Unul dintre cei mai temuti gangsteri din Irlanda este un roman, cunoscut ca "Imparatul", scrie publicatia irlandeza Sunday World intr-un amplu material despre principala figura a lumii interlope irlandeze, al carui nume nu il dezvaluie si pe care il aseamana personajului Keyser Soze din "The Usual Suspects".

Potrivit Sunday World, "Imparatul" provine dintr-un cartel infractional de romani din Dublin, cu tentacule care se imprastie in intreaga lume. Acesta opereaza ca o societate secreta, iar barbatul are numeroase identitati.

Este implicat in trafic de carne vie, prostitutie, frauda la scara larga, escrocherii, insa a reusit sa evite condamnari pentru fapte grave, in timp ce a adunat o avere uriasa, scrie publicatia.

Doar mentionarea numelui sau este suficienta pentru a semana teama in randul romanilor din Irlanda, se arata in material.

Sunday World aminteste de cazul clanului Ghenosu, care a fost acuzat de conducerea unei retele de prostitutie in valoare de 2,3 milioane de euro pe an in Irlanda. Insa gangsterii romani nu pot opera in Irlanda fara permisiunea Imparatului, descris de jurnalisti ca "pompat cu steroizi".

Citeste pe site-ul Sunday World intreg materialul despre interlopul roman.