Fostul patron al ziarului "Atac la persoana", Mihai Ghezea, a fost retinut miercuri de procurori, fiind acuzat ca l-ar fi santajat printr-un contract de publicitate pe milirdarul Ioan Niculae, patronul Holdingului InterAgro si al echipei de fotbal Astra Ploiesti, transmite Mediafax. Potrivit unor surse judiciare, Ghezea a fost ridicat de pe strada din zona Pietei Victoria si dus la Politia Capitalei pentru audieri.

Mihai Ghezea si Laura Andresan, fosta angajata la AtacFoto: AGERPRES

UPDATE: Ioan Niculae a afirmat pentru Mediafax: "Da, este o plangere mai veche de-a mea (n.r. impotriva lui Ghezea), dar nu doresc in acest moment sa fac nicio alta declaratie".

Ghezea este audiat intr-un dosar de urmarire penala in care are deja calitatea de invinuit pentru infractiunea de santaj.

Sursele citate de Mediafax precizeaza ca pe numele fostului patron al ziarului "Atac la persoana" s-a emis o ordonanta de retinere. Procurorii de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 4 urmeaza sa ceara arestarea sa preventiva.

Anchetatorii il suspecteaza pe Ghezea ca l-ar fi santajat pe omul de afaceri Ioan Niculae, patronul InterAgro si al echipei Astra Ploiesti.

Potrivit informatiilor, in luna aprilie intre InterAgro si "Atac la persoana" a fost incheiat un contract de publicitate, una dintre clauzele contractuale fiind aceea ca ziarul sa se abtina de la a publica materiale care sa aduca atingere sau sa afecteze companiile lui Niculae sau imaginea sa personala. Valoarea contractului era de 1.000 de euro lunar, la debut fiind platit un avans pe trei luni.

Dupa primele trei luni, Mihai Ghezea a reziliat contractul si a publicat un material jurnalistic ce viza viata personala a milirdarului. Potrivit surselor citate, rezilierea brusca a contractului a survenit ca urmare a faptului ca Ghezea dorea majorarea sumei prevazute in document.

In luna iulie patronul de la Astra Ploiesti a depus o plangere penala la politie acuzandu-l pe Ghezea de santaj.

Mihai Ghezea a mai fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie intr-un dosar in care Dan Diaconescu si Doru Parv sunt acuzati de santajarea primarului comunei aradene Zarand, Ion Mot, precum si a omului de afaceri Paul Petru Tardea.

Ghezea si-a intrerupt cooperarea cu Atac la persoana in octombrie 2009, cand si-a cesionat si actiunile detinute la compania care edita publicatia.