Bucurestiul si Bagdadul s-ar putea infrati. Anuntul vine de la presedintele Comisiei de Politica Externa din Senatul Romaniei. Titus Corlatean (PSD) spune, la RFI, ca exista deja un acord de principiu in acest sens.

Titus Corlatean, recent intors dintr-o vizita oficiala in Irak anunta ca Bagdadul s-ar putea infrati cu Bucurestiul. "Am avut o discutie cu guvernatorul Bagdadului. Este vorba nu doar de Capitala, ci de regiunea Bagdad, in ansamblul sau. Am ajuns la un acord de principiu, bineinteles, altul este factorul competent in Romania, la Bucuresti, primarul general, Primaria Generala, pentru o infratire intre Bucuresti si Bagdad, inclusiv cu o componenta economica importanta. Necesitatile de investitii in Bagdad sunt uriase si exista foarte multa deschidere fata de o prezenta romaneasca", spune presedintele Comisiei de Politica Externa din Senat.

Titus Corlatean precizeaza ca "infratirea inseamna in primul rand semnarea unui acord in acest sens de catre primarii generali ai celor doua capitale".

Continuarea pe www.rfi.ro.