Un clip percutant, care prezinta un barbat prostituat, se afla in centrul campaniei europene prezentata miercuri la Paris de Lobbyul european al femeilor (Lef) pentru a "schimba mentalitatile" si a aboli prostitutia la nivel european, relateaza AFP.

Intitulat "Pentru o schimbare a perspectivei", clipul arata o serie de femei de toate varstele care viziteaza un barbat ce se prostitueaza.

Din off, o voce masculina se intreaba: "daca trebuie sa intretin relatii sexuale de zece ori pe zi cu necunoscute pentru a putea trai, de la a cata relatie imi va fi greata? Fara indoiala, de la prima. Si totusi, prin asta trec in fiecare zi persoanele care se prostitueaza. Prostitutia este violenta. Eu nu vreau sa fiu complice la asta. Voi vreti?".

"Am decis sa inversam reperele. Daca aceste lucruri par teribile din punctul de vedere al unui barbat, de ce acest lucru nu ar fi la fel si pentru o femeie?", a explicat Frédérique Pollet Rouyer, una dintre realizatoarele proiectului.

Clipul este disponibil pe site-ul www.womenlobby.org.

Prostitutia este legala si reglementata in doar opt tari europene: Olanda, Germania, Austria, Elvetia, Turcia, Ungaria si Letonia.

In restul Europei, bordelurile sunt interzise iar autoritatile din aceste tari pot sanctiona fie prostituata, fie clientul, potrivit legislatiei specifice.