"Nu exista nici un demers institutional intre primul-ministru si presedintele Romaniei in vederea realizarii remanierii guvernamentale. In consecinta, acest subiect nu este de actualitate", se arata intr-un comunicat al Guvernului. Acesta precizeaza ca potrivit art. 85, alin 2 din Constitutia Romaniei remanierea se efectueaza de presedinte, la propunerea primului-ministru. HotNews.ro a aratat ieri, 3 octombrie, ca democrat liberalii asteapta ca remanierea guvernamentala sa aiba loc in cursul acestei saptamani.

Emil BocFoto: Agerpres

"Urmatoarele zile sunt critice pentru ministrii cabinetului Boc. Se asteapta ca, pana joi, sa avem remaniere. Revocarile si numirile vor fi anuntate rapid si, cel mai probabil, dupa o minima consultare a membrilor Biroului Permanent al PDL, vor fi facute publice", declarau surse politice pentru HotNews.ro. Potrivit acestora, in interiorul Coalitiei exista tensiuni pe subiectul numirii unor noi ministri. Sursele HotNews.ro sustin ca remanierea a fost amanata pe fondul pretentiilor UNPR-ului.

Conducerea PDL ar fi realizat deja o evaluare a minsterelor cu rezultate slabe. Potrivit surselor citate, propusi pentru remaniere sunt: Gheorghe Ialomitianu (finante), Teodor Baconschi (externe), Valeriu Tabara (agricultura), Valerian Vreme (comunicatii) si Traian Igas (interne).