie 2004, Iuliana Pusoiu (presedintele Sectiei a VIII-a de Contencios administrativ si fiscal la Curtea de Apel Bucuresti) a fost promovata ca judecator la instanta suprema.
Potrivit Mediafax, in 2008, Pusoiu a facut parte din Biroul Electoral Central pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, alaturi de alti sase judecatori.
La capitolul venituri, potrivit declaratiei sale de avere din 2011, Pusoiu a castigat in 2010 155.517 de lei, venituri salariale.

Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Frumoasa casă neoromânească de pe strada Stirbei Voda, pentru care administrația Firea a dat autorizație de demolare pe finalul mandatului, este deocamdată salvată: Prefectul a atacat autorizația în instanță
Discursul de adio al lui Donald Trump: Am făcut ceea ce am venit să facem. Am dus cele mai grele bătălii VIDEO
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Un crematoriu din Germania lucrează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte / Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele VIDEO
judecatorii astia ar trebui sa dispara odata, si sa intre romani cinstiti in justitie ca nu se mai poate bataia asta de joc. o sa ajunga lumea sa-si faca singura dreptate cu toti hotii, interlopii si criminalii lasati liberi de ipocritii astia corupti.
Toata lumea stie ca judecatorii sunt filmati si ascultati de SRI mai mult nelegal de cat legal NON STOP! Chiar crede careva ca un om capabil sa ajunga judecator la inalta curte este atat de prost incat la salariu care il are sa ia mita o excursie si cateva cadouri? Circul portocaliu este din ce in ce mai uimitor!
Oare DNAul nu este capabil de cat sa faca dosere trucate? Imi este sila! Iar masa de trepanati cortexieni... vor sarii in sus de bucurie... nerealizand ca aplauda propria distrugere.
Actul de Coruptie savarsit de Judecatorii din Romania are la baza bunuri materiale, bunuri imobiliare, relatii de servire reciproca, etc. Actul de coruptie este sub forma continua intre Judecatori si sistemul mafiot din Primarii care urca-n sus, Prefecturi, Consiliu Judetean, Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobilara, Deconcetrate, Ministere, Politicieni
Judecatorii sunt legati in lant. Se incepe cu fondul unde sunt aprope toti corupti, caci acestia sunt primii care iau spaga si cu ei incepe "judecata" litigiului (de aceea se spune ca daca ai pierdut la fond, este clar), apoi relatia si spaga se trasmit in sus pana la Curtea de Apel si Inalta Curte.
Eu personal intr-un proces, actul coruptiei l-am simtit dureros si evident prin setintele aberante si contrare legii, care a urcat, in acest moment aflandu-ma la Curtea de Apel unde sunt la o a doua cale de atac. Sunt inlantuiti peste 20 de judecatori de la instantele inferioare pana la Curtea de Apel Un Singurul judecator din 20 a afirmat in plina sedinta, la care in vacanta a ajuns dosarul, ca el va judeca corect daca dosarul ii va fi repartizat.
Daca se face curatenie in Clanul Judecatorilor, acestia ar aduce o plus valoare societatii enorma, nu pagube imense ca pana acum. Clanul Judecatorilor pe langa ca, consuma din bugetul de stat o suma enorma in comparatie cu celelate institutii pe persoana, mai mult, acestia aduc anual pagube de cel putin 10 miliarde de euro ! Aceasta se poate demonstra !
Este la ordinea zilei sa vedem magistrati in masini si vile de lux si sa dam neputinciosi din umeri, mai ales cand veniturile lor nu le permit aceste lucruri decat in cateva vieti de munca.
Propun Presedintelui Romaniei chemarea poporului la referendum pentru introducerea pedepsei cu moartea pentru cazuri de acest gen.
Cine plateste? Nimeni din cei ce ar trebui ci doar familiile, sufletele distruse de infractori achitati, suspendati.
Si nu fac politica spunand acest lucru ci doar consemne fapte.
cat ar trebui?
Decizia nr. 2774/2008
Desi CAp ALBA IULIA, Prin sentinţa penală nr. 10 din 30 ianuarie 2008, pronunţată în dosarul nr. 999/57/2007, Curtea de Apel Alba lulia, secţia penală, a condamnat pe inculpatul Istodor Traian Vasile la pedeapsa de un an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, prevăzută de art. 86 alin. (l) din O.U.G. nr. 195/2002....
ICCJ Sectia penala a decis sa admita recursul formulat si sa caseze hotararea constatand că recursul declarat de inculpat este fondat, pentru următoarele argumente:
- Potrivit art. 18 alin. (l) C. pen., nu constituie infracţiune fapta prevăzută de legea penală, dacă prin atingerea minimă adusă uneia din valorile apărate de lege şi prin conţinutul ei concret, fiind lipsită în mod vădit de importanţă, nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni.
În conformitate cu alin. (2) al aceluiaşi articol, la stabilirea în concret a gradului de pericol social se ţine seama de modul şi mijloacele de săvârşire a faptei, de scopul urmărit, de împrejurările în care fapta a fost comisă, de urmarea produsă sau care s-ar fi putut produce, precum şi de persoana şi conduita făptuitorului.
Examinând declaraţiile constante ale inculpatului date atât în faza de urmărire penal precum şi în instanţele de fond şi recurs, actele medicale ale mamei inculpatului, declaraţiile martorilor, Înalta Curte constată că în cauză sunt incidente prevederile art. 181 C. pen., sub toate aspectele prevăzute de alin. (l) şi (2).
Astfel, faţă de modul şi mijloacele de săvârşire a faptei, se constată că, deşi inculpatul nu poseda carnet de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, urmase şi absolvise cursurile unei şcoli de conducere auto, conform actelor aflate Ia dosarul de urmărire penală.
Referitor la scopul urmărit, Înalta Curte are în vedere declaraţia inculpatului, care conform art. 69 C. proc. pen., poate fi avută în vedere.
Pentru alte cauze care au fost judecate de acesti magistrati se poate rejudeca ?; plecand de la premisa ca daca au luat mita pentru aceste cauze probabil au luat si pentru altele.
Pe cand si alti magistrati judecatori ?; Numai eu stiu de 4 si nici macar nu trebuie prea multe flagrante pentru simplul motiv ca isi etaleaza averile cu ostentatie; averi care sigur nu le pot justifica.
Pe cand vor plati in mod direct magistratii judecatori, atat cu averea cat si cu libertatea pentru decizii care se demonstreaza ca au fost date cu rea credinta ?
sunt INCORECTE , toate solutiile pronunțate de
ele TREBUIE MODIFICATE dupa cum urmeaza:
1. Trebuie reinfiintat Partidul Cdomunist Roman
pe care l-a desfiintat doamna Barsan;
2. Victimele mineriadelor trebuie să deie îndărăt
despăgubirile date de aceeasi doamna Barsan
3.Contestatia in anulare a lui Voiculescu pe care judecatoarea Pusoiu a respins-o trebuie admisa , iar Felix trebuie considerat ca nu a fost colaboratorul Securitatii
4. Alegerile locale din 2008 supravegheate de Pusoiu trebuie anulate , iar in locul lui Oprescu trebuie declarat castigator Blaga
PS. E tare greu sa fi anticomunist portocaliu
in Ro. De exemplu ce poti sa raspunzi acum daca vine unul si te intreaba:
” A procedat corect ”vechiul CSM” in 2009 cand dintre doua candidate, in locu coruptei Barsan a nominalizat-o pe Lidia Barbulescu pentru sefia ICCJ ? ”
E ca in turul 2 al Prezidentialelor din 2000 cand ne ruga Liiceanu sa-l votam pe Iliescu (alternativa fiind Vadim)
Eu ma refeream la un fapt simplu :
Daca ai fost judecat de una dintre doamne s-ar putea ca judecata dumnealor sa fi fost influentata de catre partea adversa prin acordarea de mita.
Intrevbarea este si mai simpla:
Daca castig la CEDO, impotriva unei hotarari strambe si statul roman este obligat sa-mi plateasca despagubiri; cine urmeza sa le suporte ?, ore nu chiar si tu Mihai ?
Nu e drept si nici normal ca o anumita clasa sociala sa beneficieze de atat de multe avantaje fata de celelalte . Nu sunt nici cei mai destepti, nici cei mai competenti si nici cei mai reprezentativi dintre noi, chiar daca clasa politica nu a facut legi sau nu a revizuit anumite legi !
halal popor !
si va pleca la pensie cu onor si pensie speciala ?!
rapciugoasa natzie !
le'ati dat salarii si sigurantza, sa nu puna botul si ei sunt bagatzi pana la gat in coruptzie. au ajuns magistratzii o banda de infractori, care se scot" uni pe altzi , din rahat, cand "defecteaza" vreunul.
vai mama, noastra.
Oricum am mers mai departe la CEDO,dar dupa cum vad si acolo este sotul Gabrielei Barsan asa ca ma astept sa pierd si acolo.Vom vedea daca Caracatita se intinde pana la Strasbourg.
Nu toti judecatorii sunt corupti sau mafiotui mai sunt printre ei si neaveniti care nu mai fac fata sistemului dar ii rabda sistemul pentru ca este prost conceput.
Se pare ca daca ai intrta la imm si te faci ca rezolvi dosarele si te certi cu avocatii si cu justitiabilii poti ia iesi la pensie din siste.
Voi infiinta un partid politic nou prin care voi propune :
Judecatorii obligatoriu trebuie sa promoveze. Niciun judecator nu poate sa stea mai mult de 15 la Judecatorii si mai mult de 12 ani la Tribunale si mai mult de 10 ani la Curti de Apel . Cine nu promoveaza sa fie scos din sistem. Nu mai vreau sa vad Judecatori de 50 de ani impliniti la Judecatorii. Un judecator nu are voie sa fie judecator mai mult de 25 de ani pentru ca dupa aceia oricum este rebut psihic.
Judecatorii prinsi cu infractiuni sa ramana fara pensie sa nu li se recunoasca stagiul de cotizare.
Sa aiba salarii mari, cele mai mari salarii pentru ca este o munca grea si merita sa fie rasplatiti, dar sa nu uite ca nu sunt deasupra legii si deasupra cetatenilor.
Pa
Parca asi trai într-o alta lume sau asi fi un fel de idiot sa nu fi vazut, fara sa ma intereseze a imprima declaratile de avere ale Presedintei sectiei contencieux de la Inalta Curte de Casatie si Justitie din România; Gabriela Victoria Bârsan. Daca este bogata sa fie, nu invidiez sinistrul cuplu cu vila la luciul apei la Snagov, si alte marafeturi acelea ale modestiei unde desi realizeaza un profit net anual de o jumatate de milion d'euros, acestia nu-l mai specifica, schimbând toate decalratiile de avere, în noile lor ocultisme de figuratie de posturi pe care acestia le-ar reprezenta, dartca ar reprezenta moral si intelectual pentru institutiile lor si pentru tara lor ceva de consistent, intelectual si moral la masura consistentei financiare si a fortunisticii averii acumulate ; Com si de unde ramâne un suspans, mai ales sub drepturile de autor intelectual, sau schimbarea marcilor lor de masini, care nu mai sunt cumparate ci doar date la scimb, de
Editat de redactie.