​Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat de joi concesionarea serviciilor de administrare pentru Stadionul National Lia Manoliu. Pentru alegerea firmei care va oferi aceste servicii se va organiza o licitatie internationala. Primarul Sorin Oprescu vrea sa concesioneze unei firme private intreg stadionul, nu doar serviciile de administrare ale acestuia. Consilierii generali au amendat proiectul.

Primarul Sorin Oprescu a declarat ca nu a vrut sa concesioneze stadionul, ci doar serviciile de administrare ale acestuia, in proiectul de hotarare fiind o greseala de exprimare. Mentionam ca, in tot proiectul de hotarare pus de primarul general pe ordinea de zi, scria ca se concesioneaza stadionul, nu serviciile.

"Administrarea stadionului trebuie sa fie facuta in mod profesionist de catre un operator specializat, recunoscut pe plan international, cu o bogata experienta in organizarea de evenimente sportive, culturale sau de orice alta natura (expozitii, manifestari publice, festivaluri etc.) de maxim interes si care sa aiba, totodata, know-how-ul si puterea financiara corespunzatoare pentru atingerea acestui scop. De asemenea, operatorul are obligatia de a introduce Stadionul National Lia Manoliu in circuitul mondial al evenimentelor de mare anvergura astfel incat acesta sa devina un obiectiv de atragere de fonduri prin activitatile conexe evenimentelor", se arata in expunerea de motive a proiectului de hotarare.

Consiliul General a hotarat concesionarea acestor servicii intrucat nu are nici cunostintele, nici banii necesari operarii arenei. Contractul de concesiune va avea o durata de maximum 49 de ani, iar in cazul in care firma aleasa nu va respecta conditiile stabilite prin contract, Primaria va executa garantia depusa de agentul comercial.