Primaria Cluj-Napoca va transforma in zona pietonala cateva strazi din zona centrala a orasului si va amenaja o parcare din fonduri europene nerambursabile, in valoare de noua milioane de euro, relateaza Agerpres.

Primarul Sorin Apostu a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca proiectul se va derula in doua etape.

''Primaria Cluj-Napoca a hotarat sa depuna un nou proiect, in valoare de noua milioane de euro, pentru reabilitarea unor strazi din zona centrala, in baza proiectului 'La pas prin Orasul Comoara'. Va fi un proiect in doua etape, prima etapa va fi o pietonalizare si punere in valoare a zonei bisericii si a statuii Sf. Gheorghe, iar cea de a doua etapa, din fata Universitatii Babes-Bolyai, un parking subteran de 144 locuri cu readucerea pe locatia initiala a statuii Feciorei Maria si pietonalizarea zonei'', a precizat Sorin Apostu.

Primarul a mentionat ca prima etapa a proiectului ar urma sa fie incheiata anul viitor, iar cea de-a doua, in termen de doi ani.

Sorin Apostu a mai spus ca Primaria Cluj-Napoca sta cel mai bine la atragerea fondurilor europene destinate polilor de crestere.

''Avem depuse proiecte pentru 90% din valoarea sumelor disponibile pentru polul de crestere Cluj-Napoca, am contractat 50% din aceste fonduri - 38 de milioane de euro. Dorim ca pana la finalul anului 2011 sa avem pregatite si sa depunem 115% ca procent. Ne bazam pe faptul ca unii poli sunt un pic mai lenesi si, asa cum a decis UE, banii care nu sunt cheltuiti pana la finele lui 2013 pot fi redistribuiti pe proiecte care sunt in evaluare si care au fost acceptate'', a explicat Sorin Apostu.