Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, incepe, marti, o vizita de doua zile in Germania, la invitatia omologului sau german, Guido Westerwelle, anunta Agerpres. Potrivit MAE, intrevederea se inscrie in linia consultarilor la nivel inalt cu Republica Federala Germania si vine ca raspuns la vizita ministrului Westerwelle la Bucuresti, din 25 iunie 2010.

Pe agenda celor doi ministri se afla teme de actualitate, in special dezvoltarea relatiilor de colaborare in plan politic si economic, afaceri europene, respectiv perspectiva financiara a UE, evolutia actuala si rolul UE pe scena mondiala, extinderea UE, securitatea energetica.

De asemenea, vor fi discutate cooperarea romano-germana in chestiuni legate de vecinatatea estica a UE, situatia din Republica Moldova si dosarul transnistrean, evolutiile din Orientul Mijlociu si Nordul Africii.

Vizita include si intalniri cu consilierii pentru afaceri europene si politica externa ai cancelarului federal, Nikolaus Meyer-Landrut si Christoph Heusgen, prilej cu care vor fi abordate temele de pe agenda europeana si internationala.

Ministrul Baconschi va sustine o prelegere la Societatea Germana de Politica Externa pe tema politicii europene de vecinatate, intitulata "The European Neighbourhood Policies - from Knot to Nexus", precum si o alocutiune la Fundatia Konrad Adenauer. De asemenea, Teodor Baconschi va avea o intalnire cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din Berlin.