Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, va prezida, miercuri, prima reuniune a Consiliului Director al Forumului national pentru implementarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii, care va avea loc incepand cu ora 11,00, la sediul MAE.

La discutii vor participa: ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, ministrul Culturii si Patrimoniului National, Kelemen Hunor, si ministrul Economiei, Ion Ariton.

In cadrul reuniunii vor fi abordate aspecte legate de stadiul implementarii Strategiei pentru Regiunea Dunarii, calendarul evenimentelor ce urmeaza a fi organizate de MAE si de celelalte institutii implicate pana la finele anului in curs, proiectele prioritare ale Romaniei ce vor fi implementate sub egida Strategiei, precum si modalitatile lor de finantare, mai precizeaza comunicatul MAE.

Consiliul European din 23-24 iunie 2011 a adoptat Strategia UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD), moment care corespunde debutului procesului de implementare. Reuniunea inaugurala a Forumului national pentru implementarea SUERD a avut loc la 30 martie 2011 la sediul Palatului Parlamentului.