Un avion Tarom care efectua curse interne intre Bucuresti si Iasi a lovit un porc mistret joi seara, pe pista aeroportului din Iasi, in jurul orei 22:25. Avionul a lovit animalul dupa aterizarea pe pista din Iasi, in timpul franarii, insa procedura de franare si parcarea aeronavei au avut loc in deplina siguranta, arata un comunicat al companiei Tarom. Din motive de siguranta, cursa Tarom Iasi-Bucuresti de vineri dimineata, de la ora 6:00, ce urma sa fie efectuata cu aceeasi aeronava, a fost insa anulata.

Pasagerii au fost redirectionati catre alte doua curse Tarom cu plecare de la Iasi la orele 10:15, respectiv 13:00.

Potrivit Mediafax, la bordul avionului care a lovit un porc mistret joi seara, pe pista aeroportului din Iasi, se afla si ministrul Educatiei, Daniel Funeriu: "Am simtit o zdruncinatura, dar nu am stiut ce s-a intamplat. Abia acum aflu ca a fost vorba despre un porc mistret. Nu s-a creat panica printre pasagerii din avion", a declarat el.

"Roata cu care a fost lovit mistretul a ramas fara un senzor. Asta a fost tot. Nu s-a intamplat nimic grav, problema la roata va fi remediata. Porcul mistret a intrat prin gardul de sarma ghimpata. Nu avem cum sa-i pazim. Trebuie pus un gard metalic, pentru protectia pistei, insa nu sunt bani. Avem nevoie de fonduri europene pentru asta", a explicat vineri, presei, Gheorghe Corjauteanu, directorul aeroportului iesean.